335 i vs 335 d
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
djordje написа:при мен е обратно. когато си зареждах с "джобните" ме болеше оная работа за разхода, ма понеже отдавна не получавам джобни, вече наиситна има значение колко ми харчи колата.
Бая джобни си получавал

((:BuKcu:)) написа:djordje написа:при мен е обратно. когато си зареждах с "джобните" ме болеше оная работа за разхода, ма понеже отдавна не получавам джобни, вече наиситна има значение колко ми харчи колата.
Бая джобни си получавал![]()
![]()
доста. човек като почне сам да изкарва по друг начин оценява парите, и колкото повече има толкова повече внимава за какво ги дава.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
djordje написа:((:BuKcu:)) написа:djordje написа:при мен е обратно. когато си зареждах с "джобните" ме болеше оная работа за разхода, ма понеже отдавна не получавам джобни, вече наиситна има значение колко ми харчи колата.
Бая джобни си получавал![]()
![]()
доста. човек като почне сам да изкарва по друг начин оценява парите, и колкото повече има толкова повече внимава за какво ги дава.

Сорри за оффтопика

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
djordje написа:познавам доста богати хора, кой кара csl, кой q7, GL, x5... и за всичките разход има значение и съответно разправят за него. то даже не е явно до това колко пари ще дадеш на края или след колко км ще избиеш парите. просто е важно да харчи малкои тва ги кефи. оставяме на страна ремонтите, по скъп дизел като базова цена, или колко пари сами те имат. тва с расхода е нещо като гъдел. за тва се побъркаха всички с тия дизели. и на абрамович яхтата е дизел, нищо че е много по скъпа като стартова цена от своя аналог
.
Така е колега, за кола която я ползваш всеки ден, и изминаваш много километри особено градско е мазохизъм да даваш много пари за гориво колкото и да ги имаш. Особено пък ако колата е SUV или голям седан и основното и предназначение не е да върви.
Сега ясно е ,че ако си си купил някаква екзотика или чисто спортна кола е неможе да се циганиш за бензина, но попринцип и те тия коли за само за уикенда или вечерта като излизаш някъде демек не минават много километри ако разгледаш ще видиш ,че има много екзотики дето за 5год са им навъртяни 5000км.
Така ,че и богатите пестят и си правят сметката и то много, има изключения разбирасе като разни шейхове и принцове дето си се раждат с 100 галона нефт под г*за.
Но сега като карам дизели и като почнаха да правят такива икономични бензини малко се губи смисъла от пестенето на 2литра на сто при по високата първоначална цена и по скъпата подръжка. И следващата кола ще е бензин 100%
Не съм голям спец, но според мен единствената причина дизела да губи е липсата на мощност (282 срещу 305), но сега излиза новия дизел с 306кс и 600Nm. Ускорението е за 5.5 сек по каталог докато бензина е 5.4сек. Нещата отиват доста на кантар
И искате да кажете, че този звук не става - > http://www.youtube.com/watch?v=2Rdvrjk5ltk
Относно поднасянето - Мислех, че много хора си купуват БМВ-та заради дрифта. Ако не може да овладеете задницата за къде сте тръгнали да си купувате такава кола... Едно LSD и колата е бомба.
В крайна сметка обичам и двата двигателя. Зависи си от човека какъв ще избере, но го уверявам, че няма да сгреши ако избере дизела

И искате да кажете, че този звук не става - > http://www.youtube.com/watch?v=2Rdvrjk5ltk
Относно поднасянето - Мислех, че много хора си купуват БМВ-та заради дрифта. Ако не може да овладеете задницата за къде сте тръгнали да си купувате такава кола... Едно LSD и колата е бомба.
В крайна сметка обичам и двата двигателя. Зависи си от човека какъв ще избере, но го уверявам, че няма да сгреши ако избере дизела

Re: 335 i vs 335 d
Koliu написа:Да подновя спора от една друга тема...
Днес имах удоволствието да покарам 335d E 92 coupe:
Наиситна автомобилът дърпа убийствено много - карах до към 170 км/h - имам усещането, че от 220 до 250 км/h ще ускорява както от 50 до 80, междинното му ускорение те залепя за седалка - дори субективно се усеща, че дърпа повече от 335i, но...
поради огромния си върт. момент при старт с пълна газ, а в други ситуации цялата тази мощност не може да се предаде на пътя от задните колела.
По-късно заваля и дъжд и тогава нещата станаха ужасни - DSC се скъса да мига, но особена полза няма. Няма и полза като го исзключя на 1-вия режим или ако го изключя изцяло - гумите првъртат.
Не ми се мисли какво ще е зимата, ако има навалял сняг.
Така, че за мен този двигател ще може да разгърне потенциала си само с 4x4, което пък някак не се вързва с БМВ купе..
Моето мнение: по-добре 335i
Моля, ако има колеги с ЛИЧЕН опит да споделят
земи си ауди
what a helluva ride
- xerial
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330d CBR 600RR
- Мечтае да кара: F82 ,S1000RR
BadAngel написа:разликата между бензин или дизел не е само разхода по бордовия компютър пичовеаз лично бих взел бензина и не разбирам хората, дето купуват големи дизели.. дизела трябва да е 1.5 и да е в дачия логан - тука е неговата сила

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори