По магистралата...

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

По магистралата...

Мнение от mangini » 13 Юни 2009, 23:43

Така, значи в тази история не участвам аз, а баща ми, но ще се опитам да я преразкажа, защото едва ли се е случвала на друг. Та пътува си баща ми днес в посока Благоевград по главния път, който официално не е магистрала, но позволява по-бързо каране. Идеята е, че на път от този тип-с по няколко ленти в посока, разделени с мантинела - аз лично се чувствам по-сигурен, именно заради мантинелата - нямаш пряк достъп до насрещното движение и ако някой шофьор все пак направи безумна простотия, поне се движи в твоята посока :mhihi: . Е да, ама явно, че и за това си има изключения. Случката се развива някъде около Студена, баща ми е с неговата кола-Jetta TSI 160 коня, върви си перфектно и да поддържа 200 не проблем. Та кара си той-за огромно щастие-в средната лента, когато срещу него, в крайната лява лента се появява някакво старо Ауди. Значи на нищо не бих се учудил по нашите пътища, преди няколко дни видях и разчленен моторист на околовръстното, обаче това вече е прекалено-незнам наистина какъв глупак трябва да си, за да навлезеш в насрещното движение по магистрала и да си караш в лявата лента, просто незнам. Дори някой да се обърка, което по начало ми се струва абсурдно, е редно да се изнесе в аварийната лента и да даде назад например, незнам и аз. Попитах баща ми какво стана, той ми обяснява-просто се разминахме. Сигурно е доста странно да се разминеш на магистрала с някой по този начин. По принцип тая Jetta върви доста и преди да се усетиш, си набрал 150-160 км/ч, добре че в случая баща ми е бил в средната лента. Аз често минавам по тоя път и като се знам как карам там-180-200, не ми се мисли ако ми се случи на мене, обикновено съм крайно в ляво. Просто до сега ми се е виждало най-безопасно на такъв път човек да отпусне малко и да покара по-бързо-пътят е идеален, видимост има. Но явно че трябва очите да са отворени не на 6, а на 1006 и аз лично вече и на магистрала имам едно наум и едва ли ще поддържам повече от 150 км/ч. Просто незнам какъв трябва да си, за да влезеш в насрещното платно на магистрала. И затова, дори като всичко изглежда перфектно на пътя, внимавайте, защото явно има адски несъобразителни хора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW X1 F48
Мечтае да кара: ///M

Мнение от Mr_Spirit » 13 Юни 2009, 23:48

И много от шофьорите са друсани :weed: и им дава кураж! Трябва да се внимава много!
Цяла България под едно небе с една марка автомобил - BMW !!! bmwpоwer-bg.net

Калоян Христов

Изображение

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 14 Юни 2009, 0:11

Викаш ония е луд, че кара в насрещното... Ти си извадил поука и вече няма да караш с 200 км/ч, а със 150 км/ч, понеже нищо няма да ти стане ако се удари някой челно в тебе... При ограничение 90, ако караш със 180-200, представям си по магистралата. Тоя в насрещното май тебе те е търсил...
После, защо е пълно с малки паметници по пътя и закачени цветя по дърветата...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 14 Юни 2009, 0:22

Vlados написа:Викаш ония е луд, че кара в насрещното...

Ами не е ли луд? :roll: Знаех, че ще има и такъв коментар и какво да ти кажа-не ми казвай, че не си настъпвал колата си? Незнам как да се изразя правилно-ако видя някой, че кара бързо, по-скоро бих го улеснил и бих му направил път, така че да мине безпроблемно, без много да се ядосвам, че нарушава правилника. Дори мотор като видя, въпреки че те карат с по 250++, му правя път, за да бъде сигурен, че съм го видял и просто да си ме задмине- по-безопасно е и за мен и за него. Цветята по пътищата ги има точно заради такива глупаци, които незнаят направо ли да карат или назад.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 14 Юни 2009, 7:59

mangini написа:

Ами не е ли луд? :roll: Знаех, че ще има и такъв коментар и какво да ти кажа-не ми казвай, че не си настъпвал колата си? Незнам как да се изразя правилно-ако видя някой, че кара бързо, по-скоро бих го улеснил и бих му направил път, така че да мине безпроблемно, без много да се ядосвам, че нарушава правилника. Дори мотор като видя, въпреки че те карат с по 250++, му правя път, за да бъде сигурен, че съм го видял и просто да си ме задмине- по-безопасно е и за мен и за него. Цветята по пътищата ги има точно заради такива глупаци, които незнаят направо ли да карат или назад.

Дали е само затова :idea:
Никой не мое ма връне на селу!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 14 Юни 2009, 8:22

То по едно време имаше май такъв спорт, да караш в насрещното по магистралите, с отцепки да сигнализират за полиция.Някакви келеши го практикуваха да си вдигат адреналина.Аз често пътувам по този път и вече ще имам едно наум, макар че изродите са навсякъде.Кефи ме как полицаите са сложили смачкани коли пред карулките по пътя, само трябва да поставят надпис на тях"Това е заради нас, защото не си вършим работата " и всичко ще е точно.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 14 Юни 2009, 10:37

Vlados написа:Викаш ония е луд, че кара в насрещното... Ти си извадил поука и вече няма да караш с 200 км/ч, а със 150 км/ч, понеже нищо няма да ти стане ако се удари някой челно в тебе... При ограничение 90, ако караш със 180-200, представям си по магистралата. Тоя в насрещното май тебе те е търсил...
После, защо е пълно с малки паметници по пътя и закачени цветя по дърветата...

Е добре де тука само светци има в тоя форум.Ами тая снимка на бързия ТДС с 200 точно да не би да е на съседа?Момчето си е супер прав да му прави впечатление това че некав кара в насрещното та дори и да се оплаче от това М№ ебати.Това си е пална олигофрения,а и тоя нарещно каращия ако го срещнеш с 90 колкото е ограничението или 180-200 единствената разлика е че ще умреш спокоен спазвайки ТИ ограничението.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '94 Opel Corsa B

Мнение от стан » 14 Юни 2009, 11:21

Случва се, аз лично съм чувал 2-3 истории за мои познати как се объркали и влязли по грешка в насрещното на магистралата. И това дали караш с 200 или с 90 по-скоро разликата е в шансовете да не се срещнете челно, а не толкова да оцелееш при челен удар. А има и други екстремни спортове които практикуват селтаците по магистралите, това е направо нищо, моля се да не ги срещам никъде

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 14 Юни 2009, 12:18

nik4o написа:Е добре де тука само светци има в тоя форум.Ами тая снимка на бързия ТДС с 200 точно да не би да е на съседа?Момчето си е супер прав да му прави впечатление това че некав кара в насрещното та дори и да се оплаче от това М№ ебати.Това си е пална олигофрения,а и тоя нарещно каращия ако го срещнеш с 90 колкото е ограничението или 180-200 единствената разлика е че ще умреш спокоен спазвайки ТИ ограничението.

А ти господин "Ум и граматика" откъде разбра при какви обстоятелства е правена снимката и откъде е (при положение, че се вижда само един километраж) та взе веднага да коментираш... Явно ти е още рано да разбереш какво имах в предвид, има време докато пораснеш, сега и да ти обяснявам няма смисъл.
Нямам нищо против да се трепете и с 300 км/ч., но проблема е, че загиват невинни хора.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от slowtraveler » 14 Юни 2009, 13:14

Много пъти ми се е случвало около Варна на слизане от Аспарухов мост да срещна някой в насрещното.
Много пъти се обаждах в КАТ, че маркировката и знаците не забраняват това, и е предпоставка за ПТП (практически излизаш в насрещното точно на такъв широк път с мантинела, който след 500м си става официална магистрала...
Отговора на КАТ беше, че те не се занимават с това - да съм търсел 'Михаля' - т.е.някой от пътното, който да внесе предложение за монтиране на нов знак, което да мине през някаква комисия и т.н....
Аз упорито продължавах да им се обаждам при всеки такъв случай (тъкмо съм дигнал адреналина) - сега вече поставиха знак, който не е съвсем ясен (в пресечката, от която излизаха има знак 'забранен ляв завой', но не сложиха на самия път 'забранено влизането')..
Една вечер точно на качване на Аспарухов мост от града към Аспарухово срещнах в насрещното една лада - просто ми направи впечатление, че фаровете са на странно място по пътя и светлината не се 'нарязва' при преминаване през мантинелата и затова заех дясната лента...
Обикновено го правят юнаци от други градове, дето се опитват да се ориентират с липсващата маркировка и неясни знаци.
И когато умствения багаж на водача не е достатъчен да разбере, че е направил грешка (или ако пък ако манталитета му е 'шопски' и не иска да си признае грешката) - човека си продължава да 'пере' в насрещното :(

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м я някак си.

Мнение от nik4o » 14 Юни 2009, 15:25

Vlados написа:
nik4o написа:Е добре де тука само светци има в тоя форум.Ами тая снимка на бързия ТДС с 200 точно да не би да е на съседа?Момчето си е супер прав да му прави впечатление това че некав кара в насрещното та дори и да се оплаче от това М№ ебати.Това си е пална олигофрения,а и тоя нарещно каращия ако го срещнеш с 90 колкото е ограничението или 180-200 единствената разлика е че ще умреш спокоен спазвайки ТИ ограничението.

А ти господин "Ум и граматика" откъде разбра при какви обстоятелства е правена снимката и откъде е (при положение, че се вижда само един километраж) та взе веднага да коментираш... Явно ти е още рано да разбереш какво имах в предвид, има време докато пораснеш, сега и да ти обяснявам няма смисъл.
Нямам нищо против да се трепете и с 300 км/ч., но проблема е, че загиват невинни хора.

На тебе явно ти е незбъдната мечта да станеш учител по граматика в някое училище,но не виждам защо трябва да занимаваш хората с това в почти всеки твой пост.А и ти си допуснал такава граматическа грешка защото няма такова нещо като (имах в предвид)казва се (имах предвид)господин начетен.Така че не се мисли за супер безгрешен.А за снимката ти само си знаеш къде и как е правена,но е факт че ти седи в снимки и показва едно,а именно че се кара с 200 или пък ако не е така е някаква лъжа с която се гордееш щом си я сложил в СНИМКИ.Всичко това с най-добри чувства ти го казвам защото виждам,че нещо много на вътре ги приемаш нещата,сърдиш се и почваш да обиждаш което също не е признак за твойта велика култура така да кажем.Айде със здраве.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ferdy » 14 Юни 2009, 15:31

Точно там и ние имаме един готин случай: караме си в средната лента, с нормална скорост 90-100 /държа да отбележа, че в моята компания правим разлика между магистрала и път, който прилича на магистрала/ и изведнъж срещу нас в аварийното платно лети един кон, язден без седло от някакъв младеж. :shock: И конят препуска най-спокойно в насрещното и хич не му дреме. :mhihi:

Жалко, че никой не успя да реагира да го снима, толкова бързо прелетя. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: палава е36

Мнение от mr.co0p3r » 14 Юни 2009, 16:41

почвам да си мисля,че само Бог и танк могат да ни спасят...а колкото до колегата mangini-Колега,пази си повече твоя и чуждия живот,че в тая БГ взехме да мрем като мухи по пътищата...

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 15 Юни 2009, 12:03

mangini написа:

Ама, ти май не разбра Владо какво иска да ти каже :D
При ограничение 90 баща ти е карал с 150-160.
Някакъв коментар за това?
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 15 Юни 2009, 12:24

А баща му дали е имал аптечка и пожарогасител? Дали е еднакво опасно да караш със 150 на прав път с това да караш в насрещното и какво се е случило с въпросният герой, дали полицията го е хванала и сигурен ли си , че утре като изпреварваш някой камион или рейс с 90 примерно тоя идиот няма да се натресе в теб?Хайде стига сме търсили под вола теле.Истината е проста-КАТ не си върши работата, затова е пълно с идиоти по пътищата и катастрофите са толкова много.А нищо чудно въпросното говедо и да е било полицай.Някой може ли да ми покаже акт написан на полицай в България, щото аз такива нарушения съм виждал точно от полицай, че са си направо опит за убийство и то пред погледите на останалите "колеги".Най хубаво е всички да спазват правилата, а полицията да си бърка по дупките и да взима ако може 3-4000лв от заплата и рушвети, за проверка на пожарогасители и аптечки и лов на гюме от храстите, ама това го няма никъде освен в България и колкото да не ви се иска време е нещата да се променят, щото никой няма да ни търпи евтините балкански мурафети в ЕС, колкото и да се харесва на част от българите, особено на полицаите.

Следваща

Назад към Страхотни истории