Проблем с Климатика + оферта за скъп ремонт

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 13 Юли 2009, 12:26

liloff написа:И аз мога да метна едно око за стимул след работно време.

Къде може да стане това с окото..... :roll: ?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 13 Юли 2009, 12:31

Stanchev написа:добре, що усрахте темата на човека, толкова ли не може да си пуснеш нова тема? :shock:

Това с новата тема прави прегледа на информация по-трудна, а именно, преди запитване, първо се проверява дали не е написано нещо по въпроса, и като напиша напр. търси "климатик" излизат н - на брой теми, не е ли по-добре да се продължи проблема, и при мен, както и при колегата пуснал темата става въпрос за духащ топло климатик.....Така ако някой друг иска да се запознае с проблема просто го чете на едно място а не се разхожда из виртуалното пространство.......
Ако смятате, че е неправилен моят ред на мисли ме поправете и ще пусна нова тема, и ще заличим написаното от мен.....За мен е важна колата да е наред.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 13 Юли 2009, 12:33

GeDotz... имаш лични съобщения, прочети ги! Горе вдясно.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 13 Юли 2009, 13:31

GeDotz написа:
Stanchev написа:добре, що усрахте темата на човека, толкова ли не може да си пуснеш нова тема? :shock:

Това с новата тема прави прегледа на информация по-трудна, а именно, преди запитване, първо се проверява дали не е написано нещо по въпроса, и като напиша напр. търси "климатик" излизат н - на брой теми, не е ли по-добре да се продължи проблема, и при мен, както и при колегата пуснал темата става въпрос за духащ топло климатик.....Така ако някой друг иска да се запознае с проблема просто го чете на едно място а не се разхожда из виртуалното пространство.......
Ако смятате, че е неправилен моят ред на мисли ме поправете и ще пусна нова тема, и ще заличим написаното от мен.....За мен е важна колата да е наред.

ами има безброй теми, защото никой не чете, а само пита.....
и проблема не е същия като на автора на темата ;)
ама както казваш, важното е колата да ти е наред....
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 13 Юли 2009, 13:41

Аз затова гледам първо да чета, и като видя зор да викам за помощ, както в случая.... :uups:
Да, по принцип има разлика, щот при мен и на мен и на пътника до мен - все е топло....Да я местя ли темата, че се изписа доста.....

Уф, за малко се същисах, че не виждам темата.......Поне да се бях похвалила, че от скоро съм член тук, че нещо хартисах... :) Както и да е, ОК.
Та на въпроса - някой ако може да каже и за други сервизи, че се оказа за този на Симеоновско, че е до 18ч което малко ме затруднява.... :(

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 13 Юли 2009, 15:38

Чудесен майстор на автоклиматици има в Студентски град зад УНСС, като идваш от Дианабад, минаваш S-образния завой (с автокъщата), караш си направо, на светофара на УНСС продължаваш направо, от ляво ще видиш една бензиностанция подминаваш я и първата нещо като пряка, завиваш в ляво. В един гараж се намира, много е добър и цените са нормални. Казва се Красимир Харизанов ;) Успех ти желая! :mhihi:
_!_

Потребител
Аватар

Мнение от qsumpetur » 13 Юли 2009, 23:30

GeDotz,мило момиче,лично ти прегледах климатика.Нещо, маи не си разбрала,имаше огромен теч в лявата част на радиатора,които за да се установи със сигурност ти сипахме около 250гр.фреон.Перката беше очевидно блокирала.Цената на радиатора е нормална за марков радиатор ,китаиски и да си го донесеш няма да ти го монтирам по разбираеми причини.Цената за диагностиката е нормална за 40мин.работа и250гр .фреон.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Юли 2009, 0:11

qsumpetur написа:GeDotz,мило момиче,лично ти прегледах климатика.Нещо, маи не си разбрала,имаше огромен теч в лявата част на радиатора,които за да се установи със сигурност ти сипахме около 250гр.фреон.Перката беше очевидно блокирала.Цената на радиатора е нормална за марков радиатор ,китаиски и да си го донесеш няма да ти го монтирам по разбираеми причини.Цената за диагностиката е нормална за 40мин.работа и250гр .фреон.
]

Колега ти направо ме разби, че то ако е имало "огромен" теч що ти трябваше да сипваш каквото и да е количество фреон. То по твоята логика, ако ти е пробит резервоара трябва да му сипеш бензин, за да си сигурен, че тече.

Потребител
Аватар

Мнение от qsumpetur » 14 Юли 2009, 0:17

stony1 А ти ми обясни как ще рзбера че тече като е празно.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Юли 2009, 0:23

stony1 написа:
Колега ти направо ме разби, че то ако е имало "огромен" теч що ти трябваше да сипваш каквото и да е количество фреон.

Логиката ти е железна, да знаеш... ма то щото и бензина, и "фреона" са течности, та е едно и също да го провериш, та и затва примера ти е екстра...

Полечка с нервите в темата... проблема е явен, няма нужда да се коментира (или нервите едни-други) излишно... :cop:

Авторката... нали не си мислела, че за 3-40лв ще стане работата... теб за едно пълнене "до горе" на климата + профилактика е съвсем нормално да ти вземат едно 50-70лв... и не, (почти) никъде диагностиката не е безплатна... освен в някои специфични случаи...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527

Мнение от stony1 » 14 Юли 2009, 0:33

qsumpetur написа:stony1 А ти ми обясни как ще рзбера че тече като е празно.

Ами както си го обяснил излиза, че пълниш 250 грама фреон и гледаш мот къде ще "текне". Ако е така направо си е загуба на фреон. По-евтино излиза ако надуеш системата с азот, веднага ще си проличи от къде тече, дори с въздух да я надуеш, ако теча, както казваш, е голям и то от радиатора пак ще го видиш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GeDotz » 14 Юли 2009, 8:40

За да не цитирам по-горе, направо да кажа - с това, че съм споделила колко ми е прегледа и колко ми искат като крайна цена не мисля, че съм обидила някого?!?!?! Нали затова е форума - всеки да сподели кой къде ходи, колко му взимат и дали е доволен или не...?!?!?! Както и като съм споделила, че ми е 30 лв прегледа, не означава, че искам да ми е 2 лв, нали?!?! С ясното съзнание съм, че като си взимам 15 годишна кола ще иска и разходи, не съм от Левуново!!! Не разбирам защо веднага ме захапахте...Всеки сам си определя цената и работата, и всеки сам си определя къде да ходи и къде не....!!!!!! Държах се любезно, платих, благодарих и си тръгнах! Нещо лошо ли направих?! Не разбирам от климатици, естеството ми на работа е съвсем друго и нямам и намерение да се преориентирам, но не виждам нищо лошо, че искам още едно мнение, и без да ми се сърди колегата, ама след 20 мин спорене съскането дали е от ляво или от дясно и приключването на спора да е направо 1000лв, ми идва малко в повече - Да не бях подготвена. Имам леко усещане вече, че помощ малко трудно ще получа тук, защото темата се превърна в спор.....Не знам дали още не съм свикнала с колата и проблемите, но леко като че ли започвам да съжалявам за избора си....Дано да греша все пак!
И накрая - на всички, които се отзоваха искрено благодаря!
Поздрави!

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 14 Юли 2009, 10:00

и в край на сметка видяхте ли от къде е проблема?

според мен има 2 вариянта... единия е да няма фреон... другия е да нямаш клапата която разпределя топъл и студен въздух...
преди време моята се счупи и действахме с подръчни матеряли... забихме една тръбичка на мястото на клапата и остана само топлия въздух... най-добре погледни дали тази клапа си е на мястото (незнам точното наименование на тази клапа ) :uups:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 14 Юли 2009, 10:25

Оги , май не си прочел цялата тема :roll:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e36 318is COUPE M42

Мнение от PNR » 14 Юли 2009, 10:55

liloff написа:И аз мога да метна едно око за стимул след работно време. Сигурен съм, че PNR ще се включи :) Друго си е климатичето по пътя към Гърция... с леко отворени хриле отзад... хладничко на краката, лек мирис на ментолови цигари, Shark-а сложен до подлакътника... кеффф :)
Баси още съм на отпускарска вълна :)

Ами може да помогна нали затова ни е форума всеки път го казвам трябва да си помагаме
PNR@abv.bg
София
0888779546

ПредишнаСледваща

Назад към E36