Предни дискове и накладки "Ате" или "Брембо?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 16 Юни 2009, 10:03

mad_presley написа:
svetlio_vt написа:Колега доста на добри цени ти е излязло смяната на дискове и накладки....

Ползвам 20% отстъпка от оригиналните части, 15% от заместителите и 20% (мисля толкова беше) от труда ;)
Накладки сложих АТЕ, дисковете и датчиците са оригинал.Довечера ще сканирам фактурата да я видиш.

Колегата ме е изпреварил - какви са тези цени ? Да взема и аз през отпуската да посетя Варна Карс. Преди месец в Дару ми обявиха за същата операция (4 диска + накладки + челюсти за ръчната) около 1800лв.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 16 Юни 2009, 10:33

AGD написа:Преди месец в Дару ми обявиха за същата операция (4 диска + накладки + челюсти за ръчната) около 1800лв.

Колега, кви са тия цени там!?!?!

Номенклатурен номер : 34116767061
Описание : ПРЕДЕН СПИРАЧЕН ДИСК
Ед.цена (с ДДС) : 190.98 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер : 34216767049
Описание : ЗАДЕН СПИРАЧЕН ДИСК
Ед.цена (с ДДС) : 114.60 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер : 34216761281
Описание : ЗАДНИ НАКЛАДКИ Е39
Ед.цена (с ДДС) : 183.53 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер : 34116761278
Описание : ПР НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 261.80 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер : 34416761292
Описание : НАКЛАДКИ РЪЧНА СПИРАЧКА
Ед.цена (с ДДС) : 130.63 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер : 34352229018
Описание : СЕНЗОР НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 35.09 BGL
Има наличност

Номенклатурен номер : 34351163066
Описание : СЕНЗОР НАКЛАДКИ
Ед.цена (с ДДС) : 36.97 BGL
Има наличност

ТОТАЛ - 1259.18

Да не би труда да е 500-600лв :mhihi:

Видях, че си с М54 двигател, но цените са едни и същи за М54 и за М52 двигатели.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 16 Юни 2009, 10:42

mad_presley написа:Да не би труда да е 500-600лв :mhihi:

Не исках проформа, но сигурно е така. В Дару си ценят труда високо :) По принцип няма лошо, доволен съм от тях, но в случая много голяма разлика се получава с твоята цена, а знам и по-добри начини за похарчване на допълнителните 1000лв.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_vt » 16 Юни 2009, 10:43

Ползвам 20% отстъпка от оригиналните части, 15% от заместителите и 20% (мисля толкова беше) от труда Wink
Накладки сложих АТЕ, дисковете и датчиците са оригинал.Довечера ще сканирам фактурата да я видиш.

Колега напълно ти вярвам!!! Че дерат кожи в дару така си е. Аз понеже разглеждах ебей.де и попаднах на това:
http://cgi.ebay.de/Original-BMW-E39-5er ... 1|294%3A50
което мисля че е на добра цена

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 16 Юни 2009, 10:52

svetlio_vt написа: Колега напълно ти вярвам!!! Че дерат кожи в дару така си е. Аз понеже разглеждах ебей.де и попаднах на това:

Предполагам си видял, че доставката до БГ е 20Е, което прави диска 160лв.Във Варна Карс оригинален диск с отстъпката 20% ми излезе 158лв :)

Ако си сериозен и наистина искаш оригинални дискове, по-добре ела до Варна, ще пием по кафе и ще минем да ти купим дисковете, вместо да се занимаваш с доставки от Германия т.н ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 16 Юни 2009, 10:54

svetlio_vt написа:Ползвам 20% отстъпка от оригиналните части, 15% от заместителите и 20% (мисля толкова беше) от труда Wink

Колега напълно ти вярвам!!! Че дерат кожи в дару така си е. Аз понеже разглеждах ебей.де и попаднах на това:

Колега цената която си посочил е за ЕДИН БРОЙ диск, не за комплект. Виж ако искаш тази оферта, това са дискове с накладки комплект (предни), но доставката до БГ е просто безумно скъпа тук.

http://cgi.ebay.de/ATE-Bremsscheiben-Be ... 1|294%3A50

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_vt » 16 Юни 2009, 11:23

По принцип не ме бърка да скокна до Варна да пием по кафе, но така или иначе ще се ходи до Германия, така че доставката ще ми е безплатна. Благодаря ви за отговорите колеги! Слагам оригинални и не се занимавам с други марки. Вече е въпрос на цена от къде ще ги взема. Благодарности към колегата мад пресли, при нужда ще те търся. :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 16 Юни 2009, 11:33

Значи мен сигурно ме гони някаквао проклятие стия дискове. Смених преди 1500 км ,някъде, ATE Power Disk, купени от Манимпекс Варна с Zimmermann Sport купен от Германия, през Ebay.de. АТЕ-то ги изхвърлих щото се изкривиха за има няма 2000 км. Ама като ви казвам криви, та криви, сложихме ги на струг, 2 десети и повече каза човека. Пазих ги, тамян им кадих, сакън, никави екстремни спирания, никакви високи скорости. На боклука. Сложих Цимермана преди 1500 км. също много пазене и сега и те са за коша. Онзи ден по магистралата София Варна, след един тунел, ме хванаха дяволите, газ, отиде на 200 и един като се измести в ляво, без мигач без нищо... От 200 на 110, гледам после диска посинял. Карай, това беше екстремно спиране и то беше след като дисковете имаха зад гърба си над 1000 км внимателно каране. Може някой да каже окачване, предница и т.н. Всичко е обстойно проверено и каквото трябва сменено. Има проблем, вече на сън да ме бутнат, волана тресе при натискане на спирачката, иначе не. Сменям дисковете, няма проблем. До към 1500-2000 км. Че аз на толкова масло не сменям, ша ги е@а у дисковете. Следващите ще са от Дарукар, че видим кога.

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_vt » 16 Юни 2009, 11:59

Elesar74 написа:Значи мен сигурно ме гони някаквао проклятие стия дискове. Смених преди 1500 км ,някъде, ATE Power Disk, купени от Манимпекс Варна с Zimmermann Sport купен от Германия, през Ebay.de. АТЕ-то ги изхвърлих щото се изкривиха за има няма 2000 км. Ама като ви казвам криви, та криви, сложихме ги на струг, 2 десети и повече каза човека. Пазих ги, тамян им кадих, сакън, никави екстремни спирания, никакви високи скорости. На боклука. Сложих Цимермана преди 1500 км. също много пазене и сега и те са за коша. Онзи ден по магистралата София Варна, след един тунел, ме хванаха дяволите, газ, отиде на 200 и един като се измести в ляво, без мигач без нищо... От 200 на 110, гледам после диска посинял. Карай, това беше екстремно спиране и то беше след като дисковете имаха зад гърба си над 1000 км внимателно каране. Може някой да каже окачване, предница и т.н. Всичко е обстойно проверено и каквото трябва сменено. Има проблем, вече на сън да ме бутнат, волана тресе при натискане на спирачката, иначе не. Сменям дисковете, няма проблем. До към 1500-2000 км. Че аз на толкова масло не сменям, ша ги е@а у дисковете. Следващите ще са от Дарукар, че видим кога.

Така си е колега и аз съм се уверил че от оригиналното по хубаво няма.....но понеже ми пълнят главата с глупости как за тези пари съм щял да си купя Брембо и как спирали та какви ли не глупости чух. Та за това пуснах тема за да видя все пак компетентни мнения на хора сблъсквали се с проблема дискове и тресене на волана!

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 16 Юни 2009, 12:02

Elesar74 написа:...

Провери си гумените маншони на спирачните апарати. Ако са накъсани/нацепени се събират боклуци там и спирачният апарат не може да се отвори докрай, което води до постоянно триене на накладките в диска и съответно загряване. После едно интензивно спиране е достатъчно за разтеглянето на диска и съответно си подновяваш абонамента. Най-лесно, покарай 100-на километра без да спираш много, отбий и спри по инерция, и провери температурата на дисковете. Най-добре с термометър, но и сръка става, даже има звуков сигнал по този начин :mhihi: Това кривене не е нормално
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3.0H6 boxer AWD

Мнение от eddy » 16 Юни 2009, 12:40

bmw_n00b написа:
Elesar74 написа:...

Провери си гумените маншони на спирачните апарати. Ако са накъсани/нацепени се събират боклуци там и спирачният апарат не може да се отвори докрай, което води до постоянно триене на накладките в диска и съответно загряване. После едно интензивно спиране е достатъчно за разтеглянето на диска и съответно си подновяваш абонамента. Най-лесно, покарай 100-на километра без да спираш много, отбий и спри по инерция, и провери температурата на дисковете. Най-добре с термометър, но и сръка става, даже има звуков сигнал по този начин :mhihi: Това кривене не е нормално

:clap: :clap: Точно за това си мислех и аз. Освен това виж дали имаш подкалници, че в тях има едни отвори които вкарват студен въздух към дисковете. Ако и тия неща не са, може да е от стила ти на каране (малко вероятно), ако примерно натискаш почти непрекъснато спирачката но леко и така диска не може да истине. Ако не е и това, най-добре отиди на един реглаж някъде където имат хубава апаратура и хора които могат да работят с нея, да ти погледнат геометрията и евент странични наклони на окачването, примерно криви шенкели и тн. Успех

Потребител
Аватар

Мнение от svetlio_vt » 16 Юни 2009, 13:53

Не колега аз нямам още проблеми с тресене на волана. А питам за да предотвратя покупка на някой боклук за който да съжалявам...та затова питах за марка...но вече е ясно-само оригинални. Благодаря!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 16 Юни 2009, 15:29

бегаите във варнакарс, вчера в дарукар така ме одраха, че за почистване на радиаторите (2та), за пълнене малко на климатика и проверка, за смяна на ролка и ремъка на климатика, + ново виско, ме одраха с 700 лв, по късно ще снимам фактурата :evil:

Потребител
Аватар

накладки и дискове

Мнение от SNK » 16 Юни 2009, 23:50

Mad presley, имаш железни цени, в този случай коментар няма...
Аз проверх в Дару - смяна на предни дискове и накладки - 745лв и някакви стотинки. Да отбележа - само за предните!
С тези цени започнах да се оглеждам за нещо друго и попаднах на Jurid (накладки за оригинално вграждане) и дискове. какво ще кажете за тях?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 17 Юни 2009, 21:08

Ето я и фактурата ми от Варна Карс с труд и части:
Изображение Изображение

860лв е крайната цена, ако не сте разчели правилно фактурата, заради 100-те лв капаро ;)

P.S Ооо, те ма дернали със 105лв за труд :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към E39