Проблем с Климатика + оферта за скъп ремонт
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Здравейте колеги, аз имам подобен проблем с климатика...Като го пусна и вместо да охлажда, се усеща топло....спрях да го пускам и отидох в един сервиз, уж добър, при което момчетата там гледаха и залягаха около 20 мин и ми казаха, че проблема е в радиатора и перката, и резултата е - радиатор м/у 214лв и 399лв, като ги помолих да ми измерят радиатора, за да видим кой размер е и съответно на каква цена, но не си направиха труда...и 600 лв за перката.....
Останах много изненадана а онзи ми вика - ти май не беше подготвена....Е! Естествено, че не бях подготвена...И ми иска 30 лв за прегледа.....Та, молбата ми е, ако може да ме насочите къде да ида за повторен преглед и мнение, че не мога да дам 1000лв за климатик току-така.....
Предварително ви благодаря за помощта!
Поздрави!
Поздрави!
- dangerous
- младши ентусиаст
-
Колко BMW-та изпих в тея кръчми!!!
-Колко "Nm" налягане са нужни за стягането на болтовете на капака за винтилите?
GeDotz написа:Здравейте колеги, аз имам подобен проблем с климатика...Като го пусна и вместо да охлажда, се усеща топло....спрях да го пускам и отидох в един сервиз, уж добър, при което момчетата там гледаха и залягаха около 20 мин и ми казаха, че проблема е в радиатора и перката, и резултата е - радиатор м/у 214лв и 399лв, като ги помолих да ми измерят радиатора, за да видим кой размер е и съответно на каква цена, но не си направиха труда...и 600 лв за перката.....Останах много изненадана а онзи ми вика - ти май не беше подготвена....Е! Естествено, че не бях подготвена...И ми иска 30 лв за прегледа.....Та, молбата ми е, ако може да ме насочите къде да ида за повторен преглед и мнение, че не мога да дам 1000лв за климатик току-така.....
![]()
Поздрави!
Радиатора струва м/у 160 и 210лв., пиши на laviatan.
Перка чисто нова платих 120-130 лв. (пак същия човек... все трябва да намери нещо). Не ги купувай още и не купувай перка втора употреба, обикновено са на път да си отидат от годините употреба вече.
Аз не мисля че там ти е проблема. Няма логика да духа топло като го пуснеш. Последните и най-очевидните неща са радиатора и перката. Много е лесно да се разбере дали са те. Ако радиатора е спукан, няма никакъв шанс да тръгне, ако перката не работи, ще тръгне за малко и като загрее, ще се изключи аварийно, но поне за малко ще тръгне, ако всичко останало е наред и е само перката да е сдала багажа.
Отиди в МотоЕксперт до зоологическата градина. Там са виждали доста Е36-ици с изцяло разглобени климатици и знаят за какво става въпрос... да ти видят системата дали държи налягане и да проверят защо не тръгва.
- Gottlos
- младши ентусиаст
-
liloff написа:GeDotz написа:Здравейте колеги, аз имам подобен проблем с климатика...Като го пусна и вместо да охлажда, се усеща топло....
Аз не мисля че там ти е проблема. Няма логика да духа топло като го пуснеш. ...
И аз си мисля,че liloff е прав.Първо провери дали има изобщо фреон в системата.И не казвай в сервиза,че си си за смяна на каквото и да било,а просто за проверка и пълнене/допълване на фреона.Току виж решили да ти сменят и компресора
Но засега ще мога да се справя с не казването за смяна на каквото и да било.....
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
GeDotz написа:За този адрес ли става въпрос - Адрес: бул. "Черни връх" № 179 Б, тъй като това изглежда най-близо до Зоо-то от сайта на МотоЕксперт.....
Не, не е това.
Лилов има в предвид сервиза на симеоновско шосе.
Там могат та ти прегледат ситемата профилактично, дали има фреон и дали държи налягане и вакум.
Ако се стигне до някакъв по сериозен ремонт по самата ситема няма кой да ти го прави.
Според менпросто е много малко количеството фреон...
Иди да замерят и после ще коментираме.

- dangerous
- младши ентусиаст
-
Ge dotz
чакай малко сега чакай спокойно.
Ти наистина ли мислиш че някакъв дървар ти е казал радиатори мрадиатори и хоп точно тва е.
Ми аз тез работи ги знам мн.отдавна естествено ще ти каже така щото е гладен като въшка(Защото например едни гумички са към 30-35 лева комлекта за климатичния кръг) .Най добре отиди някъде където се занимават с климатици.
И как майсторо разбра,че перката не работи след като климатика ти въобще не тръгва или пък че радиатора е пукнат.Тоя да няма око рентген.
Ех да отида аз някъде и да почнат да ме къпят ей така ще стане на п**ки и парцали.
Не бързай да хвърляш пари на вятъра.Тук във форума има много кадърни и точни момчета който ще откликнат на проблема ти.
И аз мога но си ми малко далече.
чакай малко сега чакай спокойно.
Ти наистина ли мислиш че някакъв дървар ти е казал радиатори мрадиатори и хоп точно тва е.
Ми аз тез работи ги знам мн.отдавна естествено ще ти каже така щото е гладен като въшка(Защото например едни гумички са към 30-35 лева комлекта за климатичния кръг) .Най добре отиди някъде където се занимават с климатици.
И как майсторо разбра,че перката не работи след като климатика ти въобще не тръгва или пък че радиатора е пукнат.Тоя да няма око рентген.
Ех да отида аз някъде и да почнат да ме къпят ей така ще стане на п**ки и парцали.
Не бързай да хвърляш пари на вятъра.Тук във форума има много кадърни и точни момчета който ще откликнат на проблема ти.
И аз мога но си ми малко далече.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- dangerous
- младши ентусиаст
-
vld написа:Те да я прегледат, пък после ще се намери кой да я оправи![]()
Бих помогнал.
преди месец се занимавах с моя климатик
за тест на системата 10 лв +/-5лв
като отвориш капака някъде по гредата трябва да има количеството което събира твоя климатик нещо от сорта на 1000 +/- 25 гр R134a
ако има фреон и почнат да го вадят отиваш и гледаш на машината какво количество се издърпва(ако има въобще фреон) и после вече пак за консултация тук
Добре, значи ще ида при тея на Симеоновско шосе да видят какъв е проблема и после ще пиша...Да, видимо се притесних, но затова и се обърнах към вас, понеже и колата я имам отскоро, не я познавам, а и ми е първа лична кола :-) та и затова не се хвърлих да я правят веднага (че в сервиза това искаха и затова се изненадаха, че не съм подготвена с 1000лв) 
- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3