проблем с дебитомера

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Аватар
Кара: Другите да му завиждат.....
Мечтае да кара: Самолет и Петролен танкер
Детайли за колата: MNOGO BARZA

Мнение от milennyc » 16 Юни 2009, 21:55

А програмираха ли го в Бош или си сложил същия номер дебитомер?!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 17 Юни 2009, 14:31

Не е програмиран колега от Ауто плюс го взех, по номера на рамата ми го намериха и ми казаха да слагам и да карам. Така и направих и съм много доволен. Приятелят ми от БОШ сервиза каза също че щом си го е приела системата и колата е оправила демаража и вървенето е безмислено да се пипа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: квото има
Мечтае да кара: E30 M3 Johnny Ceccoto

Мнение от Dakataaa » 17 Юни 2009, 15:34

В краина сметка , уж симптомите са ми за неработещ дебитомер , но откачих отгоре куплунга и прбовах така , но няма никьква разлика...колата си е умряла в целия диапазон от обороти. Та да купувам ли нов или цялата тая работа не е от него? Сьщо така имам едно преплитане на оборотите между 2000/2300 и 2300/2500.

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 17 Юни 2009, 16:46

Dakataaa написа:В краина сметка , уж симптомите са ми за неработещ дебитомер , но откачих отгоре куплунга и прбовах така , но няма никьква разлика...колата си е умряла в целия диапазон от обороти. Та да купувам ли нов или цялата тая работа не е от него? Сьщо така имам едно преплитане на оборотите между 2000/2300 и 2300/2500.
защо не отидеш на диагностика?хваща се лесно :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dakataaa » 17 Юни 2009, 17:26

какви трябва да са нормалните му параметри?? Както казах в предишна тема отивам на диагностика и показва ,че колата е 6 , без никькви грешки и проблеми :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Дизели

Мнение от VRPerformance » 17 Юни 2009, 17:59

Dakataaa написа:какви трябва да са нормалните му параметри?? Както казах в предишна тема отивам на диагностика и показва ,че колата е 6 , без никькви грешки и проблеми :help:
грешките неса критерий,майстора който 'диагностицира' трябва да знае какви са параметрите,те може и данеса в ред и да нямаш грешки,затова ти казах да отидеш на диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 17 Юни 2009, 22:32

Колега / Dakata / и при мен нямаше грешка но при определени обороти стоиностите на приток на въздух бяха много по малки отколкото трябва да са. Съответно компа получава сигнал за малък приток на въздох от там пуска и по малко гориво, и автомобила не върви.

Аватар

Мнение от milennyc » 17 Юни 2009, 23:18

VRPerformance написа:
Dakataaa написа:какви трябва да са нормалните му параметри?? Както казах в предишна тема отивам на диагностика и показва ,че колата е 6 , без никькви грешки и проблеми :help:
грешките неса критерий,майстора който 'диагностицира' трябва да знае какви са параметрите,те може и данеса в ред и да нямаш грешки,затова ти казах да отидеш на диагностика.

Ти знаеш моето мнение по този въпрос най добре 8). Показвал съм ти че диагностиката за дебитомер си е наложителна.

П.П Колега не знам какво са ти казали в Бош, но ако дебитомера не ти е същия ноер без програиране не става :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 18 Юни 2009, 0:11

Колега поне на вид имаше изменения в решетката както и в сензора в сравнение с стария, относно номерата ще ги проверя и ще пиша. Лично си го монтирах и колата се оправи веднага на 100 процента без никакви допълнителни намеси.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 18 Юни 2009, 10:32

A nякой няма ли да спомене как се прави тая адаптация на дебитомера, ако разполагаш с програмата. Аз я имам и не знам къде да бъркам. Нека някой да ме осветли. Знам, че колегата milenic знае, но колкото и пъти да съм го питал, не иска да ми каже. Аз не съм майстор, после не съм от пловдив и не е колегиално също така, щото целта на този форум е да се обменя техническа информация!!!! Нека някой друг, който знае да каже, плс!!!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 18 Юни 2009, 10:39

Оригиналният дебитомер беше 0 928 400 314 новият на БОШ е 0 928 400 527 . Това че са с различен номер не е проблем, те са взаимозаменяеми, а и в каталога по номера на рамата ми дават този модел. Повтарям, след смяната колата си оправи вървежа моментално. Дано съм бил полезен на колегите с подобни проблеми. Поздрави.

Аватар

Мнение от milennyc » 18 Юни 2009, 14:57

ludmilcar написа:Оригиналният дебитомер беше 0 928 400 314 новият на БОШ е 0 928 400 527 . Това че са с различен номер не е проблем, те са взаимозаменяеми, а и в каталога по номера на рамата ми дават този модел. Повтарям, след смяната колата си оправи вървежа моментално. Дано съм бил полезен на колегите с подобни проблеми. Поздрави.

:) в грешка си. Ето виж http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ng-needed/

Това че колата върви мн по добре не значи че ползваш дебитомера на 100%. А че тези номера са взаимно заменяеми е така.... те са доста такива номера. Така че има ли някой проблем с дебитомера мога да му го оправя на 1/2 цена от колкото да си купи нов.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dakataaa » 18 Юни 2009, 19:27

Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ludmilcar » 18 Юни 2009, 20:07

:) в грешка си. Ето виж http://www.air-mass-meter.com/2008/bmw/ ... ing-needed

:D Колега мога да ти кажа че несъм в грешка, приятелят ми работи в един от реномираните сервизи на БОШ, има много стаж, опит и литература зад гърба си, и ме убеди напълно да не се рови и пипа автомобила, познавам колата си и мога да кажа че си върви на 100 процента. Казвам ви нещата в прав текст както си бяха, пък да прави кой каквото ще, аз така си реших проблема и съм предоволен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 18 Юни 2009, 23:13

Dakataaa написа:Добре поне аз не виждам логика в проблема на моята кола ако е дебитомер. Когато не е работила 12-15 часа като я запаля и трьгна вьрви като ракета , позагрее ли работата е плачебна.

Не виждаш логика, ама и при мен беше точно така! ДЕБИТОМЕР!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към E46