V10 и KERS в новата M5?
Модератор: Общи модератори
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
V10 и KERS в новата M5?
Появи се нова информация за следващото поколение на BMW M5.
Според изданието Auto Express, бъдещото BMW M5, също като настоящото поколение ще използва V10 двигател, но оборудван с twin-turbo система.
Досегашната информация твърдеше, че двигателят ще бъде 4.4-литров V8, зает от М-версиите на Х5 и Х6.
Според изданието, новия twin-turbo V10 ще доставя поне 600 к.с., а за да се ограничи потреблението на гориво, от компанията смятат да интегрират системата за генериране на кинетична енергия (KERS), позната от болидите на F1.
Според информацията този нов агрегат трябва да се появи още през следващата година в новото BMW M5, обозначено като модел 2011.

Според изданието Auto Express, бъдещото BMW M5, също като настоящото поколение ще използва V10 двигател, но оборудван с twin-turbo система.
Досегашната информация твърдеше, че двигателят ще бъде 4.4-литров V8, зает от М-версиите на Х5 и Х6.
Според изданието, новия twin-turbo V10 ще доставя поне 600 к.с., а за да се ограничи потреблението на гориво, от компанията смятат да интегрират системата за генериране на кинетична енергия (KERS), позната от болидите на F1.
Според информацията този нов агрегат трябва да се появи още през следващата година в новото BMW M5, обозначено като модел 2011.

- quickshare
-
-
- Кара: Хулиган по пътищата
- Детайли за колата: Екстри много :)
За мен имаше съмнение че ще е V8.......V10 twin turbo звучи по-реалистично.Просто не може да е по-малко коне от RS6,а с 8 цилиндъра както се вижда трудно става
- FNC_VeNoM
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39
би трябвало да е със същия двигател като М-версията на Х6 и Х5 но ако са решили да ни изненадат със нещо V10 twin-turbo ще бъде стахотно.Остава и да харчи и като новите дизелови двигатели по 4 на 100 

- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
4-5, няма да е, но един разход от 16-17 градско за V10 ще е перфектен, колкото и да не ми се вярва. Нека да видим първо официалните данни ... сега още всичко е загадка.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
нека спекулациите да започнат, сега!
според мен е малко вероятно да е v10. сегашния двигател(x5 m) е достатъчно добър. а ако успеят да измислят и кутия с двоен съединител съвсем отича работата, защото не вярвам m5 да е с автоматични скорости. все пак rs6 е автоматик + перманентно 4x4 - по неефективна конфигурация няма
и за kers много ме съмнява да успеят да сложат. те не могат да го набутат във формулите си още.
според мен е малко вероятно да е v10. сегашния двигател(x5 m) е достатъчно добър. а ако успеят да измислят и кутия с двоен съединител съвсем отича работата, защото не вярвам m5 да е с автоматични скорости. все пак rs6 е автоматик + перманентно 4x4 - по неефективна конфигурация няма

и за kers много ме съмнява да успеят да сложат. те не могат да го набутат във формулите си още.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И аз си мисля, че 4.4 в8 има още потенциал за доразвиване. Още повече еко нормите като че ли обричат големите в10, в12 двигатели на изчезване. Но всичко си е в кръга на догатките за сега, то още новата 5-серия не е излязла ние вече М5цата обсъждаме.
За КЕРС - а дано
И 100% новата 5ца ще е по-бърза от рс6 - дали ще е повече коне е друг въпрос но по-бърза ще бъде.
Още повече си спомням един пост на alx че рс6 винаги е било по-"мъртво" от м5 (доста цветно го беше обрисувал)
Ако и тука налазат авЛди фенчета ще издиря тази темичка 
За КЕРС - а дано

Още повече си спомням един пост на alx че рс6 винаги е било по-"мъртво" от м5 (доста цветно го беше обрисувал)

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- AlibiTu
- ентусиаст
-
- Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
- Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости
Ако сложат КЕРС ще е много лошо. Защо ли ?! ... ами представям си го ... Пешо на 18 взема М5-цата и излиза ... газ газ .. спирачки .. че да може да зареди КЕРС-а .... хоп светофар ... газ пуска керс ... уау ... отново "победа" ... и пак .. газ газ ... спирачки .. да зареди
И като чуеш някой да реже и да бие яко спирачки ... веднага ще си викаш ... още един зарежда КЕРС-а

И като чуеш някой да реже и да бие яко спирачки ... веднага ще си викаш ... още един зарежда КЕРС-а

Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10
На мене ми дават, че ще си е V8 4.4 би-турбо, дори може би под 550 коня заради различни изпускателни колектори, генерация и т.н. от тези на X5/6 М. И все пак се очакват 0-100 към 4.2 и под 13 до двеста. Ама звездите дето ми го говорят това са много далече, така че може и да ви лъжа.
Няма нужда сега да ми обясняваш използвайки чужди постове колко мъртво е RS6. Много си далеч от тези коли за да разбереш смисъла им. Ако имаш 911 Turbo, GT3, GT2, F430 и т.н. за специалните моменти и ти трябва ежедневна кола, която да дава същия перформанс в реалния свят, без усилия, без напрежение, в държд и сняг, за 5 човека и с много луксозен интериор ще разбереш RS6.
Абе Еvo Magazine са го казали най-добре:
A sledghammer to crack a nut it may be, but the RS6 is still a wickedly desirable thing if you have a scalpel waiting in the garage for when you really want to have fun.
Още повече си спомням един пост на alx че рс6 винаги е било по-"мъртво" от м5 (доста цветно го беше обрисувал) Wink Ако и тука налазат авЛди фенчета ще издиря тази темичка
Няма нужда сега да ми обясняваш използвайки чужди постове колко мъртво е RS6. Много си далеч от тези коли за да разбереш смисъла им. Ако имаш 911 Turbo, GT3, GT2, F430 и т.н. за специалните моменти и ти трябва ежедневна кола, която да дава същия перформанс в реалния свят, без усилия, без напрежение, в държд и сняг, за 5 човека и с много луксозен интериор ще разбереш RS6.
Абе Еvo Magazine са го казали най-добре:
A sledghammer to crack a nut it may be, but the RS6 is still a wickedly desirable thing if you have a scalpel waiting in the garage for when you really want to have fun.
- Alex_GT3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: `04 M3 CSL, Audi TT 1.8T
Момчета този Керс, който ще бъде внедряван в обикновените коли през следващите години няма да има нищо общо с този от формула едно.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
kriso85 написа:И аз си мисля, че 4.4 в8 има още потенциал за доразвиване. Още повече еко нормите като че ли обричат големите в10, в12 двигатели на изчезване. Но всичко си е в кръга на догатките за сега, то още новата 5-серия не е излязла ние вече М5цата обсъждаме.
За КЕРС - а даноИ 100% новата 5ца ще е по-бърза от рс6 - дали ще е повече коне е друг въпрос но по-бърза ще бъде.
Още повече си спомням един пост на alx че рс6 винаги е било по-"мъртво" от м5 (доста цветно го беше обрисувал)Ако и тука налазат авЛди фенчета ще издиря тази темичка
И какво като има еко норми - нима няма V12 i V10 при Ауди,БМВ,Мерцедес , като БМВ дори изкараха чисто нов В12

Прав си че , някой си нямат друга работа и обсъждат М5 , при полижение , че няма нова петица и евентуално ново М5 ще има поне след 3 години

А КЕРСА във вида си от формула едно , няма НИКАКВО приложение във сериина кола, още по-малко смейно ориентиран спортист като М5 . По-скоро някакво развитие на брейк енерджи риковъри , вероятно .
Издири темата на Алекс - тази тема ще преобърне статутквото и РС6 вече ще е най-умрелия седан , а не чудовище със огромен потенциал за тунинговане

И не само Ауди феновете , но и много други фенове , ще ти кажат , че макар и чистокръвен спортист Е60 М5 е победен от РС6 ... поне докато не дойде следващото М5

- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
acho.rs написа:kriso85 написа:И аз си мисля, че 4.4 в8 има още потенциал за доразвиване. Още повече еко нормите като че ли обричат големите в10, в12 двигатели на изчезване. Но всичко си е в кръга на догатките за сега, то още новата 5-серия не е излязла ние вече М5цата обсъждаме.
За КЕРС - а даноИ 100% новата 5ца ще е по-бърза от рс6 - дали ще е повече коне е друг въпрос но по-бърза ще бъде.
Още повече си спомням един пост на alx че рс6 винаги е било по-"мъртво" от м5 (доста цветно го беше обрисувал)Ако и тука налазат авЛди фенчета ще издиря тази темичка
И какво като има еко норми - нима няма V12 i V10 при Ауди,БМВ,Мерцедес , като БМВ дори изкараха чисто нов В12![]()
Прав си че , някой си нямат друга работа и обсъждат М5 , при полижение , че няма нова петица и евентуално ново М5 ще има поне след 3 години![]()
А КЕРСА във вида си от формула едно , няма НИКАКВО приложение във сериина кола, още по-малко смейно ориентиран спортист като М5 . По-скоро някакво развитие на брейк енерджи риковъри , вероятно .
Издири темата на Алекс - тази тема ще преобърне статутквото и РС6 вече ще е най-умрелия седан , а не чудовище със огромен потенциал за тунинговане![]()
И не само Ауди феновете , но и много други фенове , ще ти кажат , че макар и чистокръвен спортист Е60 М5 е победен от РС6 ... поне докато не дойде следващото М5
Победен от МТМ рс6 , не от обикновенното рс6 . Ами тогава да сложим г повер м5 , мисля , че се сещаш какво става. Може би ще има интригра до 200 , след това м-ката излита , но и идеологията на ауди е доста различна от тази на бмв. А за новото м5 има много слухове , но съм сигурен , че от м поделението на бмв няма да се изложат , аз лично за лоша м-ка не се сещам. Ако сложат керс технологията в новото м5 , то тя ще е минала много тестове и ще е напълно преложима в нормални условия

It`s party time !
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Evelin Cotsev написа:acho.rs написа:kriso85 написа:И аз си мисля, че 4.4 в8 има още потенциал за доразвиване. Още повече еко нормите като че ли обричат големите в10, в12 двигатели на изчезване. Но всичко си е в кръга на догатките за сега, то още новата 5-серия не е излязла ние вече М5цата обсъждаме.
И какво като има еко норми - нима няма V12 i V10 при Ауди,БМВ,Мерцедес , като БМВ дори изкараха чисто нов В12![]()
Прав си че , някой си нямат друга работа и обсъждат М5 , при полижение , че няма нова петица и евентуално ново М5 ще има поне след 3 години![]()
Издири темата на Алекс - тази тема ще преобърне статутквото и РС6 вече ще е най-умрелия седан , а не чудовище със огромен потенциал за тунинговане![]()
Победен от МТМ рс6 , не от обикновенното рс6 . Ами тогава да сложим г повер м5 , мисля , че се сещаш какво става. Може би ще има интригра до 200 , след това м-ката излита , но и идеологията на ауди е доста различна от тази на бмв. А за новото м5 има много слухове , но съм сигурен , че от м поделението на бмв няма да се изложат , аз лично за лоша м-ка не се сещам. Ако сложат керс технологията в новото м5 , то тя ще е минала много тестове и ще е напълно преложима в нормални условия
Защо от МТМ - и обикновеното РС6 се справя със тази задача - комбито прави на ринга под 8 мин , не знам седана . М5 прави обиколка за около 8,06-8,08

Много ясно , че БМВ няма да се изложат - мисълта ми е че докато не излезе новото М5 , а теа няма да е в близките 2-3 години , РС6 е лидер . За КЕРСА - дано , но безпроблемността на новите технологии е спорна .
- tintirimintiri
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M57, N52, S65
http://www.youtube.com/watch?v=gpaVTdqsPLk&feature=fvst
М5 е модел 04, а РС6 е 08 нормално е да го побеждава.
М5 е модел 04, а РС6 е 08 нормално е да го побеждава.
- vaskoto1
- кандидат ентусиаст
-
Re: V10 и KERS в новата M5?
///Ivan написа:
абе, тия не уволниха ли бенгъл...?