Странен стържещ звук
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- Hristo
- ентусиаст
-
- Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
- Мечтае да кара: М5
- Детайли за колата: много синя и много черна
Странен стържещ звук
За втори път ми се появява едно стържене за около 5секунди на няколко интервала-общо минута и спира и не се обажда повече. Чува се сякаш зад таблото и ниско долу, усещат се леки вибрациики в десния ми крак и на пасежера в краката
Най странното е, че става след преход към 300км и двата пъти става на почти същото географско място. Не се влияе от обороти, волан, скорости/4-5-свободна/
Замислям се да не е нещо по генератора, ако е презаредил акумулатора...
Някакви идеи?
Най странното е, че става след преход към 300км и двата пъти става на почти същото географско място. Не се влияе от обороти, волан, скорости/4-5-свободна/
Замислям се да не е нещо по генератора, ако е презаредил акумулатора...
Някакви идеи?
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , провери си тампоните на скоростната кутия и на двигателя ! Това стържене може да идва от доста неща , но ми се струва , че в случая се предават вибрации в купето за ради скъсани или улегнали тампони на кутията или на двигателя и от там идват прболемите . При мен се чуваше подобен стържещ звук на моменти , а на моменти звук като от виене на лагер и се усещаше вибрация долу ниско под централната конзола - в последствие се оказа , че стърже/вие аксиалния лагер , а вибрациите идваха от скъсан тампон на двигателя и улегнали тампони на кутията.
- Hristo
- ентусиаст
-
Днес правихме съединител и смених и тампоните на кутията, въпреки че старите си бяха ОК. На двигателя също са здрави
Карето на кардана беше позацепено и го смених и него, но ме съмнява да е било от него.
Карето на кардана беше позацепено и го смених и него, но ме съмнява да е било от него.
- Hristo
- ентусиаст
-
На третия път го открих какво е! Просто има много финни бразди в асфалта-линия широка 7-8см, дълбока о/о 1см., криволичеща 5-6км само в едното платно, сякаш нещо верижно го е надълбало.
Това е малко преди да се влезе в Търново от към Шумен, преди Шереметя. И понеже криволичи се застъпва от време на време и се чува и усеща виенето на интервали
лоцк
Това е малко преди да се влезе в Търново от към Шумен, преди Шереметя. И понеже криволичи се застъпва от време на време и се чува и усеща виенето на интервали
лоцк
4 мнения
• Страница 1 от 1