Съвет за 520 i

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 13 Юни 2009, 10:16

Само да добавя, проблема 100% не е в горивния филтър, на празен ход се подава толкова малко гориво, че ако филтърът не пропуска достатъчно за празния ход, двигателя няма да има мощност да вдигне повече от примерно 50 км/ч.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 13 Юни 2009, 11:16

Postman написа:Само да добавя, проблема 100% не е в горивния филтър, на празен ход се подава толкова малко гориво, че ако филтърът не пропуска достатъчно за празния ход, двигателя няма да има мощност да вдигне повече от примерно 50 км/ч.

Някога бях питал в Дару кога е за смяна горивният филтър.Казаха ми ,че когато колата почне да ти гасне по светофарите и да не иска да се ускорява добре ,значи си готов. ;) Знам го и от собствен опит-почна да гасне на празен ход,смених филтъра и нещата се оправиха.

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 13 Юни 2009, 14:52

dj_ennsy_1 написа:
kirililiev написа:
dj_ennsy_1 написа:A горивната система сменя ли се? По-големия работен обем изисква и повече горивна смес.

но оригиналната електроника има запас за доста коне ;)

Да разбирам ли, че необходимите неща за да стане модификацията са само колянов вал и биели, или и друго е нужно? Самите бутала, буталните болтове, лагерите? Не се ли сменят?

има тема в раздел тунинг,прочети я за да избегнем спама в тази тема ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 14 Юни 2009, 8:51

Postman написа:
///peter написа:Какви стойности ще отчетеш на осцилоскопа само, че не ми е ясно :roll:
Това е прост индукивен датчик и се мери с на ОМ-метър, стойностите са от 400-800 ома на коляновия и 800-2ко на разпределителния ;)

За Сименса съпротивлението и при двата датчика, на коляновия и на разпределителния валове, е 12,2 - 12,6 ома между пинове 1 и 2 и 0,39 - 0,41 ома за пинове 2 и 3. Пиновете са в един ред: 1 - 2 - 3.
Датчиците са с 3 пина всеки и работят малко... даже като се замисля доста по-особено от простия индуктивен VR датчик при Bosch системата. Сигналът им също е специфичен.

към zvetiko - ако колата пали трудно поради неработещ датчик на коляновия вал (или разпределителния) тя съвсем няма да има мощност, да не говорим че форсирането на място ще бъде потресаващо зле... ако изобщо двигателя работи.

Postman,вчера не съм ти видял поста-постнали сме едновременно.Значи трудното палене и липсата на мощност може да е от някой от тези датчици-за това пуснах и темата,М50 ми е напълно непознат в поведението си и търсех някаква специфична причина за лошата работа на двигателя освен най-ужасната издухан двигател,за което пък не виждам очевидните признаци.Благодаря ви за съветите. ;)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 14 Юни 2009, 13:57

Сега чак виждам темата и много се зарадвах ,че zvetiko е отново на линия :D Ако искаш напиши ми л.с. или ми звънни по телефона ,кога ще си при комбито пак да дойда да го огледам и ако трябва да се направи на място някакъв паралел с мойта кола :!:
Мой приятел с комби като това което пишеш имаше проблем с датчика на разпределителния вал и колата му беше мъртва до 4000 мин-1.
Смени го и всичко си влезе в нормите.

Провери по стойностите дадени от Постман и напиши какво е положението :idea: Аз съм убеден ,че е точно някой датчик ,не мога да си представя друго , категорично :nono: Как ще се радвам отново да дойдеш тук в Е34 нямаш си напредстава :D
Моят съвет е да вземеш колата и да не търсиш силата в ниските обороти а силата във високите :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 16 Юни 2009, 14:05

Получих удеве л.с. от колегата Mad Max 5 ,който кара истински Баварски бивол Е39 ///М5 :twisted: ,с който той имаше някакви проблеми с мощноста при развъртане нагоре по оборотите и след доста лутане и наставления да сменя ванусите на S62 енергоцентралата :mhihi: се е оказало ,че е имал скапан датчик на единия разпределителителен вал от изходящата страна ...
Сега след като го е сменил сигурно разкопава асфалта по улиците наред :mhihi:

Имайте го напредвид при подобни проблеми и за Е34 :idea:

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 М5
Мечтае да кара: ВЕЧЕ МЕЧТАТА СИ Я КАРА
Детайли за колата: БМВ М5 3.6 315 КОНЯ ЗЕЛЕН МЕТАЛИК

Мнение от KON4ETO » 16 Юни 2009, 16:40

dj_ennsy_1 написа:Ми тромава си е... 150 коня са много малко за тази кола... ако искаш да върви трябва да е в оборот иначе му идва тежичко на моторчето...

Копето идва тешко на 518 а 520 просто трябва да имаш сарце да я караш нищо повече.
На сабора Пенчев нали взе 3 место с неварвежната 520 при това комби ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Юни 2009, 16:56

KON4ETO написа:
dj_ennsy_1 написа:Ми тромава си е... 150 коня са много малко за тази кола... ако искаш да върви трябва да е в оборот иначе му идва тежичко на моторчето...

Копето идва тешко на 518 а 520 просто трябва да имаш сарце да я караш нищо повече.
На сабора Пенчев нали взе 3 место с неварвежната 520 при това комби ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;) ;)

Е 34 е с пъти по-добра при влизане в завои с голяма скорост от Е36 или Е30-в момента го изпитвам на собствен гръб,колата лети,скороста ми е огромна ,а като гледам съм с 80км ;) Говорих с едни карачи на Е36 и като им казах ,че завоите София Самоков ги взимам с 140 ми казват ,че е невъзможно,максимум 90.
Ако на събора Пенчев беше с М50В25-двигател отговарящ на купето със сигурност щеше да е първи. ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 16 Юни 2009, 18:26

zvetiko написа:
KON4ETO написа:

Е 34 е с пъти по-добра при влизане в завои с голяма скорост от Е36 или Е30-в момента го изпитвам на собствен гръб,колата лети,скороста ми е огромна ,а като гледам съм с 80км ;) Говорих с едни карачи на Е36 и като им казах ,че завоите София Самоков ги взимам с 140 ми казват ,че е невъзможно,максимум 90.
Ако на събора Пенчев беше с М50В25-двигател отговарящ на купето със сигурност щеше да е първи. ;)

бъркаш малко за стабилността ама айде,просто е по придвидима,не по бърза ;) ;)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 16 Юни 2009, 18:57

На мен наистина ми липсваше мощност за по-ниски контролни времена ,но нали класа беше до 2 литра а масата си казваше думата :)
Някак по-спокойно и предвидимо дето вика Киро става всичко , с Е30 и Е36 е по-неспокойно в сравнение с тия нашите коли и най-вече с Е30 където филмите са с всеки изминат километър :mhihi: там човек ще неще постоянно е във филма :arrow:

п.с. http://www.youtube.com/watch?v=tNG6Ull-r3I :arrow: ето тука едно клипче от Франкенщайн на дрифт-а в Плевен , поздрав за Ванката от Петрич ,който така и не можа да се повози а стана свидетел на възкръсването на звяра :D забележете как още преди края на сесията гумите отзад не издържаха и се разпарцаливиха :mhihi: Мноого гуми скъсахме с брат ми ,направо си бяхме закъсали по едно време за гуми и ако не ни помогнаха други колеги нямаше да караме :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Юни 2009, 19:33

kirililiev написа:
zvetiko написа:
KON4ETO написа:

Точно тази предвидимост ми позволява там където ти же влезеш с 90 аз да мога с 140 защото аз знам на къде ще тръгне колата ,а ти не. ;) Нали го карам в момента чудото-всичко е много по-динамично и по-несигурно но за съжаление още от по-ниски скорости при ,които Е34 би се държала напълно стабилно.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 16 Юни 2009, 19:49

zvetiko написа:
kirililiev написа:
zvetiko написа:
KON4ETO написа:

Точно тази предвидимост ми позволява там където ти же влезеш с 90 аз да мога с 140 защото аз знам на къде ще тръгне колата ,а ти не. ;) Нали го карам в момента чудото-всичко е много по-динамично и по-несигурно но за съжаление още от по-ниски скорости при ,които Е34 би се държала напълно стабилно.

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 16 Юни 2009, 20:18

Тука стана малко рибарска история :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от zvetiko » 16 Юни 2009, 20:24

denko написа:Тука стана малко рибарска история :mhihi:

Да,ако сме на пътя София-Самоков със 140-на някой завой той отива на подводен риболов в яз. Искър ,а аз отивам да карам ски на Боровец. :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от kirililiev » 16 Юни 2009, 20:32

zvetiko написа:
denko написа:Тука стана малко рибарска история :mhihi:

Да,ако сме на пътя София-Самоков със 140-на някой завой той отива на подводен риболов в яз. Искър ,а аз отивам да карам ски на Боровец. :mhihi:

стига говори глупости бе мен ;)

ПредишнаСледваща

Назад към E34