Проблем табло/датчик ...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Morricone
- Потребител
-
- Кара: '93 E30 Convertible
- Мечтае да кара: E31 ALPINA B12
Проблем табло/датчик ...
Та от какво се състой проблема ... понеже не ми работеха "половината" уреди и най вече тоя за температурата реших да си взема "ново" табло .. купих го .. сложих го ... и пак същия Х-Й ама с по-червена глава ... та по ред да караме ...
1.Проблема с осветлението решен ... тъпия потенциометър си прай кот си иска и ми гаси тока
2.Проблема с уреда за температура си остана .. и в реда на мисли усетих че не е от него проблема ... а самия проблем е че стрелката се мята наляво..надясно като рибарски уй ... даже някой път реагира на оборотите на двигателя .. като дам газ и залепва в лютеницата .. все едно си имам разходомер
.. интересното е че на моменти се спира и показва верните градуси ...
... и така ако някой може да помогне ще съм много благодарен ...
Мерси предварително!
ПП.Найстина благодаря на колегата Ивайло че ми продаде читаво табло за 30 лв
1.Проблема с осветлението решен ... тъпия потенциометър си прай кот си иска и ми гаси тока

2.Проблема с уреда за температура си остана .. и в реда на мисли усетих че не е от него проблема ... а самия проблем е че стрелката се мята наляво..надясно като рибарски уй ... даже някой път реагира на оборотите на двигателя .. като дам газ и залепва в лютеницата .. все едно си имам разходомер

... и така ако някой може да помогне ще съм много благодарен ...
Мерси предварително!
ПП.Найстина благодаря на колегата Ивайло че ми продаде читаво табло за 30 лв

Последна промяна Morricone на 25 Юни 2009, 18:07, променена общо 1 път
- BOJO DRIFTA
- Потребител
-
и аз горе долу имах същия проблем ама само от време на време
"Като изключим страхотните дизайнерски фарове, които ни карат да настръхваме, това си е Рено 12 от... 1969 година! Държим да знаеш, че то още тогава си е било грозно, но румънците почват да подозират този факт едва към 2003-та, когато я спират от производство. Рядко тъпа кола, за разлика от сегашната Логан, която си е обикновено тъпа, но носи на мамалигарите по 200 милиона долара годишно, щото е евтина. Дреме им на мамула, че им се подиграваме"
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
А Е30-ката двоен или троен стоп е? Защото си има значение, ако е двоен трябва да провериш батерийте, или ако си ги махнал да има мост, или студени спойки, но може и да има износени PVC лагери-(това е за датчика за темп.) А за троен стоп колегите да помагат.Ако греша някой да ме поправи.
- ditk0
- Потребител
-
- Кара: e30/34 m20b20 е46 м54б22
При мен имаше подобен проблем буксите на таблото не правеха добър контакт и се получаваха всякакви аномалии.
- Morricone
- Потребител
-
двоен стоп е ... батерии има ... колко работят ... мистерия
ПП. Ся се сетих .. предния собственик е правил някакви мурафети с някъв лак(металик) са пръскани входните букси... поне на такова ми мяза ..

ПП. Ся се сетих .. предния собственик е правил някакви мурафети с някъв лак(металик) са пръскани входните букси... поне на такова ми мяза ..

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
- remaka
- пияния майстор
-
- Кара: на мастика с айрян
- Мечтае да кара: е30 М3
вържи попа да е мирно селото препой и спойките ама според мене е от батериите виж дали е стегната масата на таблото (отзад на часовника за температурата 8мм вложка или гаечен ключ)Ludmil написа:Студени спойки.... за 30 мин с поялника и си готов, а ако ще се сменят батериите повечко
Remi Performance Garage
Което не става с акъл,става с мощност
Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи
Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
Което не става с акъл,става с мощност

Ако с мощноста(чука) не стане,потърси по знаещи

Ако не можеш да го оправиш не го чупи повече!!!
- terziev
- младши ентусиаст
-
- Кара: mega10B18
човек вземи първо го отвори това табло, нали знаеш с кръстата отверка отзад винтовете, после го огледай и ще видиш всичко що е нередно по него, крушки, спойки, батерии и окисления
и леко с температурата на поялника, че при тези стари платки лесно се отлепят пистите
и леко с температурата на поялника, че при тези стари платки лесно се отлепят пистите
- Ludmil
- ентусиаст
-
- longy
- младши ентусиаст
-
- Кара: Грозната Лети
- Детайли за колата: Чопли семки упорито
В тоя ред на мисли.....същият проблем на 3-ен стоп как се отстранява,само че при мен докато загрее колата си отчита вярно.Наближи ли средата започва да се мятка(ама не винаги) 

- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
^датчик на мотора или проблем в уреда .. по-скоро второто ама може и първото

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
Аз му го прдадох таблото на колега! Имах проблем с предишното и му смених оборотомера, всичко се оправи. После не ми правеше контакт отзад и стрелката за температурата ту седеше без да мърда, ту се оправяше и покаваше "12 часа" , почистих си добре буксите и всичко работеше перфектно. Гаранция таблото работи ! Не съм за 30 лв да лъжа хората, искаше и да му го снимам! То си седеше на колата.
- Ludmil
- ентусиаст
-
longy написа:В тоя ред на мисли.....същият проблем на 3-ен стоп как се отстранява,само че при мен докато загрее колата си отчита вярно.Наближи ли средата започва да се мятка(ама не винаги)
По същия начин, само че при троен стоп таблото е с литиеви батерии, а не с NiCd. До сега не съм видял изтекла литиева батерия.
- Morricone
- Потребител
-
..веднага оправям първия пост .. таблото свети .. всичко е ОК ... пак да се извиня на колегата за грешката
.... значи по другия въпрос ... и на двете табла проблема е еднакъв ... старото ми е без батерии ... новото има .. стрелката се държи странно .. абсолютно еднакво и на двете табла
... не се заяждам ...
Сериозно ли си помисли че след като съм се преборил със смяната на таблото не съм дръзнал да го разглобя
... от механика разбирам .. ама тес електрони компоненти и спойки нещо ми убягват 

... не се заяждам ...
terziev написа:човек вземи първо го отвори това табло, нали знаеш с кръстата отверка отзад винтовете, после го огледай и ще видиш всичко що е нередно по него, крушки, спойки, батерии и окисления
Сериозно ли си помисли че след като съм се преборил със смяната на таблото не съм дръзнал да го разглобя

22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2