проблем с ел. стъкло , неще да се затвори - решен проблем !
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
проблем с ел. стъкло , неще да се затвори - решен проблем !
вчера докато си седях в колата ми се стори , че 1ното стъкло не е добре затворено . натиснах бутончето за да го кача нагоре и се чуваше само как моторчето върти все 1 на празно като на моменти прещраква нещо , а стъклото непомръдва . натиснах бутона да го сваля надоло и след това нещеше да се качи само . играх си на ръка по малко , по малко да го затворя . свалях кората , по металните механизми няма нищо но нещо каточели става в онази кутиика за която е захванато ел.моторчето . някой имал ли е такъв проблем ? и някой сеща ли се какво може да е ?
......................................................................................................................
ДНЕС 19.07.09 реших проблема със стълкото с малко помощ . свалихме машинката небеше толкова трудно . разглобихме там където е механиката на моторчето . има 1но зъбно колело и 1 червек , съжелявам че не го снимах . зъбното колело има нещо като съедуинител в средната си част които е задвижван от ос в сърцевината си . та този съединител беше се развалил . беше спукана пласмасата която е в средата на зъбното колело . решението беше 3 дупки с малка боргиика и 3 винта на тези места които държат контра на колекото и го зацепват твърдо . сега вече си ми работи стъкалцето
благодаря на всичко колеги от форума . ! ако някой има въпроси да пише лс.
......................................................................................................................
ДНЕС 19.07.09 реших проблема със стълкото с малко помощ . свалихме машинката небеше толкова трудно . разглобихме там където е механиката на моторчето . има 1но зъбно колело и 1 червек , съжелявам че не го снимах . зъбното колело има нещо като съедуинител в средната си част които е задвижван от ос в сърцевината си . та този съединител беше се развалил . беше спукана пласмасата която е в средата на зъбното колело . решението беше 3 дупки с малка боргиика и 3 винта на тези места които държат контра на колекото и го зацепват твърдо . сега вече си ми работи стъкалцето
Последна промяна toni3d1 на 19 Юли 2009, 19:49, променена общо 2 пъти
- BT9028BA
- старши ентусиаст
-
- Кара: ...don`t drive fast, just fly low
- Мечтае да кара: E36 M3
Моята кола имаше същия проблем - бях я оставил в гараж повече от 3 седмици и не бях си вдигнал до горе шофиорското стъкло - когато я изкарах от гаража разбрах че неще да се дигне нагоре а надоло си слиза и започнах да отварям и затварям вратата и стъклото постепенно почна да се дигна
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
Проблема е в самото моторче. Моторчето в единия си край завършва с червяк, този червяк завърта едно пластмасово зъбно колело, а пък пластмасовото зъбно колело завърта металното зъбно колело, което се намира от външната страна на моторчето и задвижва самия механизъм на стъклото. Проблема е в пластмасовото зъбно колело. Износени са му зъбите и червяка неможе да го завърти. Аз купих друго моторче, което пък се движеше по-бавно, но за сметка на това му беше здраво зъбното колело. От 2-те сглобих 1 и вече няколко месеца нямам никакъв проблем.
аз отвих 4 те болта на моторчето но от там нищо не се вижда . за да стигна до този червяк какво трябва да направя ? трябва да сваля абсолютно всичко което е по вратат ли ? механизми , стъкло и т.н ... ?joreto_88 написа:Проблема е в самото моторче. Моторчето в единия си край завършва с червяк, този червяк завърта едно пластмасово зъбно колело, а пък пластмасовото зъбно колело завърта металното зъбно колело, което се намира от външната страна на моторчето и задвижва самия механизъм на стъклото. Проблема е в пластмасовото зъбно колело. Износени са му зъбите и червяка неможе да го завърти. Аз купих друго моторче, което пък се движеше по-бавно, но за сметка на това му беше здраво зъбното колело. От 2-те сглобих 1 и вече няколко месеца нямам никакъв проблем.
- joreto_88
- младши ентусиаст
-
- Кара: '01 E46 318Ci
toni3d1 написа:аз отвих 4 те болта на моторчето но от там нищо не се вижда . за да стигна до този червяк какво трябва да направя ? трябва да сваля абсолютно всичко което е по вратат ли ? механизми , стъкло и т.н ... ?
За тази цел се вади целия механизъм. Има голяма вероятност, ако не е свалян до сега да е занитен и трябва да играе бормашината, както в моя случай. Развиваш гайките или разпробиваш нитовете, като преди това откопчаваш водачите (тези белите пластмасовите). Вадиш механизма и самото моторче е захванато с 3 болта еврейски звезди от задната страна. Развиваш ги, отделяш моторчето от механизма, отваряш го и гледаш вътре какво се случва. Внимавай със зегерката на зъбното колело отвън дето е, че мойта изхвърча и една камара време я търсих докато я намеря. Стъклото не е нужно да се вади, само трябва да внимаваш да не го изпуснеш надолу след като го разкопчаеш от механизма.
- PIPERKOV
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e60 530i SMG
joreto_88 написа:Проблема е в самото моторче. Моторчето в единия си край завършва с червяк, този червяк завърта едно пластмасово зъбно колело, а пък пластмасовото зъбно колело завърта металното зъбно колело, което се намира от външната страна на моторчето и задвижва самия механизъм на стъклото. Проблема е в пластмасовото зъбно колело. Износени са му зъбите и червяка неможе да го завърти. Аз купих друго моторче, което пък се движеше по-бавно, но за сметка на това му беше здраво зъбното колело. От 2-те сглобих 1 и вече няколко месеца нямам никакъв проблем.
И там при 4ервя4ната предавка има и един кръгъл(доста особен)гумен тампон,който омекотява крайното положение на стъклото и при мен този тампон се бе6е разтро6ил напар4ета,провери и него когато разглабя6.
Другото за което се се6там е има едно рамо което държи цялата механика,хванато е с болт към долната 4азст на вратата,понякога болта се разхлабва,механикат мръдва и от се изкривява стъклото и неможе да се вдига,но при теб е по вероятно проблема с предавката
- Ivan_BMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 BMW 523I M52TU Sedan
- Мечтае да кара: само BMW
И аз имах същия проблем и като развалих моторчето,на пласмасовото зъбно колело имаше 3 шиока които влизат в гумения тампон те се бяха счупили и затова не ми се вдигаше стъклото. Колега и при свалянето на механизма внимавай много с пласмасовите водачи че аз единия го счупих. 
9 мнения
• Страница 1 от 1