Въпрос за Е34 525 IX-Комби

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Аватар
Кара: E34

Въпрос за Е34 525 IX-Комби

Мнение от ivan. » 24 Юни 2009, 11:28

Здравейте колеги,
тези дни ще ходя да гледам горепосочения модел с цел покупка и ми трябват доста съвети.
Колата е автоматик-с него съм запознат.
Мотора е м50б25-ще пиша впечатления като го запаля.
Най-много ме притеснява IX-а :roll: Не му знам принципа и слабите места.
Благодаря на всички за съветите предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Юни 2009, 11:35

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Юни 2009, 11:48

давай ванка и да се прибираш направо с колата регистрирана в UK че тука ни готвят някфи еко такси зли
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 24 Юни 2009, 11:57

_65536_kb_sec_ написа:давай ванка и да се прибираш направо с колата регистрирана в UK че тука ни готвят някфи еко такси зли

Само да кажа, имам информация че всички коли специално при нас с различни табли от BG, са привикани в митница :!: Една част са си платили акциза, други са се оказали крадени, трети си дремят в митницата незнайно до кога....Просто за инфо

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: Въпрос за Е34 525 IX-Комби

Мнение от dinozab » 24 Юни 2009, 12:02

ivan. написа:Здравейте колеги,
тези дни ще ходя да гледам горепосочения модел с цел покупка и ми трябват доста съвети.

Автомата е НР-18 добре я познаваш :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Въпрос за Е34 525 IX-Комби

Мнение от zvetiko » 24 Юни 2009, 14:20

ivan. написа:Здравейте колеги,

Ванка,ти искаш да се появиш с перфектното комби-да знаеш ще ти завиждам малко.И гледай да е с колкото се може повече екстри-пълен ел.пакет на седалките,темпомат,голям борд с командване от мигачите,чек контрол,климатроник,два еърбека според мен са задължителни екстри. ;) За двигателя какво да ти кажа-миналата година се качих на едно комби с тоя двигател и усещането е невероятно,няма нищо общо с м50б20,силата просто е навсякъде около теб. ;)За IX-а -вдига малко разхода,за някои възли трудно се намират части втора ръка,но пък е страхотно да го имаш-с тоя двигател ще можеш да се гавриш с доста коли при всякакви условия. ;) Не знам дали не трябва да се настроиш ,че трябва да и платиш и акциза.Успех.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 24 Юни 2009, 16:24

колеги това че колите с чужди номера са привикани е пълен смях!
Още повече ако колата е с европеиски номера и копче не могат да ти кажат!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 24 Юни 2009, 16:34

IAV написа:колеги това че колите с чужди номера са привикани е пълен смях!

Добре, виждам че много ги разбираш :mhihi: Затова във Варна се покриха сички с табели USA, UK....

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 24 Юни 2009, 17:03

Peter Angelov написа:

Добре, виждам че много ги разбираш :mhihi: Затова във Варна се покриха сички с табели USA, UK....

заповядаи в София да видиш колко се карат!
Те във Варна са малко чалнати по принцип!
Но кола с табели от евро съюза и копче не могат да ти кажат!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Юни 2009, 17:08

Peter Angelov написа:

Не бих се учудил ,ако си прав.В момента само на здравната каса не достигат 800млн. и на НОИ още 400млн. и всички се юрнаха да събират пари от всякъде и започнаха простотиите.За какво мислите ,че го направиха номера със задължителните рецепти-всеки ,който не плаща здравни осигуровки да почне да плаща ,за да може да си взема лекарства. :confused:

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Юни 2009, 17:27

Ванка , аз да ти кажа също да купуваш комбито ,но само ако е в състояние , в което като си го видял от пръв поглед да си отворил такива очи :arrow: :shock: а като си отворил вратата и си седнал реакцията да е била :arrow: :++

По темата има писано , в общия случай е много специфична поддръжката,ако това е само питане по-добре си намери със задно предаване

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 24 Юни 2009, 17:45

:OT:
Закона в България (и не само тук) казва, че гражданин на чужда държава, за която не се изисква виза може да пребивава в България свободно до 3 месеца. След 3-тия месец, ако иска да остане, трябва да се регистрира и да почне да си плаща данъците на нашата Татковина.
С други думи, ако си чужд гражданин и си караш личния автомобил в България, този номер минава 3 месеца. След това трябва да го регистрираш в регионалния КАТ по адрес на твоята регистрация и да си плащаш данъците.

Втория вариант е да караш автомобила на чужд гражданин с пълномощно с легализиран превод. В този случай имаш проблем с техническия преглед - трябва да караш колата в града на регистрация и да минаваш преглед (за EU на всеки 2 години, само в България е на 1 година, нищо, че сме част от EU). И като отидеш там някъде да и минеш прегледа и Оп, Я, ами данъка? И айде плащаш тамошния данък... или пък току виж истинския собственик, дето ти е дал пълномощното, му дошъл друг наклон на... това-то и я обявил за открадната и оп, както каза Петьо остава в митница за неизвестно време...

Третият вариант (истинският) е, че в България никой, ама никой не такова законите за слива. Както се казва "Че плащам! Те че ми кажат да плащам! Нема да плащам!" И тези дето трябва да гонят неплащащите и не таковат и въобще всички сме си таковали таковата и въобще семката ни е изтакова, за нищо не ставаме... отплеснах се...

Искам да кажа, че няма вариант да караш и да не плащаш. Или тука или там трябва да плащаш.
Абсурдизма на България стига до там, че изпълнителната власт не познава законите въдедени от законодателната власт, а законодателната власт във същото време е тази назначила изпълнителната власт. Демек шефът ти те е назначил да продаваш домати на определена цена, а пък се оказва, че ти не знаеш цената на доматите и затова ги раздаваш безплатно и шефът ти знае това и той също се нарежда на опашката за безплатни домати и му е през оная работа, че доматите всъщност са негови... баси държава, а!

дали стана ясно какво искам да кажа...?

Поздрави,
Д
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Иван Стоянов » 24 Юни 2009, 18:05

Що си игра да пишеш толкова много бе колега?Направо ме заболяха очите да чета :D Както казваш нали сме вече европейци та и институциите ни почнаха да ги компютаризират и май не останаха хора дето да си мислят че могат да не плащат.Рано или късно Държавата си взима нейното.Прилагам пример с един познат който се разправяше с коли и онзи ден получи от общината писмо в което пише че дължи една тлъста сума за всичките години назад през който е имал регистрирани мпс-та на негово име та ако ще това да е било и за по един месец.Май не писах много по-малко а? :D :uups:

Назад към E34