335 i vs 335 d

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Юли 2009, 10:34

djordje написа:при мен е обратно. когато си зареждах с "джобните" ме болеше оная работа за разхода, ма понеже отдавна не получавам джобни, вече наиситна има значение колко ми харчи колата.

Бая джобни си получавал :shock: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 03 Юли 2009, 10:37

((:BuKcu:)) написа:
djordje написа:при мен е обратно. когато си зареждах с "джобните" ме болеше оная работа за разхода, ма понеже отдавна не получавам джобни, вече наиситна има значение колко ми харчи колата.

доста. човек като почне сам да изкарва по друг начин оценява парите, и колкото повече има толкова повече внимава за какво ги дава.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 03 Юли 2009, 10:42

Кога идва твойта печка? :)

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Юли 2009, 10:43

djordje написа:
((:BuKcu:)) написа:

доста. човек като почне сам да изкарва по друг начин оценява парите, и колкото повече има толкова повече внимава за какво ги дава.

:yes: :yes:

Сорри за оффтопика ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 03 Юли 2009, 10:43

absix написа:Кога идва твойта печка? :)

до края на месеца. :mhihi:

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 03 Юли 2009, 10:51

Екстра! :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 03 Юли 2009, 10:55

absix написа:Екстра! :twisted:

еее стига са :) нищо, свикнал съм да падам :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 03 Юли 2009, 11:07

djordje написа:познавам доста богати хора, кой кара csl, кой q7, GL, x5... и за всичките разход има значение и съответно разправят за него. то даже не е явно до това колко пари ще дадеш на края или след колко км ще избиеш парите. просто е важно да харчи малко :) и тва ги кефи. оставяме на страна ремонтите, по скъп дизел като базова цена, или колко пари сами те имат. тва с расхода е нещо като гъдел. за тва се побъркаха всички с тия дизели. и на абрамович яхтата е дизел, нищо че е много по скъпа като стартова цена от своя аналог :).

Така е колега, за кола която я ползваш всеки ден, и изминаваш много километри особено градско е мазохизъм да даваш много пари за гориво колкото и да ги имаш. Особено пък ако колата е SUV или голям седан и основното и предназначение не е да върви.
Сега ясно е ,че ако си си купил някаква екзотика или чисто спортна кола е неможе да се циганиш за бензина, но попринцип и те тия коли за само за уикенда или вечерта като излизаш някъде демек не минават много километри ако разгледаш ще видиш ,че има много екзотики дето за 5год са им навъртяни 5000км.
Така ,че и богатите пестят и си правят сметката и то много, има изключения разбирасе като разни шейхове и принцове дето си се раждат с 100 галона нефт под г*за.

Но сега като карам дизели и като почнаха да правят такива икономични бензини малко се губи смисъла от пестенето на 2литра на сто при по високата първоначална цена и по скъпата подръжка. И следващата кола ще е бензин 100%

Потребител
Аватар

Мнение от Malazana » 03 Юли 2009, 15:23

Не съм голям спец, но според мен единствената причина дизела да губи е липсата на мощност (282 срещу 305), но сега излиза новия дизел с 306кс и 600Nm. Ускорението е за 5.5 сек по каталог докато бензина е 5.4сек. Нещата отиват доста на кантар
И искате да кажете, че този звук не става - > http://www.youtube.com/watch?v=2Rdvrjk5ltk
Относно поднасянето - Мислех, че много хора си купуват БМВ-та заради дрифта. Ако не може да овладеете задницата за къде сте тръгнали да си купувате такава кола... Едно LSD и колата е бомба.
В крайна сметка обичам и двата двигателя. Зависи си от човека какъв ще избере, но го уверявам, че няма да сгреши ако избере дизела
;)

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Re: 335 i vs 335 d

Мнение от txe » 04 Юли 2009, 17:38

Koliu написа:Да подновя спора от една друга тема...
Днес имах удоволствието да покарам 335d E 92 coupe:
Наиситна автомобилът дърпа убийствено много - карах до към 170 км/h - имам усещането, че от 220 до 250 км/h ще ускорява както от 50 до 80, междинното му ускорение те залепя за седалка - дори субективно се усеща, че дърпа повече от 335i, но...
поради огромния си върт. момент при старт с пълна газ, а в други ситуации цялата тази мощност не може да се предаде на пътя от задните колела.
По-късно заваля и дъжд и тогава нещата станаха ужасни - DSC се скъса да мига, но особена полза няма. Няма и полза като го исзключя на 1-вия режим или ако го изключя изцяло - гумите првъртат.
Не ми се мисли какво ще е зимата, ако има навалял сняг.
Така, че за мен този двигател ще може да разгърне потенциала си само с 4x4, което пък някак не се вързва с БМВ купе..
Моето мнение: по-добре 335i
Моля, ако има колеги с ЛИЧЕН опит да споделят

земи си ауди
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 05 Юли 2009, 11:47

разликата между бензин или дизел не е само разхода по бордовия компютър пичове :) аз лично бих взел бензина и не разбирам хората, дето купуват големи дизели.. дизела трябва да е 1.5 и да е в дачия логан - тука е неговата сила
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 05 Юли 2009, 19:59

BadAngel написа:разликата между бензин или дизел не е само разхода по бордовия компютър пичове :) аз лично бих взел бензина и не разбирам хората, дето купуват големи дизели.. дизела трябва да е 1.5 и да е в дачия логан - тука е неговата сила

:clap: по тая логика хибридното задвижване е само за Тойота Приус и за Лексуса и С-ката е смешно,също по тая логика трябва да си караме с А91 гориво и да си сврикаме :)
Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 05 Юли 2009, 21:52

бих взел дизела заради разхода, но пък ако ще е бензин, да е М3. колко повече, толко повече :twisted:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 05 Юли 2009, 22:02

3л бенз с две турбини,малко му трябва и ще прескача ем-чо

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 05 Юли 2009, 22:49

павката написа:3л бенз с две турбини,малко му трябва и ще прескача ем-чо

Ми "ем-чо" с две турбини какво ще прескача?
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93