Code изписано на таблото що е то?
Модератор: Технически модератори
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
еми то аз писах на две момчета от форума дето продават такива на части дано скоро да ми отговорят, че утре трябва да патувам
....
п.с. все пак мерси за помоща на всички

п.с. все пак мерси за помоща на всички

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Penchev написа:Аз понеже незнам този чип дали е read only или е с отворен код , не съм сигурен дали е възможно да се презаписва![]()
![]()
Намери от някъде табло за ТДС само за пробата и виж ...
Георги Пенчев
Не е read only със сигурност-отваряш го,пишеш каквито искаш километри и го качваш отново.Ако го презапише може да спести малко пари-презаписване 30-50лв. ново табло стотина.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
zvetiko написа:Penchev написа:Аз понеже незнам този чип дали е read only или е с отворен код , не съм сигурен дали е възможно да се презаписва![]()
![]()
Намери от някъде табло за ТДС само за пробата и виж ...
Георги Пенчев
Не е read only със сигурност-отваряш го,пишеш каквито искаш километри и го качваш отново.Ако го презапише може да спести малко пари-презаписване 30-50лв. ново табло стотина.
Еми тогава , колегата да действа с проба

Георги Пенчев
- BMW дизайн
- ентусиаст
-
- Кара: икономично
- Мечтае да кара: на 1.2лв/л бензин
аз вече го дадох на милен той каза че утре ще е готова така че като разбера изходната позиция от този проблем ще го упиша подробно за да служи на др. колеги ако им се случи 

CODE изписано на километража се отнася за самото табло с приборите и означава някое от следните неща:
1. липсава кодировката въобще (неизправен/непрограмиран/грешно програмиран чип)
2. несъответстващи данни кодирани в таблото и ECU-то на колата
3. лоша връзка между чипа и платката на таблото (отнася се по-скоро до табла с външен модул за кодировка)
4. нестабилно - прекъсващо захранване или лоша маса (отразява се на работата на приборите но не вярвам да изкарва съобщението за кодировката)
В по-старите прибори чипа е като отделен модул на слот на гърба на таблото, а при по-новите е вграден на платката вътре в таблото
Подобен дефект се появява когато са връщани коилометри при което е баено само на чипа, но не и на ECU-то (и някои други модули), неправилно завършило кодиране или флашване на чипа с данн и от друг автомобил на по-малко километри, но с други данни ...
Тогава обикновено не работи коректно и "дневния" километраж - нулира се сам при всяко изключване от контакт.
Пробвай да направиш теста на приборите и виж какво изписва на 4-та позиция.
Цифрите трябва да съответстват на последните 5 цифри от VIN-а на колата
1. липсава кодировката въобще (неизправен/непрограмиран/грешно програмиран чип)
2. несъответстващи данни кодирани в таблото и ECU-то на колата
3. лоша връзка между чипа и платката на таблото (отнася се по-скоро до табла с външен модул за кодировка)
4. нестабилно - прекъсващо захранване или лоша маса (отразява се на работата на приборите но не вярвам да изкарва съобщението за кодировката)
В по-старите прибори чипа е като отделен модул на слот на гърба на таблото, а при по-новите е вграден на платката вътре в таблото
Подобен дефект се появява когато са връщани коилометри при което е баено само на чипа, но не и на ECU-то (и някои други модули), неправилно завършило кодиране или флашване на чипа с данн и от друг автомобил на по-малко километри, но с други данни ...
Тогава обикновено не работи коректно и "дневния" километраж - нулира се сам при всяко изключване от контакт.
Пробвай да направиш теста на приборите и виж какво изписва на 4-та позиция.
Цифрите трябва да съответстват на последните 5 цифри от VIN-а на колата
20 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2