ОТКАЧЕН скоростен лост и ИЗПУШИЛ съединител

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

ОТКАЧЕН скоростен лост и ИЗПУШИЛ съединител

Мнение от GrImEcA » 10 Юли 2009, 21:39

Значи започвам с това че не сам от София. Днес пътувам по магистрала тракия и карам със 170-180 на 5 предавка. По едно време чух звук - наподобяващ изтарване на празна пласмоасова бутилка от кола върху цимент.. Дори си помислх че съм минал през такава но се чу сякаш ватре в купето сам я изтарвал. След една две минути като хванах скоростния лост осъзнах че той не е вкаран в никоя предавка и се движи свободно във всички посоки. Но по движението на колата не усетих абсолютни нищо. Петата си беше останал вкарана..
Не спрях понеже трябваше да стигна обезателно до софия. Идеята ми беше да я кача някак си по околовръстно и да я докарам до някаде.. но изтървах и са набутах в малдост на едни светофари там на 3-4 потегляне съединителя изпуши освен това при ниски обороти започна да се чува едно дрънчене сякаш и диска му се беше разхлабил. Избутах колата до един паркинг и тука свършва историята.

Какво мога да очаквам каот щети най общо и колко пари да си приготвя при няй лошия вариант. Хилядарка би ли ме опрвила?

Освен това каде да отида, тъй като не познавам града.

Ако нещо друго можете да ме посъветвате?
Последна промяна GrImEcA на 10 Юли 2009, 22:04, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i

Изпушили съединител и скоростен лост

Мнение от Bojidar » 10 Юли 2009, 21:47

Колега, много кофти случка. Аз бих те посъветвал да я закараш до някой сервиз, за да ти кажат какво всъщност е изпушило. Възможно е да има още развалени части.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 10 Юли 2009, 22:32

като за начало щом лоста не изкл от 5-та предавка.......значи имаш някоя скъсана втулка на лостовата система......обаче без канал,трудно ще минеш...........следващи последствия от тръгването на 5-та.........запален феродов диск......разбити пружини на притисквателния диск....а защо не и лагера да е духнал,щом викаш че е почнало да тропа нещо......ако се чува стържене при натискане на съединителя :arrow: гаранция се е преебал лагера и притисквателя.......дефектирало ли е нещо от съединителя :arrow: само к-т съединител :!:
Не прави грешка,да смениш само дефектиралата част :!:
Само и единствено к-т съединител......феродов,притисквател,лагер.....вече маховика ще се гледа впоследствие.....вилки,милки като се разглоби.......семеринга на кутията на първичния вал ще се види как е,може да е почнал да изтърва вече и така ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GrImEcA » 10 Юли 2009, 23:25

Мерси за информацията meha. Искам да попитам ако щетите са преди маховика, или само подмяна на к-т съединител, какво да си приготвя ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 11 Юли 2009, 0:33

GrImEcA написа:ако щетите са преди маховика, или само подмяна на к-т съединител, какво да си приготвя ?

Ами като ходих да си прегледам ходова част,ги питах дали ще ме оправят 1000лв за съединтел к-т в "Дару Кар" ми казаха,мисля че беше към 450лв(феродов,притискателен,лагер)......работа ми казаха около 200лв.....ма после човеко каза че съединитела е перфектен и те така..........ма верно не съм карал кола с ръчни скорости която да и се превкл толко плавно предавките......арабията са го направили немците :bowdown:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 11 Юли 2009, 0:47

Колега като начало мисля си запалил с-л, а изваждането на лоста може да е по много причини, които могат да бъдат както малки ( самата дръжка се е извадила ) така и доста сериозни. Потърси във форума има мнения за доста сервизи в Сф в продава важни теми, както и за пътна помощ. Където и да караш колата само с пътна помощ, в рамките на Сф е около 40лв. Може и да се разминеш без смяна съединител, може и не, надявай се да не си преебал маховика. Дару кар и Камор са ти наблизо, но там може да ти дойде малко солен труда.
П.П. ако не можеш да се оправиш пиши едно лично ще помогна с каквото мога

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

re

Мнение от bera » 11 Юли 2009, 10:28

Назад към E39