Антифриза ми изчезва

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 23 Юни 2009, 15:35

520_i написа:Дори да не съм прав,нужни ли са тия тъпи коментари!!!!!!!!!!
Дай си мнението и точка.Нали за това е форума!
Имам чувството,че някой седят в тоя форум само да се правят на остроумни!!

Нужни са разбира се...нали за това е форума да обсъждаме кое е най правилно.След малко ще ти прочете мнението някой който още повече си няма представа и ще си набуха колата с концентрат само....а нищо чудно и течност за чистачки да сложи ,защото и тя не се изпарява :mhihi:

Колега ти помисли ли поне за момент,че ако това което казваш наистина беше правилно поне един инженер на дадена марка кола нямаше да се сети да го направи и да се карат колите така?!?!?!!?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е39 525

Мнение от 520_i » 23 Юни 2009, 15:39

Казах го!Не завира и не го изхвърля,главата не остава без охл.течност.Двигателя пак си прегрява но температурат не скача мигновенно в червеното!
НЕ карам никой да кара с концентрат!!Може да не съм прав!
Просто така съм решил и така карам аз!
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD

Мнение от вано » 23 Юни 2009, 16:27

Не се карайте! Днес неми остана време да отида до Дару, но след обстойно оглеждане видях да ми капе антифриз от тройника на главата,по точно от малкото съединение което отива към купето. Проблема е от там! Каде да ходя да го сменям?
BMW-Баварска-машина вечна

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 23 Юни 2009, 17:15

zAcK написа::?: :?: :?: А и само да попитам, че ме озадачихте :?: Каква причина
би имал човек да сложи само концентрат в охладителната система :shock: :shock:
БМВ си казват да се разрежда наполовина. Преди седмица точно бях в
Камор за това. Не мога да разбера при условие че водата има по-добри
охлаждащи свойства какво би те накарало да не я слагаш :shock:
Антифриза до колкото знам е само да не кипи водата + антикорозионни
свойства. А водата е за охлаждане.
И за какво ви е течност за -50 и надолу :shock: :shock: :shock:
Някой от вас да не смята да ходи в Сибир :shock:

Аз също карам моята кола само с концентрат,и то не само БМВ то,ами и селиката и предишните ми коли и винаги съм карал само с концентрат,защо ли? ето защо:
Концентрата има много висока точка на кипене,американските коли е задължително да се карат с концентрат защото тяхната температура (Гранд чероки) започва червена зона от 120 градуса...
Антифриза има много добри показатели,когато загрее ,по дълго остава горещ и тъй като автомобила е топлогенератор и ако е в добра температура ,по-добре работи двигателя.
Антифриза не оставя котлен камък и подобни гнусотии по системата,препоръчително е да се сменя на 2 години,това че някоя "кошница" се разтича като лейка се дължи на това че вече тръбите и уплатненията не стават за нищо и просто антифриза отмива раждата и протича.
По тая логика ако радиатора ти е спукан,пукай вътре едни гнусотевици за запушване на пробойните и по-скоро ще затлачиш охладителните магистрали отколкото да си решиш проблема с теча

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 23 Юни 2009, 17:44

Колега да речем че си прав.Но водата има по добри охлаждащи свойства от антифриза.Това би означавало че колата ти няма да се охлажда както е предвидено и макар и съвсем малко но ще работи в по висок температурен режим.Това не те ли притеснява?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 520 M52
Мечтае да кара: M5

Мнение от i4koo » 23 Юни 2009, 18:08

Аз също мисля че съм с концентрат ,вие ме утепахте ;) Аз сменях антифриз в Мкар и останах със впечатлението че е концентрат,ако е така да почвам да точа тогава :?:
Нищо лично ,Просто бизнес !

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 23 Юни 2009, 18:09

Е.Димитров написа:Антифриза не оставя котлен камък и подобни гнусотии по системата...

А дестилираната вода да не оставя :?: :?: :?:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 23 Юни 2009, 19:00

i4koo написа:Аз също мисля че съм с концентрат ,вие ме утепахте ;) Аз сменях антифриз в Мкар и останах със впечатлението че е концентрат,ако е така да почвам да точа тогава :?:

В Мкар няма да ти налеят само концентрат а ще го разредят по начина,които препоръчват от Мюнхен.Така че не се притеснявай.
Да ме прощават някой колеги.......ама лично мое мнение е,че доста глупости се изписаха по тая тема.
Сменяйте части и консумативи по автомобилите си,които са препоръчани от производителя и го правете по начина които те указват.
Лека вечер на всички!!

младши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от Nikolay86 » 26 Май 2010, 2:31

вано написа:Не се карайте! Днес неми остана време да отида до Дару, но след обстойно оглеждане видях да ми капе антифриз от тройника на главата,по точно от малкото съединение което отива към купето. Проблема е от там! Каде да ходя да го сменям?

Колега,имам-мисля същия проблем като твоя!Долях антифриз преди 3 месеца и заглеждам,че нивото му по-малко спада.Бях напълнил казанчето до горе и за тея 3 месеца е спаднало нивото,не много но все пак.А не трябва да мърда,или? :dunno: Но това което се случи.. както си бях спрял преди малко на паркинга пред магазина наведох се си вържа вризките и гледам под колата малка локвичка, под лявата гума кам купето(от тая страна,шофиорската).И направо инфаркт щях да си докарам,какво ли не ми мина през акъла-рейки всякакви филми,ужас :mhihi: Като преместих колата,видях,че е антифриз,НО то си капешеше капка по-капка,ако така е капъло от 3 месаца да го е изяло целия антифриз....знам ли?Та колега,дали проблема ми е като твоя,или какво трябва за да отстряна проблема и колко би ми струвало? Мерси педварително!!! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re:

Мнение от Nikolay86 » 26 Май 2010, 17:53

Nikolay86 написа:
вано написа:Не се карайте! Днес неми остана време да отида до Дару, но след обстойно оглеждане видях да ми капе антифриз от тройника на главата,по точно от малкото съединение което отива към купето. Проблема е от там! Каде да ходя да го сменям?

Колега,имам-мисля същия проблем като твоя!Долях антифриз преди 3 месеца и заглеждам,че нивото му по-малко спада.Бях напълнил казанчето до горе и за тея 3 месеца е спаднало нивото,не много но все пак.А не трябва да мърда,или? :dunno: Но това което се случи.. както си бях спрял преди малко на паркинга пред магазина наведох се си вържа вризките и гледам под колата малка локвичка, под лявата гума кам купето(от тая страна,шофиорската).И направо инфаркт щях да си докарам,какво ли не ми мина през акъла-рейки всякакви филми,ужас :mhihi: Като преместих колата,видях,че е антифриз,НО то си капешеше капка по-капка,ако така е капъло от 3 месаца да го е изяло целия антифриз....знам ли?Та колега,дали проблема ми е като твоя,или какво трябва за да отстряна проблема и колко би ми струвало? Мерси педварително!!! :yes:

Колеги днес,сутринта я видях,че пак е текло,но явно само като изгася колата тече или по-скоро докато е топла и спира.Капе докато е топла и като изтине спира да капе :dunno: така си мисля поне.Направо ме е страх да я карам така.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530XD

Re: Антифриза ми изчезва

Мнение от вано » 26 Май 2010, 22:52

Търси от каде капе и сменяй. АЗ моето съединение го смених сам, но го нямаше никаде и стана с поръчка. Аз така карах поне месец просто като ми изпише доливах
BMW-Баварска-машина вечна

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 27 Май 2010, 1:09

Някой може ли да ми каже дали ТДСа има лампа която предупреждава за ниско/спадащо ниво на охладителната течност :roll:
Мерси
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nikolay86 » 08 Юни 2010, 11:50

вано написа:Търси от каде капе и сменяй. АЗ моето съединение го смених сам, но го нямаше никаде и стана с поръчка. Аз така карах поне месец просто като ми изпише доливах

Днес оставих колата в Дару,оказаха се 2та маркуча,който влизат в радиатора на купето.Маркучите ги нямат налични,затова оставих колата там до петък.Не било хубаво да се кара колата ,така ми казаха.Маркучите са 55лв.До петък щяла да е готова колата,като ще сменят въпросните маркучи, 2та терсмостата,капачката на казанчето,антифриза по сиситемата,измиване на воден радиатор и кондензатор климатик.Ще пиша,като я взема,колко са ме одрали(с голямото намалението :mhihi: )

[quote="Zapa"]Някой може ли да ми каже дали ТДСа има лампа която предупреждава за ниско/спадащо ниво на охладителната течност :roll:

Колега,неможе да няма!Би трябвало да ти изписва на борда,при ниско ниво... :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M52B28

Мнение от sappa » 08 Юни 2010, 12:25

аз лично съм скапвал чисто нова водна помпа със 100% концентрат (протече при оста на турбината), след това ми казаха, че винаги трябва да се разрежда според предписанието на продукта... пиша го за тези които карат само на концентрат... :idea: :idea:
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."

'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 08 Юни 2010, 12:32

Освен това етиленгликолът има по-голям вискозитет (натоварва водната помпа) и няма толкова добро топлоотдаване (не е толкова ефективен като водата)
Поради това е добре да се разрежда, за да се достигне оптимално съотношение между топлоотдаване и точка на замръзване без да се натоварва помпата и охладителната система
Последна промяна tsb_bg на 08 Юни 2010, 12:44, променена общо 1 път

ПредишнаСледваща

Назад към E39