Тресене и задържане на оборотите след смяна на ГНП...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
Тресене и задържане на оборотите след смяна на ГНП...
Значи колега,сменихме помпата,веригата и колата взе да пали що годе добре!Обаче интересното е че когато я загася загряла и врътна веднага пали добре.Обаче ако престои малко,към 5-10 мин. врътвам 2-3 оборота със стартера и спирам после пак давам на контакт и пали от първият път.Върти доста бавно когато завъртя първият път.
Имам чувството,че и пада горивото-незнам и аз какво може да е.
Другото което стана е,че колата от днес взе да задържа оборотите.Примерно сменям от 1-ва- 2-ра и като натисна съединителя или не падат или падат много бавно.
От какво може да е това?Цялото купе се тресе.

Другото което стана е,че колата от днес взе да задържа оборотите.Примерно сменям от 1-ва- 2-ра и като натисна съединителя или не падат или падат много бавно.
- matros
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 325 ТД
колега отнеси се с тези въпроси към този които си е правил ремонта.Ако е читаво ГНП-то което си сложил(за което се съмнявам) при правилна настройка на помпата няма причина да прави тези неща за които говориш 
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
Re: Тресене и задържане на оборотите след смяна на ГНП...
колега 1-вото е центровка а 2-то за оборотите сте и подали много гориво ,намалете го !Nasko_325TD написа:Значи колега,сменихме помпата,веригата и колата взе да пали що годе добре!Обаче интересното е че когато я загася загряла и врътна веднага пали добре.Обаче ако престои малко,към 5-10 мин. врътвам 2-3 оборота със стартера и спирам после пак давам на контакт и пали от първият път.Върти доста бавно когато завъртя първият път.
![]()
![]()
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Е аз сега какво да правя,изпосмених всичко и тъпата талига пак не върви добре и пали дет се вика от 2-я път.Е тва майна си е безобразие!На тея майстори трябва да им резнат ръцете та да не барат повече коли. 
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
matros написа:колега отнеси се с тези въпроси към този които си е правил ремонта.Ако е читаво ГНП-то което си сложил(за което се съмнявам) при правилна настройка на помпата няма причина да прави тези неща за които говориш
Значи ГНП-то е читаво.Помпата като я залеех със стодена вода,преди ремонта-палеше!Сега след ремонта като я залея като престои - пак неще от 1-я път.Врътва няколко пъти неще.Давам пак на контакт въртя пали!Нафтата ли и пада,де да знам и аз вече какво да си мисля!?
Иначе студена пали от половин врътване.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Вече от съжаление съце не ми дава да ти затварям темите...
Толкова си упорит да се набиваш все повече и повече, че... кво да те прави човек...
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Палиш колата идваш в София в специализиран сервиз Бош разполагащ със стенд за центровка на ГНП правят ти центровка на колата и приключваш с проблемите.
Ако имате такъв сервиз в Пловдив, отиваш там.
Това е решението на мъката ти.
Ако имате такъв сервиз в Пловдив, отиваш там.
Това е решението на мъката ти.

- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами там е работат,че си платих за центровка ама как са я направили де да знам и аз!?
Уж с часовников механизъм,но как не знам!
Значи като я взех от ремонта не го правеше,минаха са няколко дни и започна!?
Незнам ко става вече!?
Какво да сменяма?
Уж с часовников механизъм,но как не знам!
Значи като я взех от ремонта не го правеше,минаха са няколко дни и започна!?
Незнам ко става вече!?
Какво да сменяма?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами аз,че ще ида ще ида!Ама съм се обедил,че там където се върна 2 пъти за едно и също нещо 2 пъти-нищо не става от сервиза!
Днес се сетих,че дебита на помпата в резервоара ми е разделен на две.Възможно ли е от това да прави някакви парчета!?Понеже е бензинова и,за да и намаля налягането я направих да дава нафта хем към двигателя,хем и към другата част на резервоара.А обратната да се връща зад мойто място(шофиорското).Няма как да видя дали към мотора не отива и въздух понеже мъркучите са ми черни,а не прозрачни.
Някакви идеи как да проверя за въздух в системата!?
Днес се сетих,че дебита на помпата в резервоара ми е разделен на две.Възможно ли е от това да прави някакви парчета!?Понеже е бензинова и,за да и намаля налягането я направих да дава нафта хем към двигателя,хем и към другата част на резервоара.А обратната да се връща зад мойто място(шофиорското).Няма как да видя дали към мотора не отива и въздух понеже мъркучите са ми черни,а не прозрачни.
Някакви идеи как да проверя за въздух в системата!?
Re: Тресене и задържане на оборотите след смяна на ГНП...
presko79 написа:колега 1-вото е центровка а 2-то за оборотите сте и подали много гориво ,намалете го !Nasko_325TD написа:Значи колега,сменихме помпата,веригата и колата взе да пали що годе добре!Обаче интересното е че когато я загася загряла и врътна веднага пали добре.Обаче ако престои малко,към 5-10 мин. врътвам 2-3 оборота със стартера и спирам после пак давам на контакт и пали от първият път.Върти доста бавно когато завъртя първият път.
![]()
![]()
Каква центровка колега , че и на един прятел го прави, върти доста бавно , мислехме че е от акумулатора.И къде може да се направи тази центровка?
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
Ами в Пловдив незнам къде другаде,освен Дизел сервиз до новият надлез "Родопи" и М-кар.
На мен ми я правиха в Стамбулийски.
Но май иска още нещо да се пипне!?
На мен ми я правиха в Стамбулийски.
Но май иска още нещо да се пипне!?
- fedoracore
- старши ентусиаст
-
- ясен николов
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: само бмв та
- Детайли за колата: много бърза
много маистори ти пипат колата и накрая пак ништо ,ти помпа втора употреба ли сложи колега
и пипахте ли плочката
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2