Масло за автоматична скоростна кутия (1998)

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Масло за автоматична скоростна кутия (1998)

Мнение от animall » 23 Юни 2009, 20:41

Здравейте колеги,
не става въпрос конкретно за мен, а за мой приятел, които вече е закупил "мобил АТФ 320" масло за скоростите и вече е разглобил скоростната кутия, но в последния момент са му излезнали съмнения дали това масло е подходящо за тази скоростна кутия. Колата е Е39 98 година, с автоматична скоростна кутия. Благодаря ви много. Ако може да кажете своето мнение по въпроса, за да му дам адекватен отговор максимално бързо!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 23 Юни 2009, 20:47

на самата кутия на пробката за изпразване има една обла пластмасова капачка и там си пише какво трябва да е маслото

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 23 Юни 2009, 21:40

Прегледай много обстойно този pdf http://tech.bentleypublishers.com/servl ... pacity.pdf

Там всичко си пише, за кои скоростни кутии какво масло може да се слага.Не си уточнил каква е скоростната кутия, GM или ZF, също и моделът е важен.Ако дадеш VIN на колата, веднага ще ти кажа какво точно масло трябва и дали може да се ползва заместител ;)

Аватар
Кара: 525dА-2003

Мнение от mashina » 23 Юни 2009, 22:42

Ако не се лъжа маслото в скоросната
кутия се сменя по спецялен начин,не е като да източиш старото и да сипеш новото,най добре иди в оторизиран сервиз

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 23 Юни 2009, 23:17

GM кутията за xD ползва масло Тексако ETL7045 ACK, което няма качествен заместител и можеш да си вземеш само от оторизиран сервиз, дори и вносителите на това масло не го предлагат за БГ. За обикновенните ск кутии има няколко масла едното по спомен от една Е46 е ESSO 71141, продава се в оторизираните сервизи и при дистрибутора за БГ мисля Прайм Ойл бяха, намират се в СФ на 4 ти км, ама тр да се звъни за да ти обяснят как се стига. Това масло в офиц представителства е от 36лв за литър, там за 7л ми взеха 120лв и някакви стотинки. Виж си по ВИН какво масло ти излиза и недей да го заменяш с друго, да не се наложи после да правиш скорости.

П.П. При смяна се сменя и един филтър, който се продава или комплект при някой ск кутий или отделно филтър и гарнитура, много е важно да се вземат и те.
П.П.П. НЕДЕЙ да сменяш маслото някъде си. Отиди при хора които се занимават с авт ск кутии или в представителството, да не ти излезне евтиното скъпо

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Влака

Мнение от animall » 24 Юни 2009, 0:24

Благодаря ви. информацията бе достатъчно изчерпателна разгледах пдф-а които мад_пресли ми предостави и утре сутринта, живи и здрави, ще го посъветвам какво да направи. желая ви успех

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Юни 2009, 0:42

Колега, покажи на приятеля си колко струва смяната на масло Esso LT 71141, филтър и гарнитура в оторизиран сервиз (Texaco маслата и филтрите са на същата цена):
Изображение
Мисля, че е най-доброто решение ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 24 Юни 2009, 0:56

mad_presley написа:Колега, покажи на приятеля си колко струва смяната на масло Esso LT 71141, филтър и гарнитура в оторизиран сервиз (Texaco маслата и филтрите са на същата цена):
Изображение
Мисля, че е най-доброто решение ;)

Mad направо не знам откъде ги вадиш тия цени :))))))))))) Явно във Варна се работи с други надценки :(((((((( Направо не знам какво да кажа за тия цени. Тук маслото Ессо го намерих за 36 лв в офиц представител на БМВ:((((((((((, а при теб дори и без отстъпката е 24 лв и определено не си заслужава да се търсят офиц дистрибутори на марката за БГ, за да се взима литъра по 17лв примерно. Успех и дано и занапред да са им такива цените във Варна :))))))))))))

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 24 Юни 2009, 1:29

eddy написа:Mad направо не знам откъде ги вадиш тия цени :))))))))))) ...

Аз не виждам какво и е на цената, след като от вносителя е даже малко по-евтино http://avtoexpert.net/component/option, ... /vmcchk,1/
На мен във Варна Карс ми го дават за 20.22лв/л и то с 15% отстъпка.

А че има сервизи, които спекулират с това, че видиш ли на тези кутии не им се сменя маслото и ако искаш да го смениш ще ти струва скъпо е вярно.Аз тук във Варна чух за двама "майстори", които сменят масло на стептроник за 420 и 480лв.На колегата @spacepl в Разград са му обявили цена от 380лв.

Да живее невежеството дет се вика :D

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 24 Юни 2009, 21:09

Вносители на есо са омникар там цената е около 18лв на литър.
обичам BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 25 Юни 2009, 0:09

Вносители на Ессо за БГ са Прайм ойл 2000 и цената за литър е малко над 17лв, нали ви казвам за 120лв си взех 7 литъра Ессо 71141 в опаковка от по 1л. Ако се взима наливно една туба 20л е около 240лв и ако се съберат примерно 3 ма души тук от форума могат да си вземат една туба и да отидат групово да си го сменят, така литъра ще им дойде към 12лв. Днес намерих визитката на тоя дето ми го продаде казва се Петър Минков и е търговски представител там. Ако някой му тр тел на лично, че не знам дали е позволено.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 25 Юни 2009, 15:08

eddy написа:Вносители на Ессо за БГ са Прайм ойл 2000 и цената за литър е малко над 17лв
http://www.omnicar.bg/index.php?button_id=3&cat_id=50 Тук пише друго кой го внася но няма значение важното е че цената е близка и всеки да си го купи от където иска.
обичам BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Банго » 26 Юни 2009, 23:19

eddy написа: НЕДЕЙ да сменяш маслото някъде си. Отиди при хора които се занимават с авт ск кутии или в представителството, да не ти излезне евтиното скъпо

Що бе твоито кой го смени и пак ти беше евтино :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от eddy » 27 Юни 2009, 0:16

cherveia написа:
eddy написа: НЕДЕЙ да сменяш маслото някъде си. Отиди при хора които се занимават с авт ск кутии или в представителството, да не ти излезне евтиното скъпо

Що бе твоито кой го смени и пак ти беше евтино :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Еми уж каза, че човека само с това се занимавал, та чак до Блг ни води да си ги сменяме :roll: :roll: :roll: :roll:

П.П. по въпроса с офиц вносител на Esso, май нещо се дублират
http://www.primeoil-bg.com/
Какво да се прави тук в БГ май имаме по няколко офиц вносители :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: Съдба

Назад към E39