Проблем с антифриза
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Проблем с антифриза
Проблем ами е че като карам и ми харчи антифриз, преди месец сменях казанчето че като я купих беше спукано и сълзеше малко , отидох при човека о ткойто я купих (има автокъща и ремонтира автомобили) но нещо мн некадърно смени антифриза , на ореща кола отвори както беше се дигнало налягането отвори капачката и водата шуртеше навънка колкото излезе толкова наля 2 кила разреден антифриз и 2 туби концентрат карах 2-3 седмици нямаше проблем но вчера светна лампата за антифриза помислих че е от датчика че слагах ксенон и енджъли и помислчех че е от грешките в пс-то защото като сложих светлините ми светна лампичката за бег-а , от какво може да бъде?Кората е суха и не тече от никъде ..
провери зад двигателя, под филтъра за климатика, влиза в главата едно водно съединение. обикновено от него се губи антифриза и няма как да го видиш. Става с напипване след като си покарал колата.
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
за номер 1 на схемата става въпрос!
- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
slitter написа:провери зад двигателя, под филтъра за климатика, влиза в главата едно водно съединение. обикновено от него се губи антифриза и няма как да го видиш. Става с напипване след като си покарал колата.
+1
на мен от там ми губеше антифриз. Пластмасово е и с времето се напуква и почва да капе. Смених го даже и маркучите с него и сега е 6

- kaspar_ivo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 318i
Мда ама това е само фланеца ако искаш и маркучите да смениш ( а аз ти гопрепоръчвам) можеш да видиш колко струва всичко:
11531708808 - ФЛАНЕЦ - 14лв
11151743386 - МАРКУЧ - 46лв
64218377783 - SCHLAUCH - 43лв
11531708808 - ФЛАНЕЦ - 14лв
11151743386 - МАРКУЧ - 46лв
64218377783 - SCHLAUCH - 43лв
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Re:
slitter написа:провери зад двигателя, под филтъра за климатика, влиза в главата едно водно съединение. обикновено от него се губи антифриза и няма как да го видиш. Става с напипване след като си покарал колата.
На мене ми сълзи леко от скобата.Та въпроса ми е трябва ли да сменям цялото пластмасово съединение или само скобата,защото скобата не е с винт и не мога да я натегна.Четох,че свремето се скапвало

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
- kali76
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е 91 318I
- Мечтае да кара: НОВ автомобил
Re: Проблем с антифриза
Zagy написа:Никъде не пише колегата с какъв мотор е...
318i m43
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
Re: Re:
kali76 написа:slitter написа:провери зад двигателя, под филтъра за климатика, влиза в главата едно водно съединение. обикновено от него се губи антифриза и няма как да го видиш. Става с напипване след като си покарал колата.
На мене ми сълзи леко от скобата.Та въпроса ми е трябва ли да сменям цялото пластмасово съединение или само скобата,защото скобата не е с винт и не мога да я натегна.Четох,че свремето се скапвало
Не може само скобата ,сменя се целия маркуч . Оригинален го купувах преди няколко месеца за 42 лв.
Сменя се за около 20 мин. При мен имаше много леко овлажняване там ,причината беше в О-пръстена който е
вътре в муфата. Сваля се салонния филтър и тавата му и после за по лесен достъп до другия край на маркуча
свалих и въздушния филтър с кутията му ,повдигнах нагоре крана за парното и развих скобата . После маркуча
внимателно с дърпане и разклащане се измъква от двата му края и се слага новия.
- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
съвет от мен, вземай нови и оригинални части, защото нее сложно но е редовния номер на тези колици да тече от това място, и подяната с качетвени части решава проблема, в обратния случай само си късаш нервите и излиза по-скъпо
- Next
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330D
- Мечтае да кара: ///M power
- Детайли за колата: BMW - Bought My Wife
Извинямав се на колегата, че пиша в темата му, но някой може ли да постне онова клипче където се обезвъздушава кола
12 мнения
• Страница 1 от 1