проблем с дебитомера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
ludmilcar написа::) в грешка си. Ето виж http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ing-needed
Колега мога да ти кажа че несъм в грешка, приятелят ми работи в един от реномираните сервизи на БОШ, има много стаж, опит и литература зад гърба си, и ме убеди напълно да не се рови и пипа автомобила, познавам колата си и мога да кажа че си върви на 100 процента. Казвам ви нещата в прав текст както си бяха, пък да прави кой каквото ще, аз така си реших проблема и съм предоволен.
OK

- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
Ползвах преди малко жокера - обади се на приятел , утре ще го имам дебитомера ,да се надявам ,че мьките с изпреварванията 5...4..3 ще свьршатbaga написа:Dakataaa написа:Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.
Не виждаш логика, ама и при мен беше точно така! ДЕБИТОМЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

- brabusbg
- младши ентусиаст
-
- Кара: E60 520d LCI
- Мечтае да кара: Самолет
milennyc написа:ludmilcar написа::) в грешка си. Ето виж http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ing-needed
Колега мога да ти кажа че несъм в грешка, приятелят ми работи в един от реномираните сервизи на БОШ, има много стаж, опит и литература зад гърба си, и ме убеди напълно да не се рови и пипа автомобила, познавам колата си и мога да кажа че си върви на 100 процента. Казвам ви нещата в прав текст както си бяха, пък да прави кой каквото ще, аз така си реших проблема и съм предоволен.
OK. А тези който обучават нашите служители от БОШ са ала бала. А тези писания от производителите на Дебитомери пак са пална глупост
. Аз съм ходил в 2 сервиза на БОШ в Пловдив и никаде не програмират дебитомер а пращат в М-кар, понеже са с много литература зад гърба си
А дали ти няма да се върнеш скоро в БОШ ако не ти е програмиран дебитомера......Проблем с не работещ дебитомер води до други проблеми.....
Сега като прочетах тази статия и направо... ме хвана яд. Аз като сменях моя преди около полвин година, майстора ми сложи някакъв - не знам какъв но беше с кръгла форма това откъдето минава въздуха и естествено той извади само датчика и го сложи на моята пластмаса.
2. Каза че няма нуда от препрограиране.
3. Хората са написали че стария по бързо се замърсява и за това са променили и извивките по корпуса.
Общо взето.... само дето съм дал 400 лв за дебитомер! Е наистина има разлика с преди, но определено ми се струва че има накъде още да върви тази кола.
Аман от майстори и ..... ай че се ядосах

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Dakataaa написа:Ползвах преди малко жокера - обади се на приятел , утре ще го имам дебитомера ,да се надявам ,че мьките с изпреварванията 5...4..3 ще свьршатbaga написа:Dakataaa написа:Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.
Не виждаш логика, ама и при мен беше точно така! ДЕБИТОМЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Eййййййй най-накрая! Утре като го смениш, искам благодарствено писмо.

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
логиката не е сложна,като е студена колата работи с обогатено гориво и малко по-голям аванс,като тези корекций се правят от темперетурния датчик,загрее ли колата обогатяването и аванса се връщат и корекцийте на горивото остават предимно на ДЕБИТОМЕРА,съответно той като не е в час,лимитира количеството гориво съответно и мощносттаbaga написа:Dakataaa написа:Ползвах преди малко жокера - обади се на приятел , утре ще го имам дебитомера ,да се надявам ,че мьките с изпреварванията 5...4..3 ще свьршатbaga написа:Dakataaa написа:Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.
Eййййййй най-накрая! Утре като го смениш, искам благодарствено писмо.![]()
![]()

- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
здравейте колеги,
аз следя тази тема от доста време и мога да кажа, че имам същия проблем като на колегата Dakataaa. Не съм сменял дебитомер за сега, но преди да я направя тази интервенция ми се иска да уточня нещо:
този проблем важи ли и за по-новите автомобили? моята е произведена Септември 2001, 320 тд, 150 к.с..... Дебитомера ми е с последни цифри 076.... тези също ли са за смяна не успях да разбера??????????
предварително благодаря за отговорите....
аз следя тази тема от доста време и мога да кажа, че имам същия проблем като на колегата Dakataaa. Не съм сменял дебитомер за сега, но преди да я направя тази интервенция ми се иска да уточня нещо:
този проблем важи ли и за по-новите автомобили? моята е произведена Септември 2001, 320 тд, 150 к.с..... Дебитомера ми е с последни цифри 076.... тези също ли са за смяна не успях да разбера??????????
предварително благодаря за отговорите....
OK
. А тези който обучават нашите служители от БОШ са ала бала. А тези писания от производителите на Дебитомери пак са пална глупост
. Аз съм ходил в 2 сервиза на БОШ в Пловдив и никаде не програмират дебитомер а пращат в М-кар, понеже са с много литература зад гърба си
А дали ти няма да се върнеш скоро в БОШ ако не ти е програмиран дебитомера......Проблем с не работещ дебитомер води до други проблеми.....[/quote]
Колега абсолютно безмислено е да споря с теб, явно имаш време и нерви, или пък това ти е работата, да се ровичкаш из автомобилните
електроники,
нямаш грижи. Минал съм диагностика и след смяната и всичко в показателите вече е ОК. Нека всеки сам си прави изводи и
прави каквото си пожелае с собствения си автомобил. Моят проблем го реших в рамките на 2 часа, диагностика, до магазина, 15 минути монтаж и Бимата е нова.

електроники,

прави каквото си пожелае с собствения си автомобил. Моят проблем го реших в рамките на 2 часа, диагностика, до магазина, 15 минути монтаж и Бимата е нова.

- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
То хубаво де , ама маи при мене проблема не е в дебитомера...излезе днеска " датчик иглата - прекьсване" тва на диагностика в БОШ. Човека на диагностичния уред каза ,че не знае кькви са му верните стоиности на дебитомера които трябвало да отчита..Моя дебитомер иде утре.
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
Dakataaa написа:То хубаво де , ама маи при мене проблема не е в дебитомера...излезе днеска " датчик иглата - прекьсване" тва на диагностика в БОШ. Човека на диагностичния уред каза ,че не знае кькви са му верните стоиности на дебитомера които трябвало да отчита..Моя дебитомер иде утре.

Както и преди съм кавзал Бош са специялисти но в друга насока. И аз съм ходил да ми правят преди 1г помпа и и са мн добри. Но другото им куца. Така че за дебитомер търсиш спец по БМВ..... и диагностка която е за БМВ а не Бошовка
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
Тука в наше село нема такиви маистори , пьк в Варна ще ми одерат кожата +50 лева за нафта ,ще си я карам така ,ако не е от дебитомера
А това "датчик на иглата" умната дюза ли ще е ?

- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
От днеска , с нов клапан на турбото , филтьр за картерните газове , и настроика на помпата. Безкраино сьм благодарен на момчетата от БОШ сервиз гр.ВАРНА. Разилката е коренна , а аз си мислех ,че колата ми вьрви
Сумата е малко голяма ,но просто си струваше манипулацията. Що се отнася и до дебитомера и тои е нов, общата цена на всичко излезе 790 лева с труд ,но просто резултата е жесток! Сега идва ред на чипването 

здр. и при мен bmw НЕ изкаше да върво особено когато е студен двигателя палил съм го на мчсто докато качи 90гр. и тогава почвеше уж да върви казаха ми че е сондата калняха се че като махна катализатора и ще се оправи но се оказа че е дебитомер като му откачиха буксата стана пак старата кола ВЪПРОСА МИ Е МОГА ЛИ ДА Я КАРАМ СЪС ОТКАЧЕН ДЕБИТОМЕР освен по големия разход ще има ли други последици
- sider23
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е91 330xd
- Мечтае да кара: M6 Grand Coupe
- plboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: m20b20 turbo, E38 725tds
sider23 написа:колега Даката, този ел. клапан на турбото, къде точно се намира
супер е темата колеги благодаря Ви за инфото.... аз изглежда имам подобен проблем колата ми е 725тдс и се сопва не върви но от време на време си се оправя и наистина си върви много - да не би да има някаква връзка с дебитомера къде се намира при мен на купе е38 725 тдс имате ли идея
King Regards, 0888 750 222