Странен стържещ звук

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320i и E39 535i без ваноси
Мечтае да кара: М5
Детайли за колата: много синя и много черна

Странен стържещ звук

Мнение от Hristo » 29 Юни 2009, 15:26

За втори път ми се появява едно стържене за около 5секунди на няколко интервала-общо минута и спира и не се обажда повече. Чува се сякаш зад таблото и ниско долу, усещат се леки вибрациики в десния ми крак и на пасежера в краката :shock:
Най странното е, че става след преход към 300км и двата пъти става на почти същото географско място. Не се влияе от обороти, волан, скорости/4-5-свободна/
Замислям се да не е нещо по генератора, ако е презаредил акумулатора... :roll:
Някакви идеи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 29 Юни 2009, 16:16

Колега , провери си тампоните на скоростната кутия и на двигателя ! Това стържене може да идва от доста неща , но ми се струва , че в случая се предават вибрации в купето за ради скъсани или улегнали тампони на кутията или на двигателя и от там идват прболемите . При мен се чуваше подобен стържещ звук на моменти , а на моменти звук като от виене на лагер и се усещаше вибрация долу ниско под централната конзола - в последствие се оказа , че стърже/вие аксиалния лагер , а вибрациите идваха от скъсан тампон на двигателя и улегнали тампони на кутията.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Hristo » 30 Юни 2009, 18:49

Днес правихме съединител и смених и тампоните на кутията, въпреки че старите си бяха ОК. На двигателя също са здрави :roll:
Карето на кардана беше позацепено и го смених и него, но ме съмнява да е било от него.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Hristo » 15 Юли 2009, 23:09

На третия път го открих какво е! Просто има много финни бразди в асфалта-линия широка 7-8см, дълбока о/о 1см., криволичеща 5-6км само в едното платно, сякаш нещо верижно го е надълбало.
Това е малко преди да се влезе в Търново от към Шумен, преди Шереметя. И понеже криволичи се застъпва от време на време и се чува и усеща виенето на интервали :mhihi:
:banghead:
лоцк

Назад към E36