Помощ от знаещите на тема М40
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- stillo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30 Cabrio с M52B28
- Мечтае да кара: чисто нов Х6 с двигател реактивен
Помощ от знаещите на тема М40
Здравейте колеги....искам да попитам тези от вас които са се ровили из този двигател и го познават....или просто са имали проблем като моя....как да го реша....
Та значи преди няколко дни си пръснах много истински картера в една стърчаща канафка..(всички знаете как е в България) та като изключим пръснатия картер който за нищо не става...проблема е че като е бил ударен картера се е отчупило парче и от кожух или незнам и аз кво е
към който се захваща картера..... и сега въпроса ми е следния ?? как се сменя това цялото?? или как въобще се казва да не се излагам
?? надявам се по опитните са ме разбрали....и ще ме извинят за некопентото обяснение...ама тва е никой не се е родил научен.....освен това от удара съм счупил и една цедка която се намира вътре....за която се нядвам че ще може да се преправи.....
Благодаря на всички предварително...и тайно се надявам някой да е имал същия проблем и дами сподели как го е разрешил....че се съм доста притеснен.....
ето и как изглежда картера ми

Та значи преди няколко дни си пръснах много истински картера в една стърчаща канафка..(всички знаете как е в България) та като изключим пръснатия картер който за нищо не става...проблема е че като е бил ударен картера се е отчупило парче и от кожух или незнам и аз кво е

Благодаря на всички предварително...и тайно се надявам някой да е имал същия проблем и дами сподели как го е разрешил....че се съм доста притеснен.....

ето и как изглежда картера ми

- stillo
- кандидат ентусиаст
-
likesake написа:Погледни в продава - има много теми за продажба на такъв картер-по- евтино ще ти излезе от колкото да заваряш парчето
а още по-добрия вариант е да си вземеш м42
Да бе колега картера е ясен...вече даже намерих...картер та въпроса ми е за това отгоре за което се захваща картера? как се казва и как се сменя ??? че и то е счупено

А за м42 не ми обеснявай....отговори от сорта да сменя целия двигател....не ме остройват....смисал че ако ще сменям няма да е м42....а сичко е въпрос на много $$$
- stillo
- кандидат ентусиаст
-
porostorm написа:Картера ти се състои от 2 части, ти си счупил и 2-те явно, това на снимката е долната. Търси и горната.
Ето това ме интересува колега.... значи картера е от две части....а аз съм счупил и горната......та като си набавя и двете части ....тази горната зор ли ще се смени ?? смисал трябва ли да се откача маторя...или има и др.. начин...??

- PaRaBoliC
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е30 туряга
- Детайли за колата: мнооо бърза
Колега, ако ще го правиш в домашни условия ще е трудно, аз моя го дадох на майстор и какво е направил малко ожа работа. Това което знам е че мотора може да не се разкача кардинално ами може само да развиеш тампоните и с едно крикче да го повдигнеш за да излезе 2рия леген. Предполагаш се сещаш ,че трябва и гарнитури да сменяш подобно на картерите и те са 2 : една малка и една голяма за 2рия картер. не е зле и болтове да си набавиш понеже може да си изкривил някои при удара и може да изпонаебеш уж новата резба в алуминия. Ето това е схемата и за напред ползваи този саит за да гледаш от какво ти се състои колицата и за номера на части които по оригинален каталожен номер може да поръчваш от тук от там
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=11&fg=10
P.S. нашите баби са в сектор archive от известно време

- stillo
- кандидат ентусиаст
-
PaRaBoliC написа:Колега, ако ще го правиш в домашни условия ще е трудно, аз моя го дадох на майстор и какво е направил малко ожа работа. Това което знам е че мотора може да не се разкача кардинално ами може само да развиеш тампоните и с едно крикче да го повдигнеш за да излезе 2рия леген. Предполагаш се сещаш ,че трябва и гарнитури да сменяш подобно на картерите и те са 2 : една малка и една голяма за 2рия картер. не е зле и болтове да си набавиш понеже може да си изкривил някои при удара и може да изпонаебеш уж новата резба в алуминия. Ето това е схемата и за напред ползваи този саит за да гледаш от какво ти се състои колицата и за номера на части които по оригинален каталожен номер може да поръчваш от тук от там![]()
Благодаря ти много колега...няма да се прави в домашни условия.... просто исках да знам кво точно ще ми трябва и да си набавя частите от форума....че нови ще ме убият с цифри....и все пак много благодаря за отговора....а относно сайта аз го знаех...даже вчера търсих схема да покажа какво точно имам впредвид...но видях че вече е30 ги няма....даже търсих няква сходна от е36....

а иначе ще сменя и гарнитурите...стига да намеря откаде да си купя такива...

- mitrax
- ентусиаст
-
- Кара: coupe e36 m42 , цоупе е46 325ci
- Мечтае да кара: ///M
има си го Е30 , но леко май го водят ретро вече
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4 ... dip_stick/
http://bmwfans.info/parts/catalog/E30/4 ... dip_stick/

9 мнения
• Страница 1 от 1