Антифриза ми изчезва
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- im0tep
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше Е 39 520 98 г.
520_i написа:Дори да не съм прав,нужни ли са тия тъпи коментари!!!!!!!!!!
Дай си мнението и точка.Нали за това е форума!
Имам чувството,че някой седят в тоя форум само да се правят на остроумни!!
Нужни са разбира се...нали за това е форума да обсъждаме кое е най правилно.След малко ще ти прочете мнението някой който още повече си няма представа и ще си набуха колата с концентрат само....а нищо чудно и течност за чистачки да сложи ,защото и тя не се изпарява

Колега ти помисли ли поне за момент,че ако това което казваш наистина беше правилно поне един инженер на дадена марка кола нямаше да се сети да го направи и да се карат колите така?!?!?!!?
- 520_i
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39 525
Казах го!Не завира и не го изхвърля,главата не остава без охл.течност.Двигателя пак си прегрява но температурат не скача мигновенно в червеното!
НЕ карам никой да кара с концентрат!!Може да не съм прав!
Просто така съм решил и така карам аз!
НЕ карам никой да кара с концентрат!!Може да не съм прав!
Просто така съм решил и така карам аз!
- вано
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD
Не се карайте! Днес неми остана време да отида до Дару, но след обстойно оглеждане видях да ми капе антифриз от тройника на главата,по точно от малкото съединение което отива към купето. Проблема е от там! Каде да ходя да го сменям?
BMW-Баварска-машина вечна
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
zAcK написа::?:![]()
А и само да попитам, че ме озадачихте
Каква причина
би имал човек да сложи само концентрат в охладителната система![]()
![]()
БМВ си казват да се разрежда наполовина. Преди седмица точно бях в
Камор за това. Не мога да разбера при условие че водата има по-добри
охлаждащи свойства какво би те накарало да не я слагаш![]()
Антифриза до колкото знам е само да не кипи водата + антикорозионни
свойства. А водата е за охлаждане.
И за какво ви е течност за -50 и надолу![]()
![]()
![]()
Някой от вас да не смята да ходи в Сибир
Аз също карам моята кола само с концентрат,и то не само БМВ то,ами и селиката и предишните ми коли и винаги съм карал само с концентрат,защо ли? ето защо:
Концентрата има много висока точка на кипене,американските коли е задължително да се карат с концентрат защото тяхната температура (Гранд чероки) започва червена зона от 120 градуса...
Антифриза има много добри показатели,когато загрее ,по дълго остава горещ и тъй като автомобила е топлогенератор и ако е в добра температура ,по-добре работи двигателя.
Антифриза не оставя котлен камък и подобни гнусотии по системата,препоръчително е да се сменя на 2 години,това че някоя "кошница" се разтича като лейка се дължи на това че вече тръбите и уплатненията не стават за нищо и просто антифриза отмива раждата и протича.
По тая логика ако радиатора ти е спукан,пукай вътре едни гнусотевици за запушване на пробойните и по-скоро ще затлачиш охладителните магистрали отколкото да си решиш проблема с теча
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Колега да речем че си прав.Но водата има по добри охлаждащи свойства от антифриза.Това би означавало че колата ти няма да се охлажда както е предвидено и макар и съвсем малко но ще работи в по висок температурен режим.Това не те ли притеснява?

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Аз също мисля че съм с концентрат ,вие ме утепахте
Аз сменях антифриз в Мкар и останах със впечатлението че е концентрат,ако е така да почвам да точа тогава 

Нищо лично ,Просто бизнес !
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Е.Димитров написа:Антифриза не оставя котлен камък и подобни гнусотии по системата...
А дестилираната вода да не оставя

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
i4koo написа:Аз също мисля че съм с концентрат ,вие ме утепахтеАз сменях антифриз в Мкар и останах със впечатлението че е концентрат,ако е така да почвам да точа тогава
В Мкар няма да ти налеят само концентрат а ще го разредят по начина,които препоръчват от Мюнхен.Така че не се притеснявай.
Да ме прощават някой колеги.......ама лично мое мнение е,че доста глупости се изписаха по тая тема.
Сменяйте части и консумативи по автомобилите си,които са препоръчани от производителя и го правете по начина които те указват.
Лека вечер на всички!!
- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re:
вано написа:Не се карайте! Днес неми остана време да отида до Дару, но след обстойно оглеждане видях да ми капе антифриз от тройника на главата,по точно от малкото съединение което отива към купето. Проблема е от там! Каде да ходя да го сменям?
Колега,имам-мисля същия проблем като твоя!Долях антифриз преди 3 месеца и заглеждам,че нивото му по-малко спада.Бях напълнил казанчето до горе и за тея 3 месеца е спаднало нивото,не много но все пак.А не трябва да мърда,или?

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
Re: Re:
Nikolay86 написа:вано написа:Не се карайте! Днес неми остана време да отида до Дару, но след обстойно оглеждане видях да ми капе антифриз от тройника на главата,по точно от малкото съединение което отива към купето. Проблема е от там! Каде да ходя да го сменям?
Колега,имам-мисля същия проблем като твоя!Долях антифриз преди 3 месеца и заглеждам,че нивото му по-малко спада.Бях напълнил казанчето до горе и за тея 3 месеца е спаднало нивото,не много но все пак.А не трябва да мърда,или?Но това което се случи.. както си бях спрял преди малко на паркинга пред магазина наведох се си вържа вризките и гледам под колата малка локвичка, под лявата гума кам купето(от тая страна,шофиорската).И направо инфаркт щях да си докарам,какво ли не ми мина през акъла-рейки всякакви филми,ужас
Като преместих колата,видях,че е антифриз,НО то си капешеше капка по-капка,ако така е капъло от 3 месаца да го е изяло целия антифриз....знам ли?Та колега,дали проблема ми е като твоя,или какво трябва за да отстряна проблема и колко би ми струвало? Мерси педварително!!!
Колеги днес,сутринта я видях,че пак е текло,но явно само като изгася колата тече или по-скоро докато е топла и спира.Капе докато е топла и като изтине спира да капе

- вано
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 530XD
Re: Антифриза ми изчезва
Търси от каде капе и сменяй. АЗ моето съединение го смених сам, но го нямаше никаде и стана с поръчка. Аз така карах поне месец просто като ми изпише доливах
BMW-Баварска-машина вечна
- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Някой може ли да ми каже дали ТДСа има лампа която предупреждава за ниско/спадащо ниво на охладителната течност
Мерси

Мерси

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
вано написа:Търси от каде капе и сменяй. АЗ моето съединение го смених сам, но го нямаше никаде и стана с поръчка. Аз така карах поне месец просто като ми изпише доливах
Днес оставих колата в Дару,оказаха се 2та маркуча,който влизат в радиатора на купето.Маркучите ги нямат налични,затова оставих колата там до петък.Не било хубаво да се кара колата ,така ми казаха.Маркучите са 55лв.До петък щяла да е готова колата,като ще сменят въпросните маркучи, 2та терсмостата,капачката на казанчето,антифриза по сиситемата,измиване на воден радиатор и кондензатор климатик.Ще пиша,като я взема,колко са ме одрали(с голямото намалението

[quote="Zapa"]Някой може ли да ми каже дали ТДСа има лампа която предупреждава за ниско/спадащо ниво на охладителната течност

Колега,неможе да няма!Би трябвало да ти изписва на борда,при ниско ниво...

- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
аз лично съм скапвал чисто нова водна помпа със 100% концентрат (протече при оста на турбината), след това ми казаха, че винаги трябва да се разрежда според предписанието на продукта... пиша го за тези които карат само на концентрат...

"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
Освен това етиленгликолът има по-голям вискозитет (натоварва водната помпа) и няма толкова добро топлоотдаване (не е толкова ефективен като водата)
Поради това е добре да се разрежда, за да се достигне оптимално съотношение между топлоотдаване и точка на замръзване без да се натоварва помпата и охладителната система
Поради това е добре да се разрежда, за да се достигне оптимално съотношение между топлоотдаване и точка на замръзване без да се натоварва помпата и охладителната система
Последна промяна tsb_bg на 08 Юни 2010, 12:44, променена общо 1 път
51 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4