От къде зареждате нафта....
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
ШЕЛ В-повер дизел е истината, качва ми макс скоростта с 10-15км/ч и ускорението е доста по-прилично. Ако няма сипвам Лукойл , не е лоша но се усеща разлика спрямо ШЕЛа....
Все пак каквото и да си пищем тука има едно правило в Б-я :
Не гледай марката на бензиностанцията , а гледай собственика
Той е този от който зависи колко вода ще се долее и сколко масло 
Все пак каквото и да си пищем тука има едно правило в Б-я :
Не гледай марката на бензиностанцията , а гледай собственика

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
Ама пишете и от кой град сте де, щото има значение.
Аз зареждах първо на ОМВ, после на ЕКО, сега на ЛУКОЙЛ, обаче от Търновския Лук и от Софийския има балкан разлика в плюс на Софийския, това не си го втълпявам, щото сутринта зареждам в Търново, а вечерта в София и си се осеща разликата, няма притрисане, няма замисляне, няма изпушване и т.н. Ай сега някой да каже що, нали се Лук, нали един камион я кара, нали от едно място пълни
Мен вече ме е страх да пълня до горе, щото ми писна от калпава нафта, и като стане да се застоя една седмица в Търново и да не мога да я изгоря гадната нафта и се поболявам да гледам как на моменти ръся за комари след мен.
Аз зареждах първо на ОМВ, после на ЕКО, сега на ЛУКОЙЛ, обаче от Търновския Лук и от Софийския има балкан разлика в плюс на Софийския, това не си го втълпявам, щото сутринта зареждам в Търново, а вечерта в София и си се осеща разликата, няма притрисане, няма замисляне, няма изпушване и т.н. Ай сега някой да каже що, нали се Лук, нали един камион я кара, нали от едно място пълни

Мен вече ме е страх да пълня до горе, щото ми писна от калпава нафта, и като стане да се застоя една седмица в Търново и да не мога да я изгоря гадната нафта и се поболявам да гледам как на моменти ръся за комари след мен.
- Venkata
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW f10/3.0D
Аз зареждам на шел , по изключение и на омв, но спрях. Там са ги събрали едни юнаци - сипаха ми бензин, та си е..... м...........та

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
- vladi111
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 520 XD, 2016
Колеги,според мен е по-добре да се дават впечатления от конкретни бензиностанций в съответния град ,а не от коя верига е,защото дори марката да е качествена не означава ,че бензинджийте(made in bulgaria) не правят компоти на местно ниво.
- BoyVel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA вече:)
Re: От къде зареждате нафта....
Ееее чак пък 15-20 литра.Виж 4-5 може би.ivoo написа:бат Оги написа:Зная че не е добре да е под 15-20 литра да не вземе да не дръпне въ здух.....

Ако е MAN с 500 литра резервоар, пак да. Тя албанско производство да беше, пак щеше да се постараят, да не се стига до този факт.Но това е BMW, все пак сделано в Germani

колега ти не си ли чувал за смотаната подкачваща помпа в резервоара,като стигна 18 литра и аидееее-въздух.
иначе за колегата с въпроса-омв и други но да внимава с "евтината" нафта
гдфхътйъуй
Е колеги,отскоро и аз си взех Е39 525 ТДС-99г. и мислих върху въпроса с нафтата,но ще ви кажа истината.
От три години работя на бензиностанция "ЕКО",нямам никакви интереси да рекламирам,но горивата там са най-добри и особено нафтата.Мога да го твърдя смело,защото съм зареждал къде ли не и просто това е истината. А сега обосновката:
1-Камионите идват запечатани със специални пломби,и няма как шофиора да е направил някаква "врътка"
2-Правят и проверка всяка седмица (дали отговарят броячите на сипаното количество и за наличие на по голямо количество сяра).
3-Доставя се от "Hellenik petroleum-Солун" по стандарт "Euro 5"
4-Ниско съдържание на парафин
5-нормално цетаново число.
Мислили ли сте,защо на другите бензиностанции има 1000 вида нафта,а на "ЕКО" е само една????Карам и една Е36 и съм супер доволен и от бензините. Само газта е еднаква кто на другите бензиностанции.
От три години работя на бензиностанция "ЕКО",нямам никакви интереси да рекламирам,но горивата там са най-добри и особено нафтата.Мога да го твърдя смело,защото съм зареждал къде ли не и просто това е истината. А сега обосновката:
1-Камионите идват запечатани със специални пломби,и няма как шофиора да е направил някаква "врътка"
2-Правят и проверка всяка седмица (дали отговарят броячите на сипаното количество и за наличие на по голямо количество сяра).
3-Доставя се от "Hellenik petroleum-Солун" по стандарт "Euro 5"
4-Ниско съдържание на парафин
5-нормално цетаново число.
Мислили ли сте,защо на другите бензиностанции има 1000 вида нафта,а на "ЕКО" е само една????Карам и една Е36 и съм супер доволен и от бензините. Само газта е еднаква кто на другите бензиностанции.
Лук Ойл, ЕКО.
А бензин един овен ми наля доволно преди време в едно нафтово Пежо 405 на ОМВ.
Та това явно не е запазен маркетингов трик на определена верига бензиностанции.
Стават грешки навсякъде, както казал таралежа, слизайки от телената четка
ОМВ ги отказах след доста години яка употреба но далеч не поради горната случка
А бензин един овен ми наля доволно преди време в едно нафтово Пежо 405 на ОМВ.
Та това явно не е запазен маркетингов трик на определена верига бензиностанции.
Стават грешки навсякъде, както казал таралежа, слизайки от телената четка

ОМВ ги отказах след доста години яка употреба но далеч не поради горната случка

а
аз само от гаража
а иначе само ОМВ

******Colin McRae 1968-2007******

http://www.vbox7.com/play:6781825e

- маречков
- ентусиаст
-
- Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Повечето нафта идва от ЛукОил, ШЕЛ мисля че зареждаха от тях, разликата е в химикалите който слагат след като земат нафтата.
Наща печка върви само с ОМВ

- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
ре
Bavarcho написа:Повечето нафта идва от ЛукОил, ШЕЛ мисля че зареждаха от тях, разликата е в химикалите който слагат след като земат нафтата.
С едно момче говорих преди време ,което работеше в ОМВ на някаква позиция не я знам каква е, ходи обикаля с колата и взема проби от горивата качествен контрол ли е не го знам, та той ми каза ,че когато ОМВ стъпиха в БГ преди колко години беше вече нямам спомен са карали горивата от Австрия с цистерни и някакви баржи по-дунава. След като вече се наложили на пазара почнали да си купуват от Нефтозавода и само да сипват по една кофа в цистерните някакви добавки, но явно има ефект аз съм много доволен от ОМВ.
ПС :
Имам впечатления ,че в Лукоил сипват с около един литър по малко и мои приятели са ми го казвали, някой друг да е усетил нещо подобно?
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Re: ре
bera написа:Bavarcho написа:Повечето нафта идва от ЛукОил, ШЕЛ мисля че зареждаха от тях, разликата е в химикалите който слагат след като земат нафтата.
С едно момче говорих преди време ,което работеше в ОМВ на някаква позиция не я знам каква е, ходи обикаля с колата и взема проби от горивата качествен контрол ли е не го знам, та той ми каза ,че когато ОМВ стъпиха в БГ преди колко години беше вече нямам спомен са карали горивата от Австрия с цистерни и някакви баржи по-дунава. След като вече се наложили на пазара почнали да си купуват от Нефтозавода и само да сипват по една кофа в цистерните някакви добавки, но явно има ефект аз съм много доволен от ОМВ.
ПС :
Имам впечатления ,че в Лукоил сипват с около един литър по малко и мои приятели са ми го казвали, някой друг да е усетил нещо подобно?
Усещали сме го на лукойла тва нещо, само че не с 1 литър а с доста повече. На лукойл никога не сипвам.
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4