Задни носачи Е34 + нов проблем :(

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Задни носачи Е34 + нов проблем :(

Мнение от VesoPesa » 23 Юни 2009, 23:23

Колеги, вече тотално полудявам и ви моля за малко помощ отново :(
Става въпрос за тия ****************** носачи и разликата между тези за комби и седан :evil:
Съмняваме да е останал човек който да не знае пуистия ми проблем с носача който сложих отляво :evil:
Та проблема е следния днес, както си спирам на билата на българия и се запътвам към магазина, какво се обърнах да си погледна колата и се загледах :(
Проблема е че видях как лявата страна леко е приклекнала спрямо дясната, тва за отзад само :evil:
Съответно като се прибрах прегледах казанчето за хидравликата/ с нивомат съм/ и масло си имаше, т.е. теч на масло няма от амортисьора, съответно остава преоблема да е в носача. :evil:
Най-малкото в тампоните, но ме съмнява да е само от тях.

Та да се върнем на въпроса, трябват ми схеми с точни размери и геометрия на двата носача от е34 520 седан и 520 комби.

Също така и до колегите с е34-ки комбита след 03.95-та година които разпродават на части, да ми пуснат оферти с снимки на лично, както за заден ляв носач с главина така и за полуоска от усилените. :(
И да вметна че ми трябват само читави части. :roll:

Помагайте колеги защото вече откачам :help: :(
Също така ако кажете и от какво друго може задницата ми да е леко наклонена на дясно ще съм много благодарен, като изпуснал амортисьор го изключваме, какво друго може да е? :(
Последна промяна VesoPesa на 08 Юли 2009, 20:05, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 24 Юни 2009, 8:29

Иди при Архитекта! Малко ти идва далече, но там ще разбереш 100% къде е проблема. Ако се наложи носач от е32 май ще стане, а там има 1 заден мост с читави носачи. Имаше 1 тема за майстори тук в е34/е32 подфорума и там съм оставил телефона му и адреса

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Юни 2009, 10:34

събрахме се, снощи пак дойдоха 100 човека от форума, остава същото и тази вечер.
За събота неделя нещо се мисли за барбекю там ;)
Изображение

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Re: Задни носачи Е34

Мнение от dinozab » 24 Юни 2009, 10:56

VesoPesa написа:Колеги, вече тотално полудявам и ви моля за малко помощ отново :(
Става въпрос за тия ****************** носачи и разликата между тези за комби и седан :evil:
Съмняваме да е останал човек който да не знае пуистия ми проблем с носача който сложих отляво :evil:
Та проблема е следния днес, както си спирам на билата на българия и се запътвам към магазина, какво се обърнах да си погледна колата и се загледах :(
Проблема е че видях как лявата страна леко е приклекнала спрямо дясната, тва за отзад само :evil:
Съответно като се прибрах прегледах казанчето за хидравликата/ с нивомат съм/ и масло си имаше, т.е. теч на масло няма от амортисьора, съответно остава преоблема да е в носача. :evil:
Най-малкото в тампоните, но ме съмнява да е само от тях.

Та да се върнем на въпроса, трябват ми схеми с точни размери и геометрия на двата носача от е34 520 седан и 520 комби.

Също така и до колегите с е34-ки комбита след 03.95-та година които разпродават на части, да ми пуснат оферти с снимки на лично, както за заден ляв носач с главина така и за полуоска от усилените. :(
И да вметна че ми трябват само читави части. :roll:

Помагайте колеги защото вече откачам :help: :(
Също така ако кажете и от какво друго може задницата ми да е леко наклонена на дясно ще съм много благодарен, като изпуснал амортисьор го изключваме, какво друго може да е? :(

А загледал ли си се гумата стои ли ти малко по-навътре в калника спрямо дясната?

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Юни 2009, 17:33

Дино , точно така му стои гумата :!:

Весо ,чуй ме - прати л.с. на !Денис от Габрово ,като бяхме в петък следобяд при него в моргата видях Е34 ТДС-ката комби ,което беше пуснал във форума на части преди време :!: С него ще се разберете за цена и махай тоя сегашния от колата по-скоро :evil:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 24 Юни 2009, 18:55

Дино, точно така ми седи гумата :( Какво имаш в предвид? :(
Жоре, мерси много и на тебе ;)
Иво, ако архитекта е този за който си мисля, не ми е хич далече че в момента съм в палнината, та може и да мина покрай него, че има и други неща да правя по колата и още едно мнеие от къде да почна няма да е в повече :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 24 Юни 2009, 19:08

весо нали ти обяснявах къде се намира Архитекта
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 24 Юни 2009, 22:32

Колега, имам чисто нови тампони за задните носачи - комплект, ако имаш интерес пиши ми на лично да се разберем, аз скоро правих тази смяна с десен заден!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 24 Юни 2009, 22:56

Колеги слушал съм истории за капризи на коли и съм се смял с глас, но никога не съм мислил че има някаква свръхестествена причина за тея неща :mhihi:
Това до днес, когато преди 2 часа не си изкарах колата :roll:
Незнам за вас, ама аз почвам сериозно да си мисля че тая кола не е просто купчина ламарина :|
Вчера си я карам аз и всичко нормално, върви си перфектно, всичко точно. 8)
Днеска я изкарвам, тръгвjavascript:emoticon(':!:')ам надолу по българия, вдигам 100 и нещо изодзадзе вие та се къса :shock: :shock: :shock: :help:
Давам аз пак гас, няма помен от виене :shock:
стигам 120, пускам гаста, леко спирачка по нанадолнището и на 110 пак почва да вие до към 95 и после млъква :shock: :help: :evil: :( :shock:
Давам пак гас, няма помен от виене :shock: :?: :!:
Хубаво слезнах си до нас и си тръгвам наобратно като преди това сипах 30 лева 95 на Лукойл-а до нас :!:
ВОАЛА!!!
Коалта литна :shock: :?:
Гас гас и тва си вие леко пак около 95-110 :roll:
ОБАЧЕ в един момет престана :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:

А ся кажете ми какво се случва :confused:
невървенето преси да сипя на безниностанцията беше съпътствано с кофти работа и на място и като цяло променливо поведение на двигателя и се бях наканил да почна от свещи, защото ме съмнява бай Жабар да ги е сменял някога от както я е купил/ справка: аз съм втори собственик на колата въобще, единствения италианец е 41-ви набор :help: / обаче сега какво стана незнам все едно на друга кола се качих, няма и помен от проблем :shock:
Да е от бензина си го помислих, но зареждам само и единствено от тази бензиностанция и досега проблеми не съм имал :roll:

Колкото до виенето то си го имаше и преди, но беше само при спиране и идва от диференциала/трябва ми и шпер 3.64, ама ще е по-натам че пуста криза, раздавам листовки за изборите та да я стегна тая кола :evil: /.

Та така незнам ама почвам да си мисля че тая кола ми върти номера с някакъв умисъл/май трябва на психиатър да ходя/ :help:

Аватар

Мнение от dinozab » 25 Юни 2009, 10:18

VesoPesa написа:Дино, точно така ми седи гумата :( Какво имаш в предвид? :(
Жоре, мерси много и на тебе ;)
Иво, ако архитекта е този за който си мисля, не ми е хич далече че в момента съм в палнината, та може и да мина покрай него, че има и други неща да правя по колата и още едно мнеие от къде да почна няма да е в повече :)

Смени тампоните и на двата носача и си шести номер не ме питай от къде знам :drinking:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 25 Юни 2009, 16:17

кой тампони и дали от тях няма да бъде разкра4ена задницата поне4же мойта е разкрачена от ляво и яде гумата от вътре????
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 25 Юни 2009, 16:27

я тя и мойта така седи от дясно малко по ниско...тампони викате...дмем
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 25 Юни 2009, 23:34

Дино, ще ги сменя, барабар с на Кольо от люлин носача и се чудя дали да не ида и да му го ударя в главата, та друг път да знае като му повториш 1000 пъти че ти трабват части а не нерви да внимава какво говори :evil:

kraininski написа:я тя и мойта така седи от дясно малко по ниско...тампони викате...дмем

Колега, предполагам имаш нещо в предвид, сподели какво :)

Другия колега който питаше за кои тампони става дума защото му е разкрачена и на него колата, ние в момента говорим за тампоните на носачите, там къде се хващат за моста. При твоя проблем може да са само тампоните на самия мост, 2 на брой ;)
Аз и тях ще сменям защото и при мен леко се забелязва разкрачване. :roll:

ДА не забравя да ви се похваля, вече официално съм тролей :mhihi:

Аватар

Мнение от dinozab » 26 Юни 2009, 10:40

Разкрачването на задницата над допустимото идва езинствено от тия тампони №2
Изображение
за които говоря и аз да се сменят от тях зависи и гумата колко излиза или потъва навътре в калника :idea: Колега VesoPesa за мен няма нужда да сменяш носача смени просто тампоните с нови и на двата и всичко ще си дойде на мястото.За томпоните на моста тия големите №2
Изображение
ако са свършели се чува едно гадно лупкане по дупките отзад проверяват се на канал с щанга ако мърда моста прекалено много напред назад са за смяна.Просто от тия тампони няма как да се разкрачи колата освен ако самия заден мост не се изкриви.
Относно тампоните на първата схема тия на самия носач както казах освен че от тях зависи колко потъва гумата в калника също така зависи наклона на гумата и съосието на гумата ако така се казва или просто казано дали гумата е направо или криви навън или навътре спрямо линията на движение на колата.Затова и колегато който писа по-горе че му яде гумата отвътре просто проблема му е от тия тампони на носача :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
Мечтае да кара: M5

Мнение от Pesho_1 » 26 Юни 2009, 11:17

Dinozab,благодарско ще ги сменя!А от двете страни ли да ги сменя или е допстатъчно само от тази страна от която яде гумата???
Изображение

Следваща

Назад към E34