Проблем със седалките.....
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
Проблем със седалките.....
Здравейте колеги!Едно малко тъпо въпросче изкам да задам
Карам е30-ка 4 врати,с присаждано "рекаро"(от двуврато кабрио),не съм правил аз присадката таак я купих.Проблемът е че не мога да местя напред-назад седалките,и на всичкото отгоре се клатят в релсите където трябва да се плъзгат.Питането ми е...Дали на двувратката са различни шейните,щото имам съмнения че е така а при мен не са сменени а само са поставени седалките.Благодарско на отзовалите се 

- Mecho Puh
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30 340, e34 530, e30 328, e87 120d
- Мечтае да кара: E30 M3 Evo Touring ,E34 M5 Touring
- Детайли за колата: E30 325 touring,сток беше М20Б25, после М50Б25, а сега вече е М60Б40,подготвена е за дрифт,изпускателната система е модифицирана и е 2Х60мм,средно оригинално Х - образно от е38 740i и задни проходни гърнета Крафт Моторспорт, ECU Megasquirt 3 PRO, модифицирана всмукателна система,въздушен филтър Green Racing Performance,полиуретанови тампони на цялата ходова част, Wisefab Lock Kit, окачване Raceland с Bilstein амортисиори ,седалка Промод Реисинг, колани Schrot,клетката е fullsize Крафт Моторспорт
в
това че са от кабрио,седан,комби или купе,няма никакво значение нито за монтажа нито за движението напред назад,обикновено една седалка не иска да се движи когато механизма за фиксиране в релсите е замърсен и пълен с боклуци...погледни си под седалката дали като дръпнеш ръчката ,от двете страни на седалката отвътре дали се освобождават фиксаторите или не и тогава се впускаи предположения
...п.п. и аз съм с Рекаро от кабрио на едното комби и в началото неискаха да се движат,но им посветих един ден и мамата и хубаво почистване и сега ок

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
скрит коз - седалката не мое се плъзга ако за колана си набил болтове който са малко по дълги
примерно от задните колани на комби 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- longy
- младши ентусиаст
-
Гледал съм откопчават се и от 2-те страни като дръпна ръчката,проблемът е,че страшно много ходят в релсите,особенно пасажерската е като люлеещ стол,дори се чуда дали няма някъкви ролки,а при мен да липсват,а по въпроса за болтовете,ако са по дълги сигурно няма да се навиват целите нали(или греша)при мен се навиват иса тия с който взех колата колеги.Не е нормален тоя луфт според мен.
При мен на пасажерската седалка единия фиксатор който захапва за релсата е откачен от куката която движи заедно и двата фиксатора и не се движи
просто идея,ама сега се загледах и видях,че при теб си се движи нормално.
Ако не се сърди колегата да питам тук - на 4врат седан как се откопчават задните седалки

Ако не се сърди колегата да питам тук - на 4врат седан как се откопчават задните седалки

- longy
- младши ентусиаст
-
- longy
- младши ентусиаст
-
Моля да поясниш колега,кой фиксатор на коя кука!!Asen_X написа:Фиксатора на куката е пластмасов и се чупи лесно. Почти съм сигурен, че това е проблема за да не можеш да я местих напред назад.

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Хващаш долната част на седалката и дърпаш нагоре и назад зад гърбовете на предните седалки. Като излезе от щипките (2 броя), вадиш напред.mnh написа:... на 4врат седан как се откопчават задните седалки
Отвиваш две рапидки отляво и отдясно ниско долу на облегалката (завити с кожички), дигаш я нагоре да излезе от куките (горе, отзад, 2 броя) и вадиш.
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

Бате Сашо - Пази имената!

- longy
- младши ентусиаст
-
- longy
- младши ентусиаст
-
Най-после ми остана време да сваля пасажерската седалка,след дълъг оглед останових че седалката си е перфектна,със всички механизми работещи.Проблемът се оказа в релсите бяха адски криви,явно беше сядал на тях човек над 150 кг.Оправих ги и сега седалката мърда напред назад,но когато я дръпна много назад,пак се люлее малко.Това ме води до мисълта че все още са криви релсите
Благодаря на всички колеги за помоща.Поздрави 

12 мнения
• Страница 1 от 1