Помагайте братя (автоматикът е в авариен режим)

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Юни 2009, 8:56

така както си го мисля ако пропуска масло към буксата на автомата дали пък не е направило мизерия
вариант 2 е скъсани кабели или буксата на самия комп на автомата (което също е вариант защото до него е възможно да минават маркучите на шибидаха)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 26 Юни 2009, 9:28

каде е тази букса на автомата,да я погледна и да я зачистя ако има мизерии
Обичай ближния,ближи обичания!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Юни 2009, 10:16

arkys написа:каде е тази букса на автомата,да я погледна и да я зачистя ако има мизерии

колата я повдигаш и конектора е от лявата страна на автомата (по посока на движението) сваляш , чистиш ако можеш затягаш пиновете на конектора,
другия вариант е проблема да около буксата на компа на автомата (зад кората до жабката или над жабката, не съм сигурен) ако е отстрани зад басовата колонка е възможно маркуча от шибито (ако имаш) да е мокрил и да са попрогнили кабелите и буксата - това ми е идеята
Ако и двете не помогнат значи може самите датчици да са зацапани в самата кутия.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 27 Юни 2009, 14:18

Пичове,а някой може ли да ми каже по какъв начин мога да разбера кой е номера на ДДЕ на колата ми.Интересува ме номера по БОШ,ако някой може да го разбере по VIN това е на колата ми GC84560 .Защото май влизам пак във голям сериал.И още един въпрос,знаете ли как и може ли да се премахне-изолира имобилайзера на колата.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 27 Юни 2009, 14:41

arkys написа:Пичове,а някой може ли да ми каже по какъв начин мога да разбера кой е номера на ДДЕ на колата ми.Интересува ме номера по БОШ,ако някой може да го разбере по VIN това е на колата ми GC84560 .Защото май влизам пак във голям сериал.

Колега,колата ти е 02.95.

Ето ти №-12512246101

Какво става.Ако кутията е с черна табела и не е сменяно маслото от 1995... :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 27 Юни 2009, 14:47

ми оказа се,че компютъра на кутията и този на двигателя не си комоникират добре,а след съвета на Стоян за буксите на компютъра ги отворихме и се оказа голяма каша,някой преди да я взема тази кола е рязал и вързвал кабели като стой та гледай.И според момчетата в сервиза май май този комп. на нея не е за нея или е от ръчка или от друг автомат но не 5 степенен :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 27 Юни 2009, 14:49

arkys написа:ми оказа се,че компютъра на кутията и този на двигателя не си комоникират добре,а след съвета на Стоян за буксите на компютъра ги отворихме и се оказа голяма каша,някой преди да я взема тази кола е рязал и вързвал кабели като стой та гледай.И според момчетата в сервиза май май този комп. на нея не е за нея или е от ръчка или от друг автомат но не 5 степенен :confused:

Кашата наистина е голяма.Виж по номера и ако не е същият дано да намериш на хубава цена.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 27 Юни 2009, 14:50

zvetiko написа:
arkys написа:Пичове,а някой може ли да ми каже по какъв начин мога да разбера кой е номера на ДДЕ на колата ми.Интересува ме номера по БОШ,ако някой може да го разбере по VIN това е на колата ми GC84560 .Защото май влизам пак във голям сериал.

Колега,колата ти е 02.95.

Ето ти №-12512246101

Какво става.Ако кутията е с черна табела и не е сменяно маслото от 1995... :?:
Това не е номер по БОШ нали,как да разбера номера по Бош,кутията е перфект,в нея всеичко е ток

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 27 Юни 2009, 14:56

№ по BMW.Не е ли достатъчен да намериш това ,което ти трябва-сигурно го има върху блока на DDE.
А досега тази кола как е вървяла нормално. :?:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 28 Юни 2009, 14:45

zvetiko написа:№ по BMW.Не е ли достатъчен да намериш това ,което ти трябва-сигурно го има върху блока на DDE.
Не не е вървяла много нормално ,но мислех че е от маслото,никаде няма номера по БМВ а само по БОШ :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 28 Юни 2009, 17:13

arkys написа:
zvetiko написа:№ по BMW.Не е ли достатъчен да намериш това ,което ти трябва-сигурно го има върху блока на DDE.
Не не е вървяла много нормално ,но мислех че е от маслото,никаде няма номера по БМВ а само по БОШ :confused:

Освен да се обадиш до Дару кар и да им кажеш ,че искаш да ти сменят DDE,да ти направят диагностика и още нещо,за да ги заинтересуваш ;) но искаш ти да си го купиш от Бош и те интересува номера по Бош,защото там го нямат по BMW-нещо от този род.Или намери представителството на Бош и им кажи ,че искаш DDE за твоята кола,че твойто е изгоряло,но да ти кажат номера по Бош за да видиш дали е същото. ;) Успех.

Аватар
Кара: E34

Мнение от ivan. » 30 Юни 2009, 0:35

Аз не мисля,че буксуването е от електрониката :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 30 Юни 2009, 20:09

компютъра на нея е от 525тдс-ръчна кутия-вече на 2-е ръчки е такъв,моя за колата го намерих но като го сложим няма палене и свети дюзата на таблото на колата.Можи ли това да е имобилайзера или е нещо друго .Писна ми вече,ще я махам

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 30 Юни 2009, 20:23

arkys написа:компютъра на нея е от 525тдс-ръчна кутия-вече на 2-е ръчки е такъв,моя за колата го намерих но като го сложим няма палене и свети дюзата на таблото на колата.Можи ли това да е имобилайзера или е нещо друго .Писна ми вече,ще я махам

DDE не иска да разпознае плочката,затова свети дюзата-случва се. :confused:Трябва да смениш и плочката от колата ,от която е DDE. :confused:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от arkys » 30 Юни 2009, 20:44

А така сега вече е филм :comp: :comp: :comp: ми компютара е от Германия,каде да я диря тая плочка,не може ли да се обучат някак си

ПредишнаСледваща

Назад към E34