датчик разпределителен вал
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
датчик разпределителен вал
Колеги днес ходих на диагностика при един много добър майстор всичко е ок обаче записва непрекъснато грешка 135 Датчик положение разпределителен вал, смущение на сигнала.
Поведението на колата е следното като и подам по рязко газ заглъхва за малко като отпесна педала поема, сменил съм дебитомера с нов Бошов и не е от него аз се съмнявах, че е менте.
Някой имал ли е подобен проблем и каква му е цената в дару май е към 180лв.
Мотора е м43, 1.9,105кс-2000година.
Поведението на колата е следното като и подам по рязко газ заглъхва за малко като отпесна педала поема, сменил съм дебитомера с нов Бошов и не е от него аз се съмнявах, че е менте.
Някой имал ли е подобен проблем и каква му е цената в дару май е към 180лв.
Мотора е м43, 1.9,105кс-2000година.
- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
И аз съм на мнение, че щом дава грешка е хубаво да го смениш. Но също както колегата Слави написа, при грешка в този датчик (и при М43) няма палене колата.
Твойте признаци са точно на развален дебитомер. Ти като го смени махнаха ли ти грешката и дали няма нужда от настройка (при мен нямаше, но някои колеги написаха че без настройка дебитомера не сработва). Малко е особен тоя пуст дебитомер при М43
Твойте признаци са точно на развален дебитомер. Ти като го смени махнаха ли ти грешката и дали няма нужда от настройка (при мен нямаше, но някои колеги написаха че без настройка дебитомера не сработва). Малко е особен тоя пуст дебитомер при М43

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
изчистиха ми грешката от дебитомера и вече не го засича, а също днес ми мериха и притока на въздух 100%е здрав аз се усъмних веднага в него даже откачих буксата при развален дебитомер се оправя поне така беше със стария а сега става по зле.
Но това е сега че компа записва само този датчик дали нещо друго не го смущава защото майстора каза, че се съмнява, че може и друго да има но първо да се смени датчика.
Понякога като я изгася и е студена пали много трудно но това го прави много рядко сигурно се бъзика работата но май ще го сменям все от някъде трябва да се почне.
Но това е сега че компа записва само този датчик дали нещо друго не го смущава защото майстора каза, че се съмнява, че може и друго да има но първо да се смени датчика.
Понякога като я изгася и е студена пали много трудно но това го прави много рядко сигурно се бъзика работата но май ще го сменям все от някъде трябва да се почне.

- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
При мен на диагностика излизаше датчика и аз го смених, преди да го сменя влизаше в някакъв сервизен режим и ограничителя отиваше до 4000 оборота. Смених го някакъв френски датчик за 100лв и вече това не се случва. Сменил съм и дебитомер като колегата, но въпреки това по абсолютно същия начин колата забива след подаване на газ и после тръгва. Върнах за проба стария датчик и пак така влезе в сервизен режим до 4000 оборота. Сега върнах новия, но на диагностика пак ми излиза тази грешка, както и ламбда сонда.
Мнооооо капризни тия м43-та да им се не види.
Мнооооо капризни тия м43-та да им се не види.
Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

- 6anata
- Потребител
-
- Кара: E-46
- Мечтае да кара: M3 E-46
колеги днес и на мене ми покажа датчик раз. вал и дебитомер взех бош дебитомер и датчик утре ще ги смена и ще пиша кво е станало
- 6anata
- Потребител
-
- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
колко сложна е смяната на датчика! моите диагностики на там водят! гледам на схемата - http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=15
и се чудя дали средно грамотен технически персонаж в гаражни условия може да извърши подмяна!
и се чудя дали средно грамотен технически персонаж в гаражни условия може да извърши подмяна!
- 6anata
- Потребител
-
колега като гледам на схемата мисля
че е номер 5 датчика а смяната и ти можеш да си го смениш трябва ти един шестограм отвърташ го стария и слагаш новия е това е така беше при мене
че е номер 5 датчика а смяната и ти можеш да си го смениш трябва ти един шестограм отвърташ го стария и слагаш новия е това е така беше при мене

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
именно! и аз така мисля, номер 7 би трябвало да го държи! ама все пак някой който го е правил за да сподели! 

- 6anata
- Потребител
-
ми колега нема нищо толкова сложно отвърташ както ти каза номер 7 от схемата и го махаш и слаягаш новия датчик моя аз си го смених и cea сичко е шес
- nik4o_83
- младши ентусиаст
-
- Кара: на ток
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Проблема ти е точно в този датчик - сменяй го и не пипай дебитомера, защото отиваш на големите цифри. Иначе имай в предвид, че като го смениш няма веднага да усетиш продобрение. Сменяш датчика, чистиш грешките, палиш и караш поне 60 км. На компа ще му трябва време да си натрупа правилна информация за работата на мотора, но след като минеш тези километри няма да можеш да си познаеш колата
Този проблем го прави предимно на бензиновите мотори. Така че споко и яко газ докато петрола не е скочил пак на 150 долара
))

Този проблем го прави предимно на бензиновите мотори. Така че споко и яко газ докато петрола не е скочил пак на 150 долара

- iavordimov
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M6
Re: датчик разпределителен вал
ДНес смених датчик на распределителния вал , колата ми е е46 318 и .. марката на датчика е вемо а цената му е 50 лв с намалението ,смених го защото на диагностиката излезе грешка свързана с него ... След смяната колата е като преродена много по пъргава направо не мога да повярвам ... дано съм успял да помогна на някой със същата баварка
)

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: датчик разпределителен вал
iavordimov написа:ДНес смених датчик на распределителния вал , колата ми е е46 318 и .. марката на датчика е вемо а цената му е 50 лв с намалението ,смених го защото на диагностиката излезе грешка свързана с него ... След смяната колата е като преродена много по пъргава направо не мога да повярвам ... дано съм успял да помогна на някой със същата баварка)
Не е само при бензинките,по спомен при 8 нормални паления грешката се самоизчиства,но според мен понякога и мръсотия може да прави проблеми,но аз бих заложил в един момент на нов и оригинален,имах подобна грешка преди,абе не вървеше,изичстиха грешката и разлика имаше осезаема

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3