проблем с дебитомера
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- milennyc
-
-
- Кара: Другите да му завиждат.....
- Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
- Детайли за колата: MNOGO BARZA
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото има
- Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto
В краина сметка , уж симптомите са ми за неработещ дебитомер , но откачих отгоре куплунга и прбовах така , но няма никьква разлика...колата си е умряла в целия диапазон от обороти. Та да купувам ли нов или цялата тая работа не е от него? Сьщо така имам едно преплитане на оборотите между 2000/2300 и 2300/2500.
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
защо не отидеш на диагностика?хваща се лесноDakataaa написа:В краина сметка , уж симптомите са ми за неработещ дебитомер , но откачих отгоре куплунга и прбовах така , но няма никьква разлика...колата си е умряла в целия диапазон от обороти. Та да купувам ли нов или цялата тая работа не е от него? Сьщо така имам едно преплитане на оборотите между 2000/2300 и 2300/2500.

- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
какви трябва да са нормалните му параметри?? Както казах в предишна тема отивам на диагностика и показва ,че колата е 6 , без никькви грешки и проблеми 

- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
грешките неса критерий,майстора който 'диагностицира' трябва да знае какви са параметрите,те може и данеса в ред и да нямаш грешки,затова ти казах да отидеш на диагностика.Dakataaa написа:какви трябва да са нормалните му параметри?? Както казах в предишна тема отивам на диагностика и показва ,че колата е 6 , без никькви грешки и проблеми
- milennyc
-
-
VRPerformance написа:грешките неса критерий,майстора който 'диагностицира' трябва да знае какви са параметрите,те може и данеса в ред и да нямаш грешки,затова ти казах да отидеш на диагностика.Dakataaa написа:какви трябва да са нормалните му параметри?? Както казах в предишна тема отивам на диагностика и показва ,че колата е 6 , без никькви грешки и проблеми
Ти знаеш моето мнение по този въпрос най добре

П.П Колега не знам какво са ти казали в Бош, но ако дебитомера не ти е същия ноер без програиране не става

A nякой няма ли да спомене как се прави тая адаптация на дебитомера, ако разполагаш с програмата. Аз я имам и не знам къде да бъркам. Нека някой да ме осветли. Знам, че колегата milenic знае, но колкото и пъти да съм го питал, не иска да ми каже. Аз не съм майстор, после не съм от пловдив и не е колегиално също така, щото целта на този форум е да се обменя техническа информация!!!! Нека някой друг, който знае да каже, плс!!!!!!
Оригиналният дебитомер беше 0 928 400 314 новият на БОШ е 0 928 400 527 . Това че са с различен номер не е проблем, те са взаимозаменяеми, а и в каталога по номера на рамата ми дават този модел. Повтарям, след смяната колата си оправи вървежа моментално. Дано съм бил полезен на колегите с подобни проблеми. Поздрави.
- milennyc
-
-
ludmilcar написа:Оригиналният дебитомер беше 0 928 400 314 новият на БОШ е 0 928 400 527 . Това че са с различен номер не е проблем, те са взаимозаменяеми, а и в каталога по номера на рамата ми дават този модел. Повтарям, след смяната колата си оправи вървежа моментално. Дано съм бил полезен на колегите с подобни проблеми. Поздрави.

Това че колата върви мн по добре не значи че ползваш дебитомера на 100%. А че тези номера са взаимно заменяеми е така.... те са доста такива номера. Така че има ли някой проблем с дебитомера мога да му го оправя на 1/2 цена от колкото да си купи нов.
- Dakataaa
- младши ентусиаст
-
Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.

- baga
- младши ентусиаст
-
- Кара: e90 320d 163hp 2006
Dakataaa написа:Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.
Не виждаш логика, ама и при мен беше точно така! ДЕБИТОМЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!