... има ли някой .. там .. горе? или..
Модератор: Общи модератори
- Kambe
- старши ентусиаст
-
- Кара: Peugeot 307 HDI
аз като гледам как добрите хора страдат а лошите си гледат кефа ... как да вярвам че има господ... а ми се иска 

- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Feanor написа:Нима? Smile
В такъв случай, според теб как се е появил Internet, примерно? Smile
Човек не е измислил нищо което да не съществува в природата или съставните му части ,просто анализира вече съществуващото и го модифицира според нуждите си.Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
ivan1590 написа:Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам
Пратчет го е свършил това вместо мен: octarine.

И много, ама много не си прав. Погледни си клавиатурата и ми кажи на кое дърво расте пластмасата, от която са направени бутоните. Да, тя не е извадена от нищото, направена е от някакви суровини, но е изобретена. Измислена е концепцията за пластмасата, измислени са и технологичните процеси. Все от хора.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
liloff написа:Има карма и харизма... в този им ред.
В този ред на мисли, смятам че човек ръководи живота си по начин, по който иска (съзнателно или несъзнателно). Кармата е или добра или лоша. Т.е. ако си "малък" човек с малки мисли и т.н. кармата не ти помага особено, но ако си добър човек и живееш с идеята да не вредиш на хората, а по-скоро да помагаш, където не влизаш в конфликт със себе си, то животът ти е по-позитивен, заедно със случващото се около теб.
Защо харизма?! Не знам... или я има, или я няма. Ако я няма, не привличаш нищо към себе си, живееш в безтегловност, ако я има ли поне ако си ухилен до уши винаги, нещата се случват. И добрите и лошите.
За Господ/Буда/Аллах... не мисля. Но за кармата, вътрешно съм силно уверен в това. Просто животът ми го е показал няколко пъти.
Фолоут-а повлиява, така е!
Шегата настрана, мисля по идентичен начин.
И още нещо, въобще не обичам хора, които парадират с Бог и обясняват наляво и надясно, как ако не следваш каноните ще идеш в Ада и как всичко е създадено от Бога. Всеки вярва в каквото пожелае, поради тази причина сме свободни същества, но не трябва да се меси във вярата на другите и я налага.

Последна промяна vicho на 11 Юни 2009, 23:28, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?
alx написа:не ми крадете темата![]()
а филма е... наивен и за наивници (простолюдието като цяло).
ако искаш да обсъждаш филма- отвори друга тема... моля
не искам да обсъждам филма а гледната точка изтъкната там относно религиите
какво наивно има в логичното и фактологично обяснение на произхода на повечето от тях?
За мен наивно е по-скоро да вярваш в нещо, само защото много други хора вярват а реално няма факти подкрепящи го.....т.е. вярваш заради самата вяра....
е хубаво е да се вярва (както споменах и в предния пост) но не и в измислици...нали така?

- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
ivan1590 написа:Feanor написа:Нима? Smile
В такъв случай, според теб как се е появил Internet, примерно? Smile
Човек не е измислил нищо което да не съществува в природата или съставните му части ,просто анализира вече съществуващото и го модифицира според нуждите си.Измисли примерно нов цвят, който да го няма в спектъра и ни го опиши или покажи и те признавам
Ако цвета го няма във видимия спектър от светлината, няма как да го видиш. Затова се нарича видим спектър. И той е само една миниатюрна част от светлината.
П.С. Тая тема, къде почна, къде отиде не е истина просто.
От тогава русото не е на мода.
- nikolai_v
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 & E39
Това се е безкраен спор. И двете тези за съществуването на Бог си имат много застъпници. Ще се получи нещо като 320i vs 318iS. 

Хахахvicho написа:Фолоут-а повлиява, така е!

Радвам се, че поне веднъж сме на едно мнение. Но това си ми е била винаги моята философия. Старая се да не причинявам на хората това, което не искам да причиняват на мен.
- titto
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
- Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната
За Господ не знам, но има някаква "сила", която "раздава" добро и лошо на нищо неподозиращите хорица!
Пример:Ако направя нещо лошо(смешно звучи), то винаги ми излиза през носа, връща се и обратното-като правиш добро, после неочаквано те спохожда щастие, дори и малко да е...!
"Съдбата"за която писаха някои колеги, че всеки се ражда с нея, според мен не е точно така, защото нали сте чували приказката "Не дърпай дявола за опашката",с две думи не значи "Не предизвиквай Съдбата", а просто не прави така!Ако караш мотор с 260 по БГ "лунен пейзаж" и се пречукаш, то значи, че си "дърпал дявола за опашката", а не, че съдбата ти била да се свитнеш, нали!??
Пийте, яжте и си носете новите дрешки, че "няма да живеем с орлите, я!?"
П.П Не мислете, дали има Господ, Съдби и т.н, ами гледайте да сте добре, да сте живи, че много здрави си отидоха напоследък!
Пример:Ако направя нещо лошо(смешно звучи), то винаги ми излиза през носа, връща се и обратното-като правиш добро, после неочаквано те спохожда щастие, дори и малко да е...!
"Съдбата"за която писаха някои колеги, че всеки се ражда с нея, според мен не е точно така, защото нали сте чували приказката "Не дърпай дявола за опашката",с две думи не значи "Не предизвиквай Съдбата", а просто не прави така!Ако караш мотор с 260 по БГ "лунен пейзаж" и се пречукаш, то значи, че си "дърпал дявола за опашката", а не, че съдбата ти била да се свитнеш, нали!??
Пийте, яжте и си носете новите дрешки, че "няма да живеем с орлите, я!?"

П.П Не мислете, дали има Господ, Съдби и т.н, ами гледайте да сте добре, да сте живи, че много здрави си отидоха напоследък!

--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Така пичове ,
има ,няма .... а за турците има, та вече и за циганите - Аллах.
За Буда да не говоря.
Може Бог да няма но по -лошото е че нямаме вяра !
За това сме на това положение !
За какво са бучели на кол и режели глави ? - Защото няма Бог ли?
Българите са оцелели 500 години с вяра а само за 50-60 без ,и вече почти ни няма ! Помислете малко ! И атоми никой не е виждал . Това не значи че не съществуват ,нали?
Чел съм тук там от Библията . Много неща ,които са написани в момента се случват ! Едно от тях е ,че на всеки човек ще бъде сложен знак !
ЕГН и социална осигуровка имаме . А в най- скоро време ще имаме чип който ще замести личната карта и т.н. На който му е интересно знае за какво става дума ...
има ,няма .... а за турците има, та вече и за циганите - Аллах.
За Буда да не говоря.
Може Бог да няма но по -лошото е че нямаме вяра !
За това сме на това положение !
За какво са бучели на кол и режели глави ? - Защото няма Бог ли?
Българите са оцелели 500 години с вяра а само за 50-60 без ,и вече почти ни няма ! Помислете малко ! И атоми никой не е виждал . Това не значи че не съществуват ,нали?
Чел съм тук там от Библията . Много неща ,които са написани в момента се случват ! Едно от тях е ,че на всеки човек ще бъде сложен знак !
ЕГН и социална осигуровка имаме . А в най- скоро време ще имаме чип който ще замести личната карта и т.н. На който му е интересно знае за какво става дума ...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
klintan66 написа:Помислете малко ! И атоми никой не е виждал . Това не значи че не съществуват ,нали?
Добре де, има прост и лесен начин. Казва се "научен подход". Състои се в три прости стъпки -
* създаваш хипотеза
* на базата на хипотезата, правиш опитна постановка от типа "според моята хипотеза, когато направиш това и това ще се случи онова".
* правиш опита, показваш че се случва това, което се очаква, при това всеки път
... и готово - хипотезата се приема за вярна. Поне докато не се появи някой умник, който да успее да я обори по същия метод.

Дотогава... си свободен да вярваш в каквото ти харесва... но нямаш основание да искаш от другите да повярват в същите неща, според мен.

Иначе аз принципно съм почти съгласен, че част от проблемите на обществото са в липсата на вяра. Само че не вяра в нещо съмнително, като по презумпция недоказуемия всемогъщ бог, а в самите нас и в това какви можем да бъдем.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
Ако погледнеме филосовски на нещата...
....нещо, което ти се случва сега и те прави нещастен, погледнато от друг ъгъл, то може да е и добро за теб.
Според законите на кърмата, всичко добро и лошо, което ни се случва, избираме ние. Нали уж се раждаме за да преминаваме през препятствия, да помъдряваме и учим житейски уроци. Без лошите неща, няма как да цениме хубавите. Ако не си се борил, няма как да оцениш адекватно и да се радваш на постигнатото.
Всяко препятствие или неприятен епизод в живота, каляват душата и характера ти.
Всичко е много относително.

Според законите на кърмата, всичко добро и лошо, което ни се случва, избираме ние. Нали уж се раждаме за да преминаваме през препятствия, да помъдряваме и учим житейски уроци. Без лошите неща, няма как да цениме хубавите. Ако не си се борил, няма как да оцениш адекватно и да се радваш на постигнатото.
Всяко препятствие или неприятен епизод в живота, каляват душата и характера ти.
Всичко е много относително.