TDS, Проблем с шум, вероятно от веригата?
Модератор: Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- xts
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36, E87, F25
TDS, Проблем с шум, вероятно от веригата?
Здравейте колеги, за първи път пиша в този радел, но тук съм прочел и научил повече за TDS двигатели, отколкото в E36. Моля тези, които разбират и биха могли да помогнат, да прочетат темата ми в раздел E36:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=156180
Мерси за отделеното време

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: TDS, Проблем с шум, вероятно от веригата?
xts написа:Здравейте колеги, за първи път пиша в този радел, но тук съм прочел и научил повече за TDS двигатели, отколкото в E36. Моля тези, които разбират и биха могли да помогнат, да прочетат темата ми в раздел E36:
Веригата шуми когато се износи покритието на обтегачите.Едва ли ще минеш само със смяна на масло.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
zvetiko написа:xts написа:Здравейте колеги, за първи път пиша в този радел, но тук съм прочел и научил повече за TDS двигатели, отколкото в E36. Моля тези, които разбират и биха могли да помогнат, да прочетат темата ми в раздел E36:
Веригата шуми когато се износи покритието на обтегачите.Едва ли ще минеш само със смяна на масло.
При мен беше така . Бананите бяха с нарушена повърхност .
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
залагам на верига и принадлежности,имал сьм точно такьв случаи,а за повдигачите чукат повярваи ми ,от не подходящо или некачествено(старо)масло,те сьщо се износват.за инфо ако се наложи смяна стават от голф 2 дизел сьщите са и са по евтини
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
klintan66 написа:zvetiko написа:xts написа:Здравейте колеги, за първи път пиша в този радел, но тук съм прочел и научил повече за TDS двигатели, отколкото в E36. Моля тези, които разбират и биха могли да помогнат, да прочетат темата ми в раздел E36:
При мен беше така . Бананите бяха с нарушена повърхност .
Нали от теб го научих.

- xts
- младши ентусиаст
-
zvetiko написа:Веригата шуми когато се износи покритието на обтегачите.Едва ли ще минеш само със смяна на масло.
Какво представлява това покритие за което говорите, че се износва лесно?
Също не съм голям оптимист, че с промивка и ново масло ще оправим проблема, но поне мога да опитам, преди да се хвърля с главата напред към по-скъпата смяна на вериги и обтечи. Ако се стигне до там, предпочитам да сменя всичко вътре, а това ще иска повече финанси, точно преди почивката.
presko79 написа:залагам на верига и принадлежности,имал сьм точно такьв случаи,а за повдигачите чукат повярваи ми ,от не подходящо или некачествено(старо)масло,те сьщо се износват.за инфо ако се наложи смяна стават от голф 2 дизел сьщите са и са по евтини
Днес след още вслушване в двигателя ми се струва, че тракането е по-назад, не отпред от веригата. Това разбира се е много относително, тъй като звукът резонира вътре и много трудно може да се разбера откъде точно е.
Какъв вискозитет на масло бихте ми пропоръчали при такъв тип проблем? По книжка дават 5W30.
Мерси за информацията, колеги!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
10 в 40 полусинтетика,но няма лошо и 15 в 40 да му капнеш,сега някои колеги да подскочат с разни лафове че не е така но бая години карам и правя тдс-и и бая масло сьм им нагрухал из моторите проблеми никви
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Какво представлява това покритие за което говорите, че се износва лесно?
Също не съм голям оптимист, че с промивка и ново масло ще оправим проблема, но поне мога да опитам, преди да се хвърля с главата напред към по-скъпата смяна на вериги и обтечи. Ако се стигне до там, предпочитам да сменя всичко вътре, а това ще иска повече финанси, точно преди почивката.
Не се износва лесно-предполагам колата ти не е излязла вчера от автосалон,но след 200-250К ако не замине то заминават веригите.Няма смисъл да си даваш парите за промивки и масла-представи си ,че веригата се движи върху стъкло,което се е износило и вече стърже по металната основа-няма какво да промиеш,а маслото каквото и да е не може да замени покритието.А 5W30 е прекалено рядко за нашите двигатели-послушай колегата и сложи 15W,едно време когато карах дълго с високи скорости сипвах и 20W.
- xts
- младши ентусиаст
-
Колеги, мислите ли, че този проблем може да се дължи на демпферната шайба(маховик). В темата ми в Е36 съм описал по-детайно какви са ми наблуденията и какво съм разбрал до момента:
EDIT: Смених маслото с промивка, леко утихна, но все още чувам движението на веригата. Положението май не отива на добре ...
EDIT: Смених маслото с промивка, леко утихна, но все още чувам движението на веригата. Положението май не отива на добре ...
- xts
- младши ентусиаст
-
Всичко е добре, когато свършва добре
Току що се връщам от сервиза и двигателят е неузнаваем. Сменени вериги, виско и т.н. дребни карантиики, почистени колектори, пътищата на турбото, интеркулера и ЕГР-то.
Работи адски тихо, а рязът е невероятен. Сега наистина оценявам какъв потенциал има този двигател и каква бангия съм карал до момента
Не мога да се нарадвам на колата, след малко слизам за някое друго кръгче.
Мерси още веднъж на всички колеги, които помогнаха с мнения и съвети. Ако някои има въпроси, ще отговоря на всеки.

Току що се връщам от сервиза и двигателят е неузнаваем. Сменени вериги, виско и т.н. дребни карантиики, почистени колектори, пътищата на турбото, интеркулера и ЕГР-то.
Работи адски тихо, а рязът е невероятен. Сега наистина оценявам какъв потенциал има този двигател и каква бангия съм карал до момента

Не мога да се нарадвам на колата, след малко слизам за някое друго кръгче.
Мерси още веднъж на всички колеги, които помогнаха с мнения и съвети. Ако някои има въпроси, ще отговоря на всеки.
Последна промяна xts на 12 Юли 2009, 16:50, променена общо 1 път
- xts
- младши ентусиаст
-
12 мнения
• Страница 1 от 1