Фиксиране на колани

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар

Фиксиране на колани

Мнение от Dakata1000 » 11 Юни 2009, 16:31

Колеги някой може ли да каже как да си застопоря предните колани в крайно горно или крайно долно положение? Не мога да разбера как се фиксират и ми е малко неудобно защото седалката ми е ниско а колана високо и ми убива на рамото.

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 11 Юни 2009, 17:12

e това и аз не разбрах за толкова време, как се регулират коланите :D
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

ентусиаст
Аватар
Кара: 96-8' 523ti

Мнение от bmw_n00b » 11 Юни 2009, 18:52

като мастиш седалката напред-назад, има едно жило, което дърпа фиксатора, т.е. автомат, нема ръчно :!:
Изображение Schnappi, Das Kleine Krokodil

интерФЕЙСА на форума... нещо ми е непрегледен...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Юни 2009, 20:54

Коланите по принцип седят натиснати от пружина надолу в крайно долно положение и въпросното жило при движение на седалката назад го вдига нагоре.
Ако се откачи жилото то колана ще застане ниско долу и за да се фиксира в определено положение трябва жилото да се закачи някъде по релсите на седалката които я фиксират към пода,а не се движат със седалката.

Аз лично не само не виждам смисъла от това, но си мисля че е и опасно.

Идеята височината на коланите да се регулира от положението на седалката е, че ако седалката се дръпне назад за по-висок човек, то и колана ще се вдигне нагоре, за да минава през рамото му а не през врата му :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 11 Юни 2009, 20:57

tsb_bg написа:Коланите по принцип седят натиснати от пружина надолу в крайно долно положение и въпросното жило при движение на седалката назад го вдига нагоре.
Ако се откачи жилото то колана ще застане ниско долу и за да се фиксира в определено положение трябва жилото да се закачи някъде по релсите на седалката които я фиксират към пода,а не се движат със седалката.

Аз лично не само не виждам смисъла от това, но си мисля че е и опасно.

Идеята височината на коланите да се регулира от положението на седалката е, че ако седалката се дръпне назад за по-висок човек, то и колана ще се вдигне нагоре, за да минава през рамото му а не през врата му :!:
:yes:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Назад към E39