e-39 и алфа 166

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

e-39 и алфа 166

Мнение от opasnata » 16 Юни 2009, 15:32

Колеги, някой с е-39 дали е карал алфа 166 и ако е ,какви са разликите м/у двата автомобила:
1.надеждност.
2.динамика и конфорт /оборудване,екстри/.
3.цени на резервни части.
4.разход на гориво /дизел/.
Разчитам на вашето безпристрастно мнение , доколкото може да има такова.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 16 Юни 2009, 15:37

Зарежи го това БМВ, вземи си алфата, по надежна е :D
е, може ли да хвърлиш око на толкова грозна кола "колежке" (166)

за тия пари където ще вземеш Е39 98 г, алфа ще вземеш 2002 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Re: e-39 и алфа 166

Мнение от Бай Митьо » 16 Юни 2009, 15:51

opasnata написа:Колеги, някой с е-39 дали е карал алфа 166 и ако е ,какви са разликите м/у двата автомобила:
1.надеждност.

Така един от мойте авери, с който сме почти всяка вечер има Алфа и мойте наблюдение са следнети:

BMW-E39 е прав взимаш мнг по-нова кола, ако избереш Алфата.
Неговата има навигация и е дизел турбина - доспа по-бързо ускорява, на дълъг път не сме пробвали.
Относно комфорта честно да ти кажа, БМВ-то е БМВ. разликата е усещаема просто. За широчина 166-цата отзад е по-широка. Относно датчици и тн - Алфата има доста по-малко. Борд компа не дава почти никаква информация. Всички екстри минимални при алфата ги няма, мен примерно ме впечатляват плафони, начина на местене на седалките, коланите и тн минимални работи.
Няма толкова въздушни възглавници алфата примерно.
Ето това е моето впечатление от 2-те коли.
На външен вид няма да коментирам всеки си харесва нещо си. Аз примерно харесва Парис Хилтън, ама вие сигурно не нали:))))
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ентусиаст
Аватар

Мнение от WALL » 16 Юни 2009, 15:56

Мненията са изтрити от WALL
Последна промяна WALL на 27 Юли 2009, 17:15, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e65

Re: e-39 и алфа 166

Мнение от Воденичаров » 16 Юни 2009, 16:01

cable написа:
opasnata написа:Колеги, някой с е-39 дали е карал алфа 166 и ако е ,какви са разликите м/у двата автомобила:
1.надеждност.

Така един от мойте авери, с който сме почти всяка вечер има Алфа и мойте наблюдение са следнети:

BMW-E39 е прав взимаш мнг по-нова кола, ако избереш Алфата.
Неговата има навигация и е дизел турбина - доспа по-бързо ускорява, на дълъг път не сме пробвали.
Относно комфорта честно да ти кажа, БМВ-то е БМВ. разликата е усещаема просто. За широчина 166-цата отзад е по-широка. Относно датчици и тн - Алфата има доста по-малко. Борд компа не дава почти никаква информация. Всички екстри минимални при алфата ги няма, мен примерно ме впечатляват плафони, начина на местене на седалките, коланите и тн минимални работи.
Няма толкова въздушни възглавници алфата примерно.
Ето това е моето впечатление от 2-те коли.
На външен вид няма да коментирам всеки си харесва нещо си. Аз примерно харесва Парис Хилтън, ама вие сигурно не нали:))))

Що бе, и на мен ми харесва Парис Хилтън :)

А иначе до колкото съм запознат 2.4 jtd страда много от дебитомери. Окачването на 166 е доста скъпичко и капризно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39

Мнение от twake » 16 Юни 2009, 16:33

И аз преди се колебах между тези коли. Поразпитах, еми нито един не каза вземи си алфа (каквато и да била тя). За надежност при тази кола не може да се говори, екстри и динамика може би.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525tds

re

Мнение от bera » 16 Юни 2009, 16:43

В същата дилема бях и аз...алфа 166 и 156 или бмв е39 ...но не намерих читава алфа и затова взех бмв-то ...моят съвет е да вземеш по запазената кола.....било то БМВ или алфа...един приятел си купи Нисан Алмера седан 2,2ТД и не е сменял нищо по него вече 4-та година а колата е като самолет много върви..,....дори и маслото въпреки ,че аз се опитвам да го убедя ,че то се сменя през 10 000км..ама той не ми вярва, негов проблем.....вземай по-запазената кола...и няма да имаш грижи..

ПС
за БМВ е39 не са скъпи консумативите аз се убедих в това...подръжката не е скъпа освен ако не вземеш някой кошник на който трябва да правиш основен ремонт тогава отиват -2-3 хиляди по сервизи и много нерви,но това е в лошият случай....имай предвид ,че ТДС-а си има доста специфични проблеми..(прочети детски болести ) и ако след като ги изчетеш всичките все още имаш желание си го купи.Имай предвид ,че по автокъщите има много БОКЛУК и един личен съвет "не купувай кола карана в БГсамо нов внос гледай ,българина продава колата си само като почне да му създава проблеми"
Абсолютно нямам наблюдения въху алфата 166 чувал съм само ,че имат слаба електроника.,....
Успех с избора.

Потребител
Аватар
Кара: E39 M54B30
Мечтае да кара: F10 N55B30

Мнение от Trojaneca » 16 Юни 2009, 19:17

Изобщо не ги гледайте тия Алфи - пълни талаши са в повечето случаи, ако пък случайно се случи на бройка, то поддръжката и направо убива желанието на човек да я кара. А и возията е една идея по-зле от тази на Е39 .
Straight six!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 16 Юни 2009, 19:45

при тия алфи жтд-то ,са едни филми велики ,дебитомер ,денферна шаиба ,инжектори ел.помпии кво ли не са консумативи.имам доста наблюдения маи.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 03'BMW525DA;06'BMWX5 3.0DSportpaket
Мечтае да кара: Волга комби

Мнение от joropc » 16 Юни 2009, 20:57

А бе,колеги тук място за сравнение няма,бре! :shock:

Потребител
Аватар

Мнение от opasnata » 19 Юни 2009, 16:53

Благодаря колеги за отговорите.

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 19 Юни 2009, 20:22

Ама и ти намери къде да питаш. Питай сега същото във форума на Алфа , да видиш какво ще чуеш за БМВ.
P.S Не бих казал че Е39 най красивата и най здравата кола. Просто тук някои са настоени фанатично към марката и това си е .
Вземи тази която ти харесва повече.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bobbybd » 20 Юни 2009, 9:12

А го има сигурно и обратния вариант. Колкото и да си обективен, ако попаднеш на екземпляр, който е читав а не да те отчае от проблеми и ремонти, нещо за което е по скоро виновен предишен собственки а не самата кола, няма как да не зарибиш и да не се кефиш при всяко качване.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 20 Юни 2009, 10:18

Bobbybd написа:... нещо за което е по скоро виновен предишен собственки а не самата кола, няма как да не зарибиш и да не се кефиш при всяко качване.

При някои коли не са виновни предишните собственици, а инженерите, които са я проектирали :mhihi:

Назад към E39