Маслен сепаратор? :)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745i e65, 525dA e39
Мечтае да кара: 850 CSi :)

Маслен сепаратор? :)

Мнение от rado89 » 04 Юли 2009, 0:14

Здравейте. Исках да чуя малко компетентни мнения. НЕ се съмнявам, че тук ще ги получа. на въпроса: има една малка цилиндрична кутийка, в която влиза маркуче от капака на главата на двг-то. предполагам, че от тази тръба идват маслени пари, а това е нещо от сорта на изпарител, филтър или незнам и аз как е заводско. Дотук правилна ли ми е догадката :) та, в ниските обороти двигателят е много нестабилен.. губи обороти и от време на време гасне. по незнайни причини от тази капачка дочух някакво свистене и ми се струва или че е пробита отгоре или че си има отдушник, но което и да е смуче въздух. Изкарах тръбата от капака на двигателя и запуших дупката на въпросният "филтър" и колата заспа.. заработи идеално.. в момента в който отпуша тази муфичка и колата губи обороти и гасне.. питам се, дали трябва да свисти или не.. дали мога да му турна един върбов чеп там на дупчицата и да оставя тръбичката да виси.. незнам точно каква е процедурата.. дали трябва да сменям нещо.. те май много въпроси станаха, ама в "общи линии" е това :) благодаря на помогналите и лека вечер :)
Сърдитко Петко - празна му торбата..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 04 Юли 2009, 1:25

Колега , това е така наречения "клапан - картерни газове". Представлява пластмасова ,кръгла "джаджа" с диаметър около 5см.Именно от него ти мени обороти! Щом се чува свистене от него значи "диафрагмичката" му е "сдала багажа" .... (въздуха излиза от триъгълното отворче от горе на самия клапан и от там именно идва сивистенето.... ). В твоя случай е хубаво , че клапана е "запекъл" в отворено положение , защото ако блокира в затворено положение, започва да избива масло от всички възможни гарнитури (където намери слабо място). При мен беше запекъл в отворено положение и се чуваше свистене , двигаетля работеше нестабилно на празен ход (менеше оборотите... ). Смених го и всичко се оправи , лошото е че го има само като оригинална част и цената му беше (когато аз го купувах) 80лв. .... Съвета ми е да го смениш и да не импровизираш!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 04 Юли 2009, 11:19

благодаря за бързата информация колега! само още нещо. сега съм в сервиза и претърсвам каталозите, но такъв звяр немога да открия. Къде, как да го търся.. ами от морга 2ра дали ще е добре.. :) благодаря пак!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 04 Юли 2009, 12:59

ИзображениеИзображение
Това е клапана , М40 и ранните М42 нямат такъв така че може и да го изолираш ако не намериш , ти си решаваш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 600 коня с умивна на лицето
Мечтае да кара: всичко бързо на четири гуми
Детайли за колата: Garrett 3582

Мнение от Smoocki » 05 Юли 2009, 19:52

vladiverm написа:ИзображениеИзображение
Това е клапана , М40 и ранните М42 нямат такъв така че може и да го изолираш ако не намериш , ти си решаваш...

Аз го изолерах и ифекта беше по-голям разход ,може и вървеж .Сега пак си го пъхнах в дросела да видя дали има разлика.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 05 Юли 2009, 23:36

Поръчах клапана и вторник ще е тук. ще го монтирам и ще пиша за резултата. за справка - 84 лв продажна цена ;) благодаря за помоща! Беше ми от голяма полза :) Лека вечер!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 18 Юли 2009, 13:36

Сменен, колата е на 6 :) извинявам се, че не писах досега, но нямах компютър под ръка. Благодаря на всички!

Имам само едно въпросче. Някой знае ли колко се скъсява живота на колата като е с метан, не точно, приблизително да знам. мойто е на 220 хиляди. Аз съм го взел на 176 хиляди. Много съм доволен и ми е евтино, но да знам колко ще мога да си го покарам спокойно, защото немисля да го сменям скоро, колицата е супер. Компресията и като на заводско и т.н. Благодаря отново! :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado89 » 24 Юли 2009, 0:11

Никой ли не знае :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 24 Юли 2009, 0:21

rado89 написа:Сменен, колата е на 6 :) извинявам се, че не писах досега, но нямах компютър под ръка. Благодаря на всички!

Имам само едно въпросче. Някой знае ли колко се скъсява живота на колата като е с метан, не точно, приблизително да знам. мойто е на 220 хиляди. Аз съм го взел на 176 хиляди. Много съм доволен и ми е евтино, но да знам колко ще мога да си го покарам спокойно, защото немисля да го сменям скоро, колицата е супер. Компресията и като на заводско и т.н. Благодаря отново! :)

Нищо й няма. Няма да се износи повече, отколкото ако е на бензин. Карай си колата и давай газ!
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

Назад към E36