2 х 12" JBL

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '01 E46 318Ci

2 х 12" JBL

Мнение от joreto_88 » 15 Май 2009, 17:00

Привет колеги. Преди известно време си купих suwoofer за колата. 12" JBL CS1204T, която от завода излиза с кутия. Колата е Е36 Coupe. Вече ми е слабо. Един приятел има и той JBL 12", обаче е GT4 серия. И идеята ми е да изкарам моя говорител от оригиналната му кутия и заедно с другия говорител да им сглобя една обща кутия. На моя говорител пише отпред на мембраната JBL 1000 watts CS Series Dual Magnat High Performance Subwoofer, а на другия говорител пише JBL 1000 watts GT4 Series High Performance Subwoofer. На магнитите отзад не мога да ви кажа какво пише. Въпроса ми е какви са разликите м/у CS и GT4 сериите. И проблем ли ще е да свирят заедно в обща кутия. Външно така като гледам говорителите нямат разлика.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кольо
Мечтае да кара: Параход с шпер
Детайли за колата: ///М паркети

Мнение от drift_streets » 15 Май 2009, 23:35

Ами според мен няма да си пречат виждал съм 2 JBL в една кутия и свирят доста доволно ;)
Нищо неможе да спре жътвата важно е хедера да е здрав Изображение
"..... и един мармот завиваше шоколада в калници от Опел...." из дебрите на бмв-простаци.цоп Изображение

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 16 Май 2009, 1:11

РА8318АХ написа:Ами според мен няма да си пречат виждал съм 2 JBL в една кутия и свирят доста доволно ;)

Въпроса ми не е дали ще има проблем да са 2-те заедно, а дали ще е проблем че са различни серии. В смисъл такъв какви са разликите м/у CS и GT4 сериите. Иначе и двата са 12" по 1000W Pick, на моя е 250W RMS, на другия не знам, но мисля че и той е някъде там.
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 16 Май 2009, 20:09

:arrow:
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото ми попадне .
Мечтае да кара: Поне 790 iL xaxaxa
Детайли за колата: Лачена 39_ка .

Мнение от AGT » 16 Май 2009, 21:42

Добре е да са еднакви в един обем понеже според характеристиките на говорителя се прави и кутия .Не знам как ще сметнеш кутия за 2 различни по характеристики говорители в един обем.Такова животно нема,поне за тия дето им пука дали ще свири или само ще вдига шум.
Съвет от КАТ !
"Не можеш ли да караш не си купувай книжка "

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от joreto_88 » 17 Май 2009, 18:59

AGT написа:Добре е да са еднакви в един обем понеже според характеристиките на говорителя се прави и кутия .Не знам как ще сметнеш кутия за 2 различни по характеристики говорители в един обем.Такова животно нема,поне за тия дето им пука дали ще свири или само ще вдига шум.

Еми на мене лично ми пука дали ще свири. Много мразя когато има странични шумове от корите примерно или някоя колонка пръщи. Или пък когато баса е един такъв "твърд", а не мек и дълбок. Вчера цял ден съм си играл и съм слагал вата от вътрешната стрна на корите. Купих и нови щипки за да не дрънчи. Дрънчането спря, но сега хептен ми се струва слаба музиката, особенно баса. И точно поради тази причина пуснах тази тема, за да разбера каква е разликата м/у 2-та говоритела, за да знам дали да го взимам онзи или не. В интернет не намирам никаква информация за самите говорители, най-вече за GT4-ката. И за това питам какви са разликите. В краен случай преминавам в раздел продава, продавам JBL-a и си купувам 2 x 12" Pioneer и всичко става Pioneer - и CD-то и колонките и усилвателя. Още съжалявам че не взех пайнера, ами JBL-а, защото пайнера нямаше кутия. За тия пари с покупки от форумите щях да си направя ебати музиката, ама не - зор да е ново от магазин и то не от кой да е, а от технополис. :uups:
E36 318i sedan '95
Е36 320iA coupe '93

Изображение
Изображение

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 17 Май 2009, 21:06

joreto_88 написа:
AGT написа:Добре е да са еднакви в един обем понеже според характеристиките на говорителя се прави и кутия .Не знам как ще сметнеш кутия за 2 различни по характеристики говорители в един обем.Такова животно нема,поне за тия дето им пука дали ще свири или само ще вдига шум.

Еми на мене лично ми пука дали ще свири. Много мразя когато има странични шумове от корите примерно или някоя колонка пръщи. Или пък когато баса е един такъв "твърд", а не мек и дълбок. Вчера цял ден съм си играл и съм слагал вата от вътрешната стрна на корите. Купих и нови щипки за да не дрънчи. Дрънчането спря, но сега хептен ми се струва слаба музиката, особенно баса. И точно поради тази причина пуснах тази тема, за да разбера каква е разликата м/у 2-та говоритела, за да знам дали да го взимам онзи или не. В интернет не намирам никаква информация за самите говорители, най-вече за GT4-ката. И за това питам какви са разликите. В краен случай преминавам в раздел продава, продавам JBL-a и си купувам 2 x 12" Pioneer и всичко става Pioneer - и CD-то и колонките и усилвателя. Още съжалявам че не взех пайнера, ами JBL-а, защото пайнера нямаше кутия. За тия пари с покупки от форумите щях да си направя ебати музиката, ама не - зор да е ново от магазин и то не от кой да е, а от технополис. :uups:

Изобщо не се занимавай с тия филми!!!Първо както каза колегата няма как да изчислиш точния обем за 2 различни говорителя,второ дори и да успееш да го направиш което е невъзможно ще получиш различен начин на свирене от 2-та говорителя и съответно мазало.По-добрия варянт е да харизиш някаде твоя и да си купиш нещо което ще ти допадне...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от ogydog » 05 Юли 2009, 16:19

Колега ,ако искаш една кутия в багажника тя задалжително трябва да е с два отделни обема, а не в един разликата е огромна, аз сам с е 36 купе и с два пайнера тс-306ц в една кутия но с отделни обема

Назад към Car аудио и видео