странен проблем при оборотите
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 318i м40 R.I.P:( е36 320и м52
- Мечтае да кара: x5 или е36 кабрио
странен проблем при оборотите
Привет на всички.Бих искал да ви попитам на какво се дължи това играене на оборотите.Значи ситуацията е такава .Запалвам колата докато двигателия е студен и всичко си е наред . Тръгнали на път и постепенно започват да се дигат оборотите до 1200 на свободна .След това като загрее хубаво (стигне стрелката средно положение) и започват да играят 1200-1500 постоянно на свободна .Изгасяли колата и след това е запаля за 5-6 секунди всичко е наред ,а след това пак дига обороти и продължава така да си ги играе.Това е от доста време и мислех , че ще бъде временно .Но то продължава вече 2 месеца.Това играене започна след като една вечер един авер закъса и аз ходих да го дърпам.По едно време почна да губи обороти а след 1-2 мин започнаха да играят оборотите .Моля ако може някой да ми помогне, ще съм му много благодарен
Мерси много предварително
Мерси много предварително
може всичко да е ,да ама не е бмв 
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Колега , това ти поведение на колата , лично мен ме навежда на мисъл , че ламбда сондата ти не е наред (понеже започва да "играят" оборотите след като колата загрее ) , иначе причините за това са доста и колегата "Шарампоя" ти е показал темата , в която подробно са описани възможните причини.
- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
metodi80 написа:Колега , това ти поведение на колата , лично мен ме навежда на мисъл , че ламбда сондата ти не е наред (понеже започва да "играят" оборотите след като колата загрее ) , иначе причините за това са доста и колегата "Шарампоя" ти е показал темата , в която подробно са описани възможните причини.
И аз мисля да започнеш със сондата , букси , кабели , диагностика...
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
Аха мерси много за обърнатото ви внимание към моя проблем
.
Бих искал да ви попитам това държане на двигателя дали може да се дължи и на спукан входящ колектор ????
Бих искал да ви попитам това държане на двигателя дали може да се дължи и на спукан входящ колектор ????
- metodi80
- старши ентусиаст
-
lop_88 написа:Аха мерси много за обърнатото ви внимание към моя проблем.
Може .... ако има пукнатина по колектора , ако има спукан маркуч някъде също ....
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
Не колата се кара само на бензин .Никога не е карана на газ
.мотора е м40 94 година
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
Не си играй със стъпкови мотори свещи и глупости щом го прави само на топъл двигател, смени първо ламбдата ама се увери че е 100% от нея че аз така без да го искам направих профилактика на почти всички датчици 
- lop_88
- кандидат ентусиаст
-
Еми бях на диагностика и казаа че излиза грешка в стъпковия мотор .Почистиха го ама нищо не стана .
- Vai-Holding
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: някво 325
ако е спукан няма да върви както трябва мотораlop_88 написа:Аха мерси много за обърнатото ви внимание към моя проблем.
Горчивината от лошото качество остава много по дълго от удоволствието от ниската цена.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
lop_88 написа:Еми бях на диагностика и казаа че излиза грешка в стъпковия мотор .Почистиха го ама нищо не стана .
Пробвай с друг стъпков мотор. Вероятно грешката идва от прекъснати кабели, недобър контакт, или изгоряла намотка на ротора. Премери съпротивлението между двата контакта. По спомени около 6-8 ома. Когато съпротивлението клони към 0, направо го засили в кофата, не може да се ремонтира. Преди това намери отнякъде втора употреба, маркиран, покарай известно време с него и ще разбереш.
- ивчо3
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318is, 1995 м42
Vai-Holding написа:ако е спукан няма да върви както трябва мотораlop_88 написа:Аха мерси много за обърнатото ви внимание към моя проблем.
Ще има претрисане на празен ход, евентуално ще гасне, но няма да мени оборотите.
15 мнения
• Страница 1 от 1