Интериорно осветление на ключът за фаровете

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Интериорно осветление на ключът за фаровете

Мнение от changethegame » 06 Юли 2009, 12:01

Доста търсих в търсачката, но не открих подобна тема, та значи реших аз да си направя лека профилактика, понеже не ми светеха някой крушки по таблото и тази на ключът за фаровете, дотук добре, разглобих панела на ключът и видях че няма крушка изобщо, купих нова, но като я сложих, пак не свети... проверих бушони 22,26,37 които се води че са за осветление на таблото, но са здрави, мисълта ми е дали трябва да сменям целият ключ заради едната крушка (така като го гледам е капсалован и не се отваря) или има някакъв вариант да си пусна кабелче от някаде? Моля някой ако е имал подобен проблем да ми пише как го е отстранил :?:

Legendary
Аватар
Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX

Мнение от MadChicken » 06 Юли 2009, 15:45

При мен преди не светеше, смених крушката и светна :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 06 Юли 2009, 16:44

аз да използвам темата и при мен ключа не работи лампичката 2 пъти го свалям ама не виждам каде стои тази крушка ??? ако можя да миобясните ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 06 Юли 2009, 18:53

Хм интересна работа, едната маса на халогена беше откачена и като я закачих светна не само халогена ами и интериорното на ключът, обаче свети постоянно щом е на контакт колата, дори и да не са светнати фаровете, така ли трябва да е по принцип :?: Иначе, колега, крушката се намира на самият ключ в края на една пласмасова тръбичка бяла на цвят, за да извадиш тръбичката трябва да развиеш буксата на ключът, иначе крушката е такава без метална фасонка, само стъкло, като тези на пепелника е и струва 40ст
;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е 30 хавтомат

Мнение от kamika » 06 Юли 2009, 19:44

changethegame написа:Хм интересна работа, едната маса на халогена беше откачена и като я закачих светна не само халогена ами и интериорното на ключът, обаче свети постоянно щом е на контакт колата, дори и да не са светнати фаровете, така ли трябва да е по принцип :?: Иначе, колега, крушката се намира на самият ключ в края на една пласмасова тръбичка бяла на цвят, за да извадиш тръбичката трябва да развиеш буксата на ключът, иначе крушката е такава без метална фасонка, само стъкло, като тези на пепелника е и струва 40ст
;)

свети постоянно,тя и за това толкова често гори.Идеята е като палиш колата на тъмно да ги намираш лесно.
MADTEAM

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 07 Юли 2009, 8:30

kamika написа:свети постоянно,тя и за това толкова често гори.Идеята е като палиш колата на тъмно да ги намираш лесно.

На мойта кола не е така + на още двама приятели.Да си призная до сега не съм виждал такова нещо.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Юли 2009, 8:41

Mpower84 написа:
kamika написа:свети постоянно,тя и за това толкова често гори.Идеята е като палиш колата на тъмно да ги намираш лесно.

На мойта кола не е така + на още двама приятели.Да си призная до сега не съм виждал такова нещо.

това се гаси и се пуска с диагностична апаратура ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Юли 2009, 8:58

Регулират ли се тези светлини на останалите Е36 като интензитет?
На Компакта ми изгоря 2 пъти и се изнервих и ги смених със оранжеви светодиоди през резистор. Сега е "ела изгрей". На Компакта светят постоянно лампите на двата ключа.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 07 Юли 2009, 12:50

Mpower84 написа:

Ами колега и аз не бях виждал на Е36 така да свети постоянно :roll:
виждал съм на Опел Тигра и Омега, затова ми се стори странно и реших да потърся и други мнения по въпроса :arrow:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 07 Юли 2009, 12:55

vld написа:
Mpower84 написа:

това се гаси и се пуска с диагностична апаратура ;)

Благодаря за ценната информация :yes:
Само да попитам като се закачи на компютър, тази опция някаде в менютата за бордовия компютър ли се намира или... :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от changethegame » 07 Юли 2009, 13:01

liloff написа:Регулират ли се тези светлини на останалите Е36 като интензитет?
На Компакта ми изгоря 2 пъти и се изнервих и ги смених със оранжеви светодиоди през резистор. Сега е "ела изгрей". На Компакта светят постоянно лампите на двата ключа.

При мен както е в момента се регулира интензитета на всички останали светлини на таблото, но не и на тези на ключът, а иначе при нормално състояние се регулират и те, поне от това което съм виждал на други Е36...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 07 Юли 2009, 13:07

Само да вметна:
Не знам за останалите модели Е36, гарантирано при Компакт, не се регулира интензитета им. Светят постоянно с еднаква сила, колкото и да се регулират останалите светлини.

ентусиаст
Аватар
Кара: Touring

Мнение от nakoone » 07 Юли 2009, 13:47

liloff написа:Само да вметна:
Не знам за останалите модели Е36, гарантирано при Компакт, не се регулира интензитета им. Светят постоянно с еднаква сила, колкото и да се регулират останалите светлини.

+1.И аз колкото и модели Е36 да съм гледал е така-свети постоянно и не се регулира интензитета.
Нека някой който е с по-различен начин да каже.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318is M42 Passat B5.5 131hp

Мнение от djpamboss » 07 Юли 2009, 23:28

changethegame написа:Хм интересна работа, едната маса на халогена беше откачена и като я закачих светна не само халогена ами и интериорното на ключът, обаче свети постоянно щом е на контакт колата, дори и да не са светнати фаровете, така ли трябва да е по принцип :?: Иначе, колега, крушката се намира на самият ключ в края на една пласмасова тръбичка бяла на цвят, за да извадиш тръбичката трябва да развиеш буксата на ключът, иначе крушката е такава без метална фасонка, само стъкло, като тези на пепелника е и струва 40ст
;)

благодаря , ще търся пак

старши ентусиаст
Аватар
Кара: любимата ни марка да е първа ;)
Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)

Мнение от spower » 14 Юли 2009, 11:43

снощи разглобих панела с връките на компакта , че не светеше крушката беше изгоряла премерих напрежението на кабелите на фасонката и ми даде 7 V пробвах да свържа от габарит крушка за проба само, но не светна :roll: как става с диод
после разглобих и копчетата за двигане на стъклата , че и те не светеха и се оказа ,че са с оранжеви диотчета но так аи не светят , проверих бушоните добре са си..
Дайте съвет как да я направя да свети :confused:
Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25: :lalala: https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

Следваща

Назад към E36