Моля знаещите да отговорят
Модератор: Технически модератори
27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boiko_andreev
- кандидат ентусиаст
-
Моля знаещите да отговорят
Има ли разлика в компресорите за климатик и климатроник на М50 В20? 

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
Иван Стоянов написа:Има със сигурност.Аналог е климатик и инверторен климатик(домашните)най-просто казано.
Mоже ли малко пояснение кое е аналогичното? и кое с кое е точно аналога?
Обръща ли цикъла климатроника на колата

Или плавно регулира потока на фреона

Нещо при мен нещата не са така... с климатроник съм - за климатика не зная, ама предполагам ...троника е с повечето шукарийки...
Благодаря!
"Климатроник е климатик с електронен контрол и управление на температурата. Чрез клавиши (бутони) или потенциометри се задава желаната температура, да речем 22,5 градуса и той я поддържа, отваряйки и затваряйки посредством серводвигатели клапите за студен и топъл въздух. Променят се и оборотите на вентилатора. Следенето на зададената температура се извършва с обратна връзка от термодатчик в купето. Двузоналният климатроник поддържа различни температури в двете части на купето - лява и дясна."
Google.com знае всичко
Google.com знае всичко

- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Иван Стоянов написа:Има със сигурност.Аналог е климатик и инверторен климатик(домашните)най-просто казано.
колега по добре не казваи нищо от колкото някоя глупост

по темата- по принцип няма значение климатик климатроник за компресорите,
но са няколко вида за е34
- Ненко Вранков
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Тежка
- dokie
- ентусиаст
-
CLM-Ivo написа:"Климатроник е климатик с електронен контрол и управление на температурата. Чрез клавиши (бутони) или потенциометри се задава желаната температура, да речем 22,5 градуса и той я поддържа, отваряйки и затваряйки посредством серводвигатели клапите за студен и топъл въздух. Променят се и оборотите на вентилатора. Следенето на зададената температура се извършва с обратна връзка от термодатчик в купето. Двузоналният климатроник поддържа различни температури в двете части на купето - лява и дясна."
Google.com знае всичко
Не говорим за електрониката и модулите за управление (както и елементарните разлики между клима и троник), а за компресори и посока на флуида... и за плавно регулиране на оборотите компресора при инверторите и т.н. - всеки може да копне от гугъл... просто колегата е написал нещо, което мисля, че няма при е34 или поне при моята... и затова се поинтересувах... а електронната част ми е горе-долу добре позната...
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
dokie написа:Не говорим за електрониката и модулите за управление (както и елементарните разлики между клима и троник), а за компресори и посока на флуида... и за плавно регулиране на оборотите компресора при инверторите и т.н. - всеки може да копне от гугъл... просто колегата е написал нещо, което мисля, че няма при е34 или поне при моята... и затова се поинтересувах... а електронната част ми е горе-долу добре позната...
Колега аз ли съм малоумен или...?
Копирах каква е разликата между климатик и климатроник, което за мен означава, че компресора и в двата случая може да си е един и същ. Ще ми бъде интересно, ако някой ме опровергае...
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
CLM-Ivo написа:dokie написа:Не говорим за електрониката и модулите за управление (както и елементарните разлики между клима и троник), а за компресори и посока на флуида... и за плавно регулиране на оборотите компресора при инверторите и т.н. - всеки може да копне от гугъл... просто колегата е написал нещо, което мисля, че няма при е34 или поне при моята... и затова се поинтересувах... а електронната част ми е горе-долу добре позната...
Колега аз ли съм малоумен или...?
Копирах каква е разликата между климатик и климатроник, което за мен означава, че компресора и в двата случая може да си е един и същ. Ще ми бъде интересно, ако някой ме опровергае...
един и същ е

някои си мислят че като е климатроник и зимата веднага почва да духа топло

Абе да ми кажа аз сам с климатик а един колега е с климатроник и комприсорите са ни едни и същи. Поне на външен вид. А за климатроника и климатика наистина разликата е само че климатроника е с електронно избирателно управление. А това че зимата започвал да духа по топло е най голямата глупост (според мен).
- dokie
- ентусиаст
-
CLM-Ivo написа:Колега аз ли съм малоумен или...?
Нищо такова не съм казал - просто колегата с втория пост дава някакви примери, които явно не отговарят на действителността...
За разликата, която си описал я знаем... но не бих се учудил да слагат "малко по-различни компресори" както обичат да правят изобщо с редица детайли по колите - и то различни не откъм режим на работа, а като размер и закрепване...

Поздрави!
Иван Иванов.
- boiko_andreev
- кандидат ентусиаст
-
Колеги,
качвам снимки за управлението на климатроника в колата.
http://picbg.net/img.php?file=2373e72653db0bf4.jpg
http://picbg.net/img.php?file=85f5b4cc9a2bd3df.jpg
качвам снимки за управлението на климатроника в колата.
http://picbg.net/img.php?file=2373e72653db0bf4.jpg
http://picbg.net/img.php?file=85f5b4cc9a2bd3df.jpg
- Иван Стоянов
- младши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:Иван Стоянов написа:Има със сигурност.Аналог е климатик и инверторен климатик(домашните)най-просто казано.
колега по добре не казваи нищо от колкото някоя глупост
по темата- по принцип няма значение климатик климатроник за компресорите,
но са няколко вида за е34
Да бе ама дори и разликата да е само в разните там електроники те нали връщат някаква инфо. към този компресор и прикачените към него датчици.Така че за мен има разлика пък вие както искате.Идеята ми е че един датчик да има повече и вече не е ЕДИН И СЪЩ.

27 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2