e-39 и алфа 166
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
e-39 и алфа 166
Колеги, някой с е-39 дали е карал алфа 166 и ако е ,какви са разликите м/у двата автомобила:
1.надеждност.
2.динамика и конфорт /оборудване,екстри/.
3.цени на резервни части.
4.разход на гориво /дизел/.
Разчитам на вашето безпристрастно мнение , доколкото може да има такова.
1.надеждност.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Зарежи го това БМВ, вземи си алфата, по надежна е
е, може ли да хвърлиш око на толкова грозна кола "колежке" (166)
за тия пари където ще вземеш Е39 98 г, алфа ще вземеш 2002

е, може ли да хвърлиш око на толкова грозна кола "колежке" (166)
за тия пари където ще вземеш Е39 98 г, алфа ще вземеш 2002

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Re: e-39 и алфа 166
opasnata написа:Колеги, някой с е-39 дали е карал алфа 166 и ако е ,какви са разликите м/у двата автомобила:
1.надеждност.
Така един от мойте авери, с който сме почти всяка вечер има Алфа и мойте наблюдение са следнети:
BMW-E39 е прав взимаш мнг по-нова кола, ако избереш Алфата.
Неговата има навигация и е дизел турбина - доспа по-бързо ускорява, на дълъг път не сме пробвали.
Относно комфорта честно да ти кажа, БМВ-то е БМВ. разликата е усещаема просто. За широчина 166-цата отзад е по-широка. Относно датчици и тн - Алфата има доста по-малко. Борд компа не дава почти никаква информация. Всички екстри минимални при алфата ги няма, мен примерно ме впечатляват плафони, начина на местене на седалките, коланите и тн минимални работи.
Няма толкова въздушни възглавници алфата примерно.
Ето това е моето впечатление от 2-те коли.
На външен вид няма да коментирам всеки си харесва нещо си. Аз примерно харесва Парис Хилтън, ама вие сигурно не нали:))))
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
Re: e-39 и алфа 166
cable написа:opasnata написа:Колеги, някой с е-39 дали е карал алфа 166 и ако е ,какви са разликите м/у двата автомобила:
1.надеждност.
Така един от мойте авери, с който сме почти всяка вечер има Алфа и мойте наблюдение са следнети:
BMW-E39 е прав взимаш мнг по-нова кола, ако избереш Алфата.
Неговата има навигация и е дизел турбина - доспа по-бързо ускорява, на дълъг път не сме пробвали.
Относно комфорта честно да ти кажа, БМВ-то е БМВ. разликата е усещаема просто. За широчина 166-цата отзад е по-широка. Относно датчици и тн - Алфата има доста по-малко. Борд компа не дава почти никаква информация. Всички екстри минимални при алфата ги няма, мен примерно ме впечатляват плафони, начина на местене на седалките, коланите и тн минимални работи.
Няма толкова въздушни възглавници алфата примерно.
Ето това е моето впечатление от 2-те коли.
На външен вид няма да коментирам всеки си харесва нещо си. Аз примерно харесва Парис Хилтън, ама вие сигурно не нали:))))
Що бе, и на мен ми харесва Парис Хилтън

А иначе до колкото съм запознат 2.4 jtd страда много от дебитомери. Окачването на 166 е доста скъпичко и капризно.
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
И аз преди се колебах между тези коли. Поразпитах, еми нито един не каза вземи си алфа (каквато и да била тя). За надежност при тази кола не може да се говори, екстри и динамика може би.
- bera
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525tds
re
В същата дилема бях и аз...алфа 166 и 156 или бмв е39 ...но не намерих читава алфа и затова взех бмв-то ...моят съвет е да вземеш по запазената кола.....било то БМВ или алфа...един приятел си купи Нисан Алмера седан 2,2ТД и не е сменял нищо по него вече 4-та година а колата е като самолет много върви..,....дори и маслото въпреки ,че аз се опитвам да го убедя ,че то се сменя през 10 000км..ама той не ми вярва, негов проблем.....вземай по-запазената кола...и няма да имаш грижи..
ПС
за БМВ е39 не са скъпи консумативите аз се убедих в това...подръжката не е скъпа освен ако не вземеш някой кошник на който трябва да правиш основен ремонт тогава отиват -2-3 хиляди по сервизи и много нерви,но това е в лошият случай....имай предвид ,че ТДС-а си има доста специфични проблеми..(прочети детски болести ) и ако след като ги изчетеш всичките все още имаш желание си го купи.Имай предвид ,че по автокъщите има много БОКЛУК и един личен съвет "не купувай кола карана в БГсамо нов внос гледай ,българина продава колата си само като почне да му създава проблеми"
Абсолютно нямам наблюдения въху алфата 166 чувал съм само ,че имат слаба електроника.,....
Успех с избора.
ПС
за БМВ е39 не са скъпи консумативите аз се убедих в това...подръжката не е скъпа освен ако не вземеш някой кошник на който трябва да правиш основен ремонт тогава отиват -2-3 хиляди по сервизи и много нерви,но това е в лошият случай....имай предвид ,че ТДС-а си има доста специфични проблеми..(прочети детски болести ) и ако след като ги изчетеш всичките все още имаш желание си го купи.Имай предвид ,че по автокъщите има много БОКЛУК и един личен съвет "не купувай кола карана в БГсамо нов внос гледай ,българина продава колата си само като почне да му създава проблеми"
Абсолютно нямам наблюдения въху алфата 166 чувал съм само ,че имат слаба електроника.,....
Успех с избора.
- Trojaneca
- Потребител
-
- Кара: E39 M54B30
- Мечтае да кара: F10 N55B30
Изобщо не ги гледайте тия Алфи - пълни талаши са в повечето случаи, ако пък случайно се случи на бройка, то поддръжката и направо убива желанието на човек да я кара. А и возията е една идея по-зле от тази на Е39 .
Straight six!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
при тия алфи жтд-то ,са едни филми велики ,дебитомер ,денферна шаиба ,инжектори ел.помпии кво ли не са консумативи.имам доста наблюдения маи.
- joropc
- младши ентусиаст
-
- Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
- Мечтае да кара: Волга комби
- mad_presley
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 M5
Bobbybd написа:... нещо за което е по скоро виновен предишен собственки а не самата кола, няма как да не зарибиш и да не се кефиш при всяко качване.
При някои коли не са виновни предишните собственици, а инженерите, които са я проектирали

14 мнения
• Страница 1 от 1