Проблем с Климатика + оферта за скъп ремонт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Stanchev написа:добре, що усрахте темата на човека, толкова ли не може да си пуснеш нова тема?
Това с новата тема прави прегледа на информация по-трудна, а именно, преди запитване, първо се проверява дали не е написано нещо по въпроса, и като напиша напр. търси "климатик" излизат н - на брой теми, не е ли по-добре да се продължи проблема, и при мен, както и при колегата пуснал темата става въпрос за духащ топло климатик.....Така ако някой друг иска да се запознае с проблема просто го чете на едно място а не се разхожда из виртуалното пространство.......
Ако смятате, че е неправилен моят ред на мисли ме поправете и ще пусна нова тема, и ще заличим написаното от мен.....За мен е важна колата да е наред.
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
GeDotz написа:Stanchev написа:добре, що усрахте темата на човека, толкова ли не може да си пуснеш нова тема?
Това с новата тема прави прегледа на информация по-трудна, а именно, преди запитване, първо се проверява дали не е написано нещо по въпроса, и като напиша напр. търси "климатик" излизат н - на брой теми, не е ли по-добре да се продължи проблема, и при мен, както и при колегата пуснал темата става въпрос за духащ топло климатик.....Така ако някой друг иска да се запознае с проблема просто го чете на едно място а не се разхожда из виртуалното пространство.......
Ако смятате, че е неправилен моят ред на мисли ме поправете и ще пусна нова тема, и ще заличим написаното от мен.....За мен е важна колата да е наред.
ами има безброй теми, защото никой не чете, а само пита.....
и проблема не е същия като на автора на темата
ама както казваш, важното е колата да ти е наред....

Аз затова гледам първо да чета, и като видя зор да викам за помощ, както в случая....
Да, по принцип има разлика, щот при мен и на мен и на пътника до мен - все е топло....Да я местя ли темата, че се изписа доста.....
Уф, за малко се същисах, че не виждам темата.......Поне да се бях похвалила, че от скоро съм член тук, че нещо хартисах...
Както и да е, ОК.
Та на въпроса - някой ако може да каже и за други сервизи, че се оказа за този на Симеоновско, че е до 18ч което малко ме затруднява....
Да, по принцип има разлика, щот при мен и на мен и на пътника до мен - все е топло....Да я местя ли темата, че се изписа доста.....
Уф, за малко се същисах, че не виждам темата.......Поне да се бях похвалила, че от скоро съм член тук, че нещо хартисах...
Та на въпроса - някой ако може да каже и за други сервизи, че се оказа за този на Симеоновско, че е до 18ч което малко ме затруднява....
Чудесен майстор на автоклиматици има в Студентски град зад УНСС, като идваш от Дианабад, минаваш S-образния завой (с автокъщата), караш си направо, на светофара на УНСС продължаваш направо, от ляво ще видиш една бензиностанция подминаваш я и първата нещо като пряка, завиваш в ляво. В един гараж се намира, много е добър и цените са нормални. Казва се Красимир Харизанов
Успех ти желая! 
_!_
GeDotz,мило момиче,лично ти прегледах климатика.Нещо, маи не си разбрала,имаше огромен теч в лявата част на радиатора,които за да се установи със сигурност ти сипахме около 250гр.фреон.Перката беше очевидно блокирала.Цената на радиатора е нормална за марков радиатор ,китаиски и да си го донесеш няма да ти го монтирам по разбираеми причини.Цената за диагностиката е нормална за 40мин.работа и250гр .фреон.
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
]qsumpetur написа:GeDotz,мило момиче,лично ти прегледах климатика.Нещо, маи не си разбрала,имаше огромен теч в лявата част на радиатора,които за да се установи със сигурност ти сипахме около 250гр.фреон.Перката беше очевидно блокирала.Цената на радиатора е нормална за марков радиатор ,китаиски и да си го донесеш няма да ти го монтирам по разбираеми причини.Цената за диагностиката е нормална за 40мин.работа и250гр .фреон.
Колега ти направо ме разби, че то ако е имало "огромен" теч що ти трябваше да сипваш каквото и да е количество фреон. То по твоята логика, ако ти е пробит резервоара трябва да му сипеш бензин, за да си сигурен, че тече.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
stony1 написа:
Колега ти направо ме разби, че то ако е имало "огромен" теч що ти трябваше да сипваш каквото и да е количество фреон.
Логиката ти е железна, да знаеш... ма то щото и бензина, и "фреона" са течности, та е едно и също да го провериш, та и затва примера ти е екстра...
Полечка с нервите в темата... проблема е явен, няма нужда да се коментира (или нервите едни-други) излишно...
Авторката... нали не си мислела, че за 3-40лв ще стане работата... теб за едно пълнене "до горе" на климата + профилактика е съвсем нормално да ти вземат едно 50-70лв... и не, (почти) никъде диагностиката не е безплатна... освен в някои специфични случаи...
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
qsumpetur написа:stony1 А ти ми обясни как ще рзбера че тече като е празно.
Ами както си го обяснил излиза, че пълниш 250 грама фреон и гледаш мот къде ще "текне". Ако е така направо си е загуба на фреон. По-евтино излиза ако надуеш системата с азот, веднага ще си проличи от къде тече, дори с въздух да я надуеш, ако теча, както казваш, е голям и то от радиатора пак ще го видиш.
За да не цитирам по-горе, направо да кажа - с това, че съм споделила колко ми е прегледа и колко ми искат като крайна цена не мисля, че съм обидила някого?!?!?! Нали затова е форума - всеки да сподели кой къде ходи, колко му взимат и дали е доволен или не...?!?!?! Както и като съм споделила, че ми е 30 лв прегледа, не означава, че искам да ми е 2 лв, нали?!?! С ясното съзнание съм, че като си взимам 15 годишна кола ще иска и разходи, не съм от Левуново!!! Не разбирам защо веднага ме захапахте...Всеки сам си определя цената и работата, и всеки сам си определя къде да ходи и къде не....!!!!!! Държах се любезно, платих, благодарих и си тръгнах! Нещо лошо ли направих?! Не разбирам от климатици, естеството ми на работа е съвсем друго и нямам и намерение да се преориентирам, но не виждам нищо лошо, че искам още едно мнение, и без да ми се сърди колегата, ама след 20 мин спорене съскането дали е от ляво или от дясно и приключването на спора да е направо 1000лв, ми идва малко в повече - Да не бях подготвена. Имам леко усещане вече, че помощ малко трудно ще получа тук, защото темата се превърна в спор.....Не знам дали още не съм свикнала с колата и проблемите, но леко като че ли започвам да съжалявам за избора си....Дано да греша все пак!
И накрая - на всички, които се отзоваха искрено благодаря!
Поздрави!
И накрая - на всички, които се отзоваха искрено благодаря!
Поздрави!
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
и в край на сметка видяхте ли от къде е проблема?
според мен има 2 вариянта... единия е да няма фреон... другия е да нямаш клапата която разпределя топъл и студен въздух...
преди време моята се счупи и действахме с подръчни матеряли... забихме една тръбичка на мястото на клапата и остана само топлия въздух... най-добре погледни дали тази клапа си е на мястото (незнам точното наименование на тази клапа )
според мен има 2 вариянта... единия е да няма фреон... другия е да нямаш клапата която разпределя топъл и студен въздух...
преди време моята се счупи и действахме с подръчни матеряли... забихме една тръбичка на мястото на клапата и остана само топлия въздух... най-добре погледни дали тази клапа си е на мястото (незнам точното наименование на тази клапа )
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- PNR
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 318is COUPE M42
liloff написа:И аз мога да метна едно око за стимул след работно време. Сигурен съм, че PNR ще се включиДруго си е климатичето по пътя към Гърция... с леко отворени хриле отзад... хладничко на краката, лек мирис на ментолови цигари, Shark-а сложен до подлакътника... кеффф
Баси още съм на отпускарска вълна
Ами може да помогна нали затова ни е форума всеки път го казвам трябва да си помагаме
38 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3