Профилактика на радиаторите, къде?
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
Здравейте! Моята количка се оказа страшна пияница. Ходих в Дару, там ми правиха тест на охладителната система - теч няма. Двигателя работи на пушка, ама тя сърба ли сърба. Дали не е от радиаторите? Смених скоро виското защото не работеше и ми се пукна едно от съединенията. Всичко работи както трябва но губи антифриз. Какви са тези коли БМВ-тата,като живи? Дайте съвет, моля!
Задължително го направете или гледайте какъв нелеп случай може да ви се получи.......
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=106142

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=106142
- lowlevel
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530D
Профилактика
Профилактиката в Дарукар ми излезе общо към 280 лева - по 120 лева на радиатор, подготовка на колата за сервиз 15 лева и някакъв тампон на радиатора. Май съм се прецакал.
Re: Профилактика
lowlevel написа: подготовка на колата за сервиз 15 лева
това пък какво значи

задължително ли трябва да се маха предна броня за да се свали перката на климата,че и аз съм замислил да правя почистване тази неделя

Приготвил съм 2 шишака с "Меглио" "обезмаслител"....и маркуча със студената вода

- i4koo
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520 M52
- Мечтае да кара: M5
Re: Профилактика
Задължително колега,правих го миналото лято ,успехmeha написа:lowlevel написа: подготовка на колата за сервиз 15 лева
това пък какво значи
задължително ли трябва да се маха предна броня за да се свали перката на климата,че и аз съм замислил да правя почистване тази неделя![]()
Приготвил съм 2 шишака с "Меглио" "обезмаслител"....и маркуча със студената вода

Нищо лично ,Просто бизнес !
Здравейте,
Днес ходих в Импас 56, за проверка на климатика. Нямах оплаквания, но откакто съм взел колата не бях го проверявал дали има фреон и т.н. Инче судено духа, т.е. за мен си работи нормално.
Та майсторите казаха, че перката работела на макс. степен и може да е изгоряла и системата имала малко по-високо налягане от нормалното.
Казах им, че е чисто нова и е сменена преди няма и месец.
Тогава казаха, че радиаторите са за "пране". Трябва да ги свалят и измият, и после пак да се тества високото налягане в системата дали е нормално и дали перката ще върти на по ниска степен.
Та така и аз съм тази тема вече и да питам:
1. Видимо може ли да се провери дали са много задръстени или да я карам направо за миене.
2. Ако се захвана сам, ще трябва ли да свалям и радиатора на климата, че фреона незнам ....
3. Някой има ли мнения за ИМПАС 56. дали ако им я оставя ще сършат качествено работата. Казаха: работа за 1 ден, цена към 100 лв.
Днес ходих в Импас 56, за проверка на климатика. Нямах оплаквания, но откакто съм взел колата не бях го проверявал дали има фреон и т.н. Инче судено духа, т.е. за мен си работи нормално.
Та майсторите казаха, че перката работела на макс. степен и може да е изгоряла и системата имала малко по-високо налягане от нормалното.
Казах им, че е чисто нова и е сменена преди няма и месец.
Тогава казаха, че радиаторите са за "пране". Трябва да ги свалят и измият, и после пак да се тества високото налягане в системата дали е нормално и дали перката ще върти на по ниска степен.
Та така и аз съм тази тема вече и да питам:
1. Видимо може ли да се провери дали са много задръстени или да я карам направо за миене.
2. Ако се захвана сам, ще трябва ли да свалям и радиатора на климата, че фреона незнам ....
3. Някой има ли мнения за ИМПАС 56. дали ако им я оставя ще сършат качествено работата. Казаха: работа за 1 ден, цена към 100 лв.
hafte написа:Та така и аз съм тази тема вече и да питам:
относно 1....вдигаш предния капак и гледаш около перката на климатика какво е....ако е пълно с прах и мизерии,зад нея ще е още повече

относно 2..........незнам.....утре и аз ще правя тази процедура......така че ще видим......вземи си препарат задължително.....аз ползвам Меглио.......на няколко коли вече съм прави лпроцедурата и много улеснява..........само пръскаш ламелите,чакаш малко и след това изплакваш с вода.....радиатора блесва като нов......даже аз не можах да повярвам,че ефекта е такъв

Та така.......лошото е обаче че май трябва да се сваля предната броня,което си е разправия,за д амахнещ перката на климатика

Абе взимай бира,обади се на някой приятел е така,ако не да помага,поне да има кой да те слушаш как псуваш

Днес сърших процедуурата на 2/3.
Свалих задния радиатор който е за охлаждането на мотора.
Гледката беше
След 30 мин. чегъртане и продухване на ламелите с въздъх под налагане, напръсках с обелзмаслител, изчаках 15 мин и с паростуийката изплакнах.
Резултата беше повече от задоволителен
Радятора на климата напръсках и колкото можах го измих на място. Не беше чак толко мръсен, но без да се свали не може да се измие качествено. Нямах време да свалям бронята а и незнам как. Гледах, пулих се но не и схванах закачването.
Това е от мен.
П.С. Да питам само перките на климата на около 24-29 градуса на вън на макс ли ви работят или само на 1 скорост едва едва.
Свалих задния радиатор който е за охлаждането на мотора.
Гледката беше

След 30 мин. чегъртане и продухване на ламелите с въздъх под налагане, напръсках с обелзмаслител, изчаках 15 мин и с паростуийката изплакнах.
Резултата беше повече от задоволителен

Радятора на климата напръсках и колкото можах го измих на място. Не беше чак толко мръсен, но без да се свали не може да се измие качествено. Нямах време да свалям бронята а и незнам как. Гледах, пулих се но не и схванах закачването.
Това е от мен.
П.С. Да питам само перките на климата на около 24-29 градуса на вън на макс ли ви работят или само на 1 скорост едва едва.
hafte написа:Свалих задния радиатор който е за охлаждането на мотора.
Гледката беше![]()
Въй майкоооо

Аз днеска залягам под колата отпред и като гледам какви листа и боклуци е набила перката мъка ми става

Ти сваля ли перката на климатика?
Или просто отзад на радиатора го изпръска навън

Че утре захватам и аз д ачистя

Ма и мене ме притеснява тая броня

41 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3