Музика в е30?!

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 30 Юни 2009, 21:50

е bigmurzi кажи де за какъв материал говориш- какъв е този заместител на динамат

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 01 Юли 2009, 0:59

RSxRacer написа:Хубаво си го измислил,но все пак какво ще искаш от тази кола?Сила,качество или и двете?

likesake написа:
bigmurzi написа:има и не е лошо, но тоя динамат в е30, освен ако няма да ходиш по състезания с т'ва аудио са си пари на вятъра ;)

сподели за кой материал гвориш

за динамата говори явно.

Не, марката не е всичко в тоя свят.
Като си решил да слагаш шумоизолации не го прави сам, защото не е да ги мяткаш навсякъде по врати и капаци, поразпитай хора, които това са правили и правят, потърси добри оферти, сметни си всичко и прецени дали тия парички дето ще налееш за това, ще я направят да гние по-малко или да върви повече или да изглежда по-добре ..
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 01 Юли 2009, 9:08

bigmurzi написа:
RSxRacer написа:Хубаво си го измислил,но все пак какво ще искаш от тази кола?Сила,качество или и двете?

likesake написа:
bigmurzi написа:има и не е лошо, но тоя динамат в е30, освен ако няма да ходиш по състезания с т'ва аудио са си пари на вятъра ;)

за динамата говори явно.

Като си решил да слагаш шумоизолации не го прави сам, защото не е да ги мяткаш навсякъде по врати и капаци, поразпитай хора, които това са правили и правят, потърси добри оферти, сметни си всичко и прецени дали тия парички дето ще налееш за това, ще я направят да гние по-малко или да върви повече или да изглежда по-добре ..

ами тука в Русе основно изолацийте се правят с няква битумна лента като аз съм ползвал http://209.85.229.132/search?q=cache:dx ... =firefox-a и съм доволен...Има я по Практикерите и Бриколажите,но аз я взех без пари от един приятел,защото му беше останала от строежа на къщата доста... Лепенето и обаче е голям филм и доста нерви отнема...
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

член на клуба
Аватар
Кара: само 2 вратки

Мнение от Stoicho » 01 Юли 2009, 9:32

likesake написа:

за динамата говори явно.

Качество,а не само дрънчене на номера ;) иначе и силата не е зле да я има,но не чак цяла София да ме чува... ;)
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

член на клуба
Аватар

Мнение от Stoicho » 01 Юли 2009, 9:33

bigmurzi написа:

likesake написа:

за динамата говори явно.

Аз динамат,вече съм си сложил на другите 2 коли и г/д знам колко излиза и какъв е резултата :weed:
"Българинът ще стане велик гражданин на света в деня, когато зареже най-долното си качество - винаги да гледа да мине тънко и да не си плати справедливо за това, което получава.А.Б."

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 01 Юли 2009, 9:42

Има ли смисъл, като няма значение ..

Успех :yes:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от likesake » 01 Юли 2009, 12:30

аз облепях багажника на старата ми кола с вибропласт- имах добра бас каса
колата е бенц 190 - та ефекта е доста добър - по наситен бас в купето
по-малко вредни вибрации, номера не дрънчи като усилиш
готин материал е - руски , но в България нещо не съм виждал да се продава
иначе един лист съм го плащал към 7-8 евро тогава (размера е 1,2м на 2м)- влезнаха ми към 5листа (облепях навсякаде дори резервуара и мястото на резервната гума капака на багажника и под корите)
та затова питам за алтернативите, искам да си сложа и в е30ката
За колегата от Русе - какъв е ефекта от тази лента?
и аз я видях по магазините- бива ли я?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: по диагонал
Мечтае да кара: E9 CSL
Детайли за колата: 2979 cc

Мнение от Radichev » 01 Юли 2009, 14:26

Колега ето какво направих аз:

1. Плеър - Blaupunkt - Los Angeles MP72 - предимството е изключително качествения сигнал (4х4Volt, позлатени), както и добрата честотна лента на този клас плеъри от марката.
2. Усилвател - Pioneer - 4х50W - транзисторен
3. Два комплекта идентични двукомпонентни говорители с пасивен филтър. (аз заложих на по-евтини такива, по около 100лв бр. и съм доволен, на Hertz съм чувал подобни и звучат добре за цената си)

:!: Задължително е да имаш хубав бушон допълнителен, хубави кабели и по възможност кондензатор преди захранването на плеъра и усилвателя, за да изчисти евентуални смущения по ел. системата.

Мойте говорители са 13см, стандартните размери и отпред и отзад, като пищялките са си отделно в кутийки които съм монтирал съответно в ъгълите при предното и задното стъкла, насочени под около 45 градуса и в посока центъра на купето.
Смея да твърда, че музиката като качество е на нивото на BMW Professional в е46, каквато е в другата ми кола. В никакъв случай не очаквай да те чуват отдалече, но вътре в колата е като във филхармонична зала, звука е просто прекрасен.

Ако се занимаваш сам, би могъл да го постигнеш този ефект между 500 и 2000лв, в зависимост какво оборудване си купиш. Не подценявай качествените усилватели 2-ра ръка с гарантиран произход.

Поздрави и успех!

П.П. Не подценявай заводските акустични дадености в е30-ката, ако подбереш подходящите компоненти ще останеш много доволен.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

Изображение

член на клуба
Аватар

Мнение от Stoicho » 02 Юли 2009, 10:53

likesake написа:аз облепях багажника на старата ми кола с вибропласт.....

Но виж какво пише за динамата -> "в основата си представлява акустична пяна, която защитава купето от високите тремператури и намира приложение при поглъщане на нежелания резонанс." Другото,което е всичките тия лепенки лятото на жегата няма ли да миришат на асфалт или там каквато основа са?!

Предишна

Назад към E30