Помагайте братя (автоматикът е в авариен режим)
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
arkys написа:А така сега вече е филм![]()
![]()
ми компютара е от Германия,каде да я диря тая плочка,не може ли да се обучат някак си
Не се обучават-от няколко места съм чувал за подобни случаи.Беше ми писал един колега ,който живее в Испания и там бил този филм-сменя само плочка и свети дюзата ,сменя и DDE и нещата се оправят.Съжалявам за отговора колега,ако някой знае нещо по-разично да казва и помага.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
.....................
Последна промяна arkys на 01 Юли 2009, 17:05, променена общо 1 път
Обичай ближния,ближи обичания!!!
да ти кажа честно вече се предавам,и аз незнам какво искам.Един ми казва трябва да се изолира имобилайзера,Зветко казва,че може би е и от плочката,незнам вече.А като се закачи на компютър има само 2-е грешки-42 и 43.С две думи компютара на мотора(който е за ръчен ТДС) не комуникира с компютара на кутията и от там има едно объркване на кутията в момента незнае на какви обороти на коя предавка да е.А като сложа този които е за нея в смисъл по рама и си е за автомат не иска да запали и свети дюзата на таблото._65536_kb_sec_ написа:добре е
айде сподели каква ти е точно мъката
искаш да възстановиш оригиналното окабеляване ли ?

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Щом ти пребуксува, 100% имаш проблем в кутията. Аз съм в същото положение и чакам частите. Ремонтът ми е 2-3 хиляди лева. Моя съвет е да не се занимваш със сервизи, които не разбират.
Ще видим дали е така,в 4 сервиза ходих тук и навсякаде отговорът е- Електронен е проблемът,извън нашата компетенция еAnthony_J написа:Щом ти пребуксува, 100% имаш проблем в кутията. Аз съм в същото положение и чакам частите. Ремонтът ми е 2-3 хиляди лева. Моя съвет е да не се занимваш със сервизи, които не разбират.

Здравей колега,arkys написа:Ще видим дали е така,в 4 сервиза ходих тук и навсякаде отговорът е- Електронен е проблемът,извън нашата компетенция еAnthony_J написа:Щом ти пребуксува, 100% имаш проблем в кутията. Аз съм в същото положение и чакам частите. Ремонтът ми е 2-3 хиляди лева. Моя съвет е да не се занимваш със сервизи, които не разбират.
пак ти казвам ,че буксуването не е от електрониката

Второто в което съм сигурен е ,че буксата на колата е различна т.е.няма как да се сложи компютър от ръчни на автомат и обратното,без да се смени и буксата за ком-ра.
Третото(в което не съм 100% сигурен)-автоматична скоростна кутия тръгва на 3-та(АКО Е ЗДРАВА механиката -без удъри и буксуване)и е в авариен режим с разкачен компютър за кутията.
Аз мисля,че проблема ти е или в механиката на кутията или в нейния компютър,а не в този за мотора.
Какво беше старото масло

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3