История на пътя...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 Cabrio с M52B28
Мечтае да кара: чисто нов Х6 с двигател реактивен

Re: История на пътя...

Мнение от stillo » 24 Апр 2009, 22:08

D_I_V_A_K_A написа:Преди 3 дена правя една малка разходка извънградско малко и си карам 100-120 някаде и сам на 4-3 км. от едно село и доста коли се разминаваме на пътя (не сам ги броял ама бяха доста) и преди да се разминем с една Е36-ца тои ми цъка с далги,че в селото има куки.Направи ми впечетлние,че с доста коли се разминахме и никой не цъкна,че има куки само колегата с Е36-та!!!Това е то да се уважаваме на пътя нищо,че не се познаваме или сме от друг град. 8)

Радвам се колеги че поне БМВ-тата се подкрепяме....не виждам смисал да пълним гушите на държавниците и на фуражките с пари....а в крайна сметка 90% от хората на пътя не спазват нито ограниченията нито маркировка...нито нищо.....а относно пресветкването смело мога да кажа че много помага...преди години както си пътувахме вечерта по някакъв околовръстен път и някакъв чичко почна да ни мига доста настоятелно....и като го отминахме на стотина метра имаше паднало дърво на пътя.....дървото беше само в нашето платно такаче имаше място за реакция(не съм карал аз)но все пак ако не животите човека поне ни спаси от много смачкани ламарини и счупени пластмаси....така че извода е като неможе държавата да ни осигори нужните маркировки и безопасност....поне ние да се пазим с квото можем.... :cop:
Изображение

луд с палатка
Аватар
Кара: Хората да залягат
Детайли за колата: кихащо кабрио

Мнение от ТУРБО » 25 Апр 2009, 9:13

Поенеже пътувам много в провинцията съм забелязал,че ми присваткават коли със Софииска регистрация,в много малки случаи такива с друга регистрация!Аз винаги ледам да присветкавам,ако мога,така или иначе ще те спрат да ти вземат паричките само!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 25 Апр 2009, 10:03

Винаги светкам като подмина куки и винаги махам за благодарност на тези, които са светнали на мен....винаги ми става приятно когато и този на когото съм светнал ми махне за благодарност.
Мисля че е нормално за нашите условия и това се прави още от времето на жигулите и москвичите, и когато за 5 часа път човек се разминаваше със стотици пъти по-малко автомобили от днес.....така че има смисъл... и ще продължавам да го правя!
F**k them all!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 25 Апр 2009, 11:27

Аз пък си мислех че ми светкате щот сме авери бе :)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 I Touring
Детайли за колата: 2.2 i ; 170 PS ; 09.2003

Мнение от ned_gm28 » 26 Апр 2009, 20:08

А някой тук може ли да каже,че ВИНАГИ,ама ВИНАГИ спазва стриктно всички ограничения на скоростта,както и всички правила за движение?Защото аз имам чувството,че доста ограничения са прекомерни при нормални пътни и атмосферни условия.Имам чувството,че нарочно даден знак е поставен,за да може някъде близо след него да се скрият и да дебнат за някой лев-така де и те семейства хранят!И накрая някой има ли идея,след колко време ще се завлечеш примерно от Габрово до Бургас,при положение,че спазваш всички ограничения за скорост?Съгласен съм напълно,че в населено място е лудост да се кара със 100+ км/ч,но колко от вас карат с 90 извън населено място :?:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото изпадне...
Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
Детайли за колата: тотална щета...

Мнение от stozashto » 30 Апр 2009, 14:18

ITK написа:Винаги светкам като подмина куки и винаги махам за благодарност на тези, които са светнали на мен....винаги ми става приятно когато и този на когото съм светнал ми махне за благодарност.
Мисля че е нормално за нашите условия и това се прави още от времето на жигулите и москвичите, и когато за 5 часа път човек се разминаваше със стотици пъти по-малко автомобили от днес.....така че има смисъл... и ще продължавам да го правя!

И аз така... и без значение каква е колата отсреща и дали съм или не съм в нарушение. Приятно е - изважда те за миг поне от роботизираните действия и напомня, че човещинката никога не е излишна.
Хора сме все пак... при това смъртни... :roll:

Ноооо, колкото и мазохистично да прозвучи - проверката е проверка, когато е внезапна!
Иначе се нарича инвентаризация или констатация на взето или невзето под внимание предупреждение за проверка... :mhihi:

П.П. Щот' когато ние искаме да проверим някого за нещо си, не му казваме "Извинявай, ама след еди колко си време ще те проверя за това и това... такова... да знаеш...", нали? А направо се действа: "Проверка! Да, да, точно сега!" ;)
"... _ _ _ ..."

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '00 e39 530dA
Мечтае да кара: самолет

Мнение от The Stig » 25 Май 2009, 10:08

stillo написа:
D_I_V_A_K_A написа:...

...

и аз съм забелязал, че съм по-толерантен към Марката.
Също така, много ми става драго когато някой напълно непознат колега ми покаже уважение, защото съм с БМВ :)
I always tell the truth, even when I lie

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 26 Май 2009, 17:20

От девет години не давам рушвет на полицаите когато случайно съм в нарушение, визирам превишената скорост, защото аз редовно го правя и не се съобразявам по никакъв начин с подобен род ограничения. Относно другите правила, спазвам ги стриктно и имам фиш за движение без включени светлини и акт за неправилно паркиране в центъра на София. През тези 9 години /изключвам даването на 10 лв. по принуда, почти насилствено от "органите на реда". Случая подробно съм го описал в моя тема./ съвсем сериозно и с цел намаляване на корупцията, иначе наричана подкуп, не давам и лев, а си поемам последствията. Сега с чиста съвест мога да ги наричам с подходящите за тях епитети.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 26 Май 2009, 17:32

Patarinski написа:
stillo написа:
D_I_V_A_K_A написа:...

...

и аз съм забелязал, че съм по-толерантен към Марката.
Също така, много ми става драго когато някой напълно непознат колега ми покаже уважение, защото съм с БМВ :)

Аз карам всякакви коли, служебни, личните ми са били само БМВ. С каквато и кола да съм винаги ми е правило впечатление толерантното поведение на водачите на БМВ, рядко има просташки изпълнения, хора всякакви и не знам защо нямам добро впечатление към колегите с голфове и опели, най-вече астри /да ме извинят за което/. Интересното е, че когато съм със служебна кола голфаджиите не се правят толкова на рейсъри, но видят ли ме с БМВ-то, поведението им е коренно различно. А не пожелавам на никой от вас да се пусне с трабант. Това не го имат за участник в движението. :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Мнение от biem_w » 25 Юни 2009, 22:22

А мойта случка е следната... Седа си аз на София МЕД (гара Искър) и чакам един документ да излезне.. а по надолу на около 7-800 метра Куки... минава една колица необънах внимание какво но беше водена от жена.. мина и светна на насрещодвижещитесе... и сичко точно .. те намалиха и си продължиха да карат.. но след тази жена за около 30 мин.. минаха поне още 300-та коли натоварен трафик и никой непресветна а Куките бяха повече от 3-4 човека щото имаше астра и два мотора .... това ми стана най странно... жената светка другите не от 300 само един.. аз винаги съм светкал даже ми се е случвало и на полицай :mhihi: но това е друга тема.. стават и тъкива обърквания :mhihi:
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 26 Юни 2009, 1:17

А аз забелязвам, че на Север от Стара планина присветват хората, а на Юг не е така. Само някоя софийска кола ако се излъже да сигнализира... Не знам защо е така. :roll:

Потребител
Аватар

:D

Мнение от Gergelin_BMW fen » 26 Юни 2009, 22:46

Веднаж се прибирам от село и колата започна да загрява и спрях на пътя да провера.И се указаха гумите от топлината,бях в голям стрес :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на 15''ки
Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L

Re: :D

Мнение от biem_w » 26 Юни 2009, 23:48

Gergelin_BMW fen написа:Веднаж се прибирам от село и колата започна да загрява и спрях на пътя да провера.И се указаха гумите от топлината,бях в голям стрес :mhihi:

Е тва... напраооо незнам голема лудница ... да се окаже гумите :mhihi: :mhihi: как са ти въздаходовите
Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Re: :D

Мнение от Vlados » 11 Юли 2009, 23:58

Gergelin_BMW fen написа:Веднаж се прибирам от село и колата започна да загрява и спрях на пътя да провера.И се указаха гумите от топлината,бях в голям стрес :mhihi:

Защо не си провериш и аватара, че май и той е позагрял и ще стане червен скоро.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от bundev » 12 Юли 2009, 11:17

И аз винаги присветквам.
Особено като видя някое засилено камикадзе - веднага му цъкам къси-дълги да понамали поне за малко :mhihi:

П.П.
Преди няколко години се прибирам от Плевен за София. Тогава правеха ремонт на главния път и бяха отбили движението през едни села. И понеже имаше тарикати, за които знаците не важат, та бяха сложили едни хубави, големи, чакълени насипи... Та понастъпил съм аз и гледам в далечината някаква кола - ама ще си счупи лостчето на фаровете човека да цъка.. викам си "опа враго е на разклона" и започвам да намалявам. В момента в който наближавам колата - гледам - патрулка, а оня отвътре ми маха да намаля :mhihi:

Предишна

Назад към Страхотни истории