Търси се: Схема на стоповете на компакт + въпрос за колони
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Търси се: Схема на стоповете на компакт + въпрос за колони
Колеги, моля ви ако някой има скътана схемичка на стоповете - кой кабел в буксата за какво се бори да даде, че не ми работи десния фар за мъгла - май нема кабел до него да г'е...
Благодаря предварително за разбирането, колкото до търсачката - порових се, но не намерих схеми, а само въпроси за кристални стопове...
И още нещо - дясната ми колонка - отзад почна да пръщи дразнещо - реших да отворя да видя за кво иде реч... върви с няква фуния и шибания германец я е залепил за проклетата основа... Отварям от ляво да видя за кво иде реч - изненада - колона Нема... така че трябва да купувам две нови.
Кажете ми, моля ви, универсални ли са винтовете към пластмасите за елипси или душа к*ра? Мога ли да си купя две елипсчета и да ги боцна отзад или ше има преправянка и дупченици?
Направо се отчаях днеска...
Благодаря предварително за разбирането, колкото до търсачката - порових се, но не намерих схеми, а само въпроси за кристални стопове...
И още нещо - дясната ми колонка - отзад почна да пръщи дразнещо - реших да отворя да видя за кво иде реч... върви с няква фуния и шибания германец я е залепил за проклетата основа... Отварям от ляво да видя за кво иде реч - изненада - колона Нема... така че трябва да купувам две нови.
Кажете ми, моля ви, универсални ли са винтовете към пластмасите за елипси или душа к*ра? Мога ли да си купя две елипсчета и да ги боцна отзад или ше има преправянка и дупченици?
Направо се отчаях днеска...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Изолираш колонката и си правиш дупки на кората и си слагаш две или повече колони нови-ем по силни.Взимаш такива които да ти вършат работа спрямо извивките на кората да не старчът грозно после.А спрямо стопа за мъглата може да няма букса или пластини от вътре фабрично.На мойто мисля,че светат и двете,поне така съм запомнил и видял.Най много да преведеш жица от светещия плюс и минус от купето и да запоиш крушката и да я захванеш по някакъв начин после да може да се сваля ако изгори след време.
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Snoop
- младши ентусиаст
-
Най-тъпото е, че съм 80% сигурен, че и двете светеха като я купувах... Даже има крушка на местото, обаче май няма жица... което ме прати в тъч... за това ми трябва схемата на буксата за задните фарове(стопове)
За колонките... ясно ще се търси и ще се напасва...
За колонките... ясно ще се търси и ще се напасва...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Подмени ли крушката защото някой път горът в основата и си мислиш,че е здрава като я погледнеш
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
В "Ръководства" има точно ел.схема за Компакт.Там е дадено съвсем точно как е инсталацията.Ще провериш лесно,какво ти липсва.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
Ако отбиеш и пропуснеш колоната зад теб, защото си бавен, няма да ти се скъси нищо!!!
- stony1
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 750iL, 740i, 728i, E39 523i
- Мечтае да кара: Е31 и BMW 507
- Детайли за колата: E36 Limousine limited edition designed by Stony Style Corporation (SS Co). For more details follow the link: http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 8&t=179527
Колега, на колите, правени за европейския пазар, свети само лявата светлина за мъгла, а е нормално да си има крушка от дясно, защото това са ти габаритните светлини все пак.
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Светлините за "мъгла" са с отделна крушка при Компакт-а.А и явно има разлики,защото моя е с две светещи,а е от Германия.
Ex: 96' BMW318ti

- Snoop
- младши ентусиаст
-
Колега, погледнах ръководството, ама там има доста опростена версия на схема(само коя крушка къде горе-долу свети)... Мен ми трябва схема на платката с цоклите и буксата с кабелите която се включва към нея. 
Snoop, така и така ще купуваш колонки, не знам има ли смисъл да слагаш пак оригиналните 10 сантиметрови маници.
6 х 9 елипси влизат перфектно с адаптери (адаптерите струват 20-35 лв.) или с малко преправяне (съвсем малко рязане), което също не е трудно. Звука от елипса 6 х 9 ще е несравним с този на която и да е 10 сантиметрова колонка, особено НОКИА на 20-тина години :-) (въпреки че въпросните нокии са доста качествени и свирят много по-приятно от 80% от предлаганите съвременни такива колони).
Виж този документ с инструкции - ЦЪК. За инсталиране на чек контрол е по принцип, но може да има нещо което да ти свърши работа (има някви схеми).
6 х 9 елипси влизат перфектно с адаптери (адаптерите струват 20-35 лв.) или с малко преправяне (съвсем малко рязане), което също не е трудно. Звука от елипса 6 х 9 ще е несравним с този на която и да е 10 сантиметрова колонка, особено НОКИА на 20-тина години :-) (въпреки че въпросните нокии са доста качествени и свирят много по-приятно от 80% от предлаганите съвременни такива колони).
Виж този документ с инструкции - ЦЪК. За инсталиране на чек контрол е по принцип, но може да има нещо което да ти свърши работа (има някви схеми).
- Snoop
- младши ентусиаст
-
Мерсим много за инфото.
п.п. Така и така съм пуснал темата... някой да ме светне за добри 6х9 елипси - така де ПО-добри от заводските нокии?
И от къде да ги пазарим... техномаркет, тояга, тия-ония?
п.п. Така и така съм пуснал темата... някой да ме светне за добри 6х9 елипси - така де ПО-добри от заводските нокии?
И от къде да ги пазарим... техномаркет, тояга, тия-ония?

- cptsparrow
- Потребител
-
Re:
PeReZ написа:Snoop, така и така ще купуваш колонки, не знам има ли смисъл да слагаш пак оригиналните 10 сантиметрови маници.
Къде ги има тия адаптери за елипси за 20лв, че много ми трябват?
13 мнения
• Страница 1 от 1