подмяна на дръжка

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: Е39' 99г

подмяна на дръжка

Мнение от crasheR » 13 Юни 2009, 16:14

Колеги имам счупена външна дръжка на предната дясна врата.. имам дръжка - свалих кората... уж да я сменя.. отникъде нищо не виждам ни болт ни нищо направо се чудя как ще я сменя някой има ли идеи?

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 13 Юни 2009, 16:38

Като погледнеш от вътре под кората, ще видиш от двете страни на дръжката два болта /трудно се забелязват/ трябва да ги отвиеш и да свалиш оста, която държи двете части на дръжката /горната и долната/ и само тогава ще успееш да я свалиш.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 13 Юни 2009, 19:50

bmwmania написа:Като погледнеш от вътре под кората, ще видиш от двете страни на дръжката два болта /трудно се забелязват/ трябва да ги отвиеш и да свалиш оста, която държи двете части на дръжката /горната и долната/ и само тогава ще успееш да я свалиш.

Смея да твърдя, че не съм съгласен, самата дръжка е покрита с нещо като пресован дунапрен отвътре, надигаш го лекичко и ще видиш една метална пластина в долния край на дръжката се пада, буташ я с една отверка по посока непред към пантите или обратно не се сещам сега, но това е процедурата по свалянето, сменях преди 3 месеца;)
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Потребител
Аватар
Кара: Е39' 99г

Мнение от crasheR » 13 Юни 2009, 19:57

Благодаря ви , утре по светло ще пробвам и се надявам да се получи :)

ентусиаст
Аватар
Кара: AUDI S6

Мнение от bmwmania » 13 Юни 2009, 21:51

**Novobraneca написа:
bmwmania написа:Като погледнеш от вътре под кората, ще видиш от двете страни на дръжката два болта /трудно се забелязват/ трябва да ги отвиеш и да свалиш оста, която държи двете части на дръжката /горната и долната/ и само тогава ще успееш да я свалиш.

Смея да твърдя, че не съм съгласен, самата дръжка е покрита с нещо като пресован дунапрен отвътре, надигаш го лекичко и ще видиш една метална пластина в долния край на дръжката се пада, буташ я с една отверка по посока непред към пантите или обратно не се сещам сега, но това е процедурата по свалянето, сменях преди 3 месеца;)

Аз преди 2 седмици смених на Е38-цата, ама дръжката беше от Е39, следователно са еднакви. Ако има някакви различия, моля да бъда извинен за некомпетентното ми мнение :uups:
Нека колегата каже след като извърши процедурата :idea:
Изображение

Назад към E39