Свирене при подаване на газ и ускорение
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Свирене при подаване на газ и ускорение
Колеги,
Наскоро ми почистваха интеркулера. Казаха ми, че външно е бил много кален, но вътре нямало почти никакво масло - само скромни маслени изпарения. Било добър знак?!
От тогава насам ми прави впечатление следното (може и винаги да си го е имало... но защо чак сега ми прави впечатление...):
Когато съм в тунел или минавам близо до сграда, или между сгради, или въобще през някое по-затворено място (т.е. все места с по-добра акустика), при подаване на газ чувам някакво свирене. Не е много силно. Не е особено променливо. Появява се малко след подаването на газ, леко се усилва докато достигне едно ниво, от което нагоре не се променя.
От нещата, които съм чел в този форум си направих непрофесионалното заключение, че вероятно това е звука от турбото.
Няма никаква загуба на мощност. Самият двигател работи перфектно. Няма прикъсвания. Няма придърпване. Няма смущаващи пушеци. Няма разход на масло. Съвсем скоро (по друг повод) колата беше на диагностика - казаха, че всичко е ОК и отново похвалиха работата на двигателя.
(Доколкото знам) реалните километри на колата са около 280 - 290 хиляди. Имам я от преди малко повече от година и половина и това, което се канех, но така и не съм направил до момента е, да сменя водната помпа, виското, веригите. За водната помпа и виското ми казаха да не пипам абсолютно нищо, след като температурата е ОК. За веригите ми казаха, че ако са прекомерно отпуснати, на диагностиката щяло да се вижда голямо отклонение, а в моя случай нямало никакво отклонение (не разбирам от тези неща, просто цитирам).
Купувам само оригинални авточасти (когато се наложи). Консумативи - висококачествени и смяната им е в срок (даже по-рано). При всяка смяна на маслото слагам хубава добавка за масло. Често използвам добавка за горивото.
Бихте ли ме посъветвали, това свирене от какво би могло да е, признак ли е за нещо съществено и опасно, има ли необходимост и от какъв вид диагностика и профилактика?
Предварително ви благодаря за отделеното време и внимание!
Поздрави!
Наскоро ми почистваха интеркулера. Казаха ми, че външно е бил много кален, но вътре нямало почти никакво масло - само скромни маслени изпарения. Било добър знак?!
От тогава насам ми прави впечатление следното (може и винаги да си го е имало... но защо чак сега ми прави впечатление...):
Когато съм в тунел или минавам близо до сграда, или между сгради, или въобще през някое по-затворено място (т.е. все места с по-добра акустика), при подаване на газ чувам някакво свирене. Не е много силно. Не е особено променливо. Появява се малко след подаването на газ, леко се усилва докато достигне едно ниво, от което нагоре не се променя.
От нещата, които съм чел в този форум си направих непрофесионалното заключение, че вероятно това е звука от турбото.
Няма никаква загуба на мощност. Самият двигател работи перфектно. Няма прикъсвания. Няма придърпване. Няма смущаващи пушеци. Няма разход на масло. Съвсем скоро (по друг повод) колата беше на диагностика - казаха, че всичко е ОК и отново похвалиха работата на двигателя.
(Доколкото знам) реалните километри на колата са около 280 - 290 хиляди. Имам я от преди малко повече от година и половина и това, което се канех, но така и не съм направил до момента е, да сменя водната помпа, виското, веригите. За водната помпа и виското ми казаха да не пипам абсолютно нищо, след като температурата е ОК. За веригите ми казаха, че ако са прекомерно отпуснати, на диагностиката щяло да се вижда голямо отклонение, а в моя случай нямало никакво отклонение (не разбирам от тези неща, просто цитирам).
Купувам само оригинални авточасти (когато се наложи). Консумативи - висококачествени и смяната им е в срок (даже по-рано). При всяка смяна на маслото слагам хубава добавка за масло. Често използвам добавка за горивото.

Бихте ли ме посъветвали, това свирене от какво би могло да е, признак ли е за нещо съществено и опасно, има ли необходимост и от какъв вид диагностика и профилактика?
Предварително ви благодаря за отделеното време и внимание!
Поздрави!
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
стига бе колега нормално е разбира се чуваш турбината,щом е бил чист кулера значи имаш хубаво турбо караи и толкоз
- **Novobraneca
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
- Детайли за колата: С чио чипс :D
И при мен го и ма и при един колега с 325 тдс
мисля че е нормално щото карам така 70хил. км без проблем, давай газ и не се бой

ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК
[OO==[|][|]==OO] 
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070
- BFM
- младши ентусиаст
-
- Кара: на 3-та
Не "свирене", колега, музика!

Силният прави толкова ,колкото може, слабият страда толкова ,колкото трябва!
- w0Lv3r1n3
- Потребител
-
- Кара: e39 525TDS'98 / E60 530D'FACE'2008
Както колегите са писали. Това е звука на турбото колега
точно за това свалям стаклата и давам газззз ...
При дизеловите двигатели не е както при бензина
. при дизела само свири
)) настъпвай газта и това е
) и при мен е така 

свиркай си и ти
БРАТ, ЩОМ ВСИЧКО ТИ Е ОК КВО СЕ КОСИШ! МОЯ СЪВЕТ Е ЩОМ СВИРИ СВИРКАЙ СИ И ТИ!
TOI KAK ME UDARI AMA AZ KAK GO IZGLEDAH
e
лошото е , ако спре да свири, че както си и автоматик неможе я угасиш, ако го пръсне :-)
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: e
Не трябва ли звука от турбото да се увеличава с оборотите, защото колегата казва че се увеличава до едно положение и после остава така ???
Колега, като те слушам явно си подържаш колата като малко хора тука, защо не отидеш в официален сервиз и не попиташ дали е нормално това, така според мен ще е най-добре, естествено и там е възможно веднага та ти измислят проблеми за да те натоварят с някои лев.
амиии - мушкаш на D(rive) и караш докато свърши маслото
Колега, като те слушам явно си подържаш колата като малко хора тука, защо не отидеш в официален сервиз и не попиташ дали е нормално това, така според мен ще е най-добре, естествено и там е възможно веднага та ти измислят проблеми за да те натоварят с някои лев.
irkum написа:лошото е , ако спре да свири, че както си и автоматик неможе я угасиш, ако го пръсне :-)
амиии - мушкаш на D(rive) и караш докато свърши маслото

- ALEX_525tds_2000
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d
Re: e
irkum написа:лошото е , ако спре да свири, че както си и автоматик неможе я угасиш, ако го пръсне :-)
Не е автоматик.
Благодаря на всички за споделените мнения.
Поздрави!
10 мнения
• Страница 1 от 1