Проблем с Климатика
Модератор: Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Проблем с Климатика
Като купих колата преди 2 месеца,имаше един по-така топъл пролетен ден и реших да пробвам климатика на е34-ката(520 89' 129коня) и за мое учудване при натискането на бутона всичко си беше ката по учебник : оборотите на колата малко паднаха,и климатика след 1мин започна да духа бая студено.Е да ама доидоха и най-топлите дни миналия месец и аз пробвайки климатика останових,че не работи(просто при натискане на бутона нищо не се случва,нито ми падат оборотите нито ми духа студено).Завчера отидох в един сервиз на Княжево,където ми казаха,че неможели да ми напълнят климатика,защото нямали вече антифриз за старите климатици(демек някакъв друг модел фреол/фреон,нз как се казва,който бил за старите климатици до 92-ра) и че ако съм бил искал да го обърне към новия фреон/фреол(няма да е зле да ми кажете как се казва
)щяло да ми струва цитирам "няколко стотин лева" .Интересното беше че той дори не пожела да ми погледне двигателя,каза че нестава и това е.Та въпроса ми е,колеги,ще мога ли да си оправя климатика някога или не?

- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
1. Да не си ходил при Антон там при многото сервизи на княжево?
2. Фреон R12 е стария и все още се намира - просто някои майстори искат да изкарат някой лев отгоре за смяната или наистина не могат да го намерят... новият е R134
3. Има доста теми - давай с търсачката - пълнят, допълват от стария, дори сменят с новия без ремонти по компресора ... намери и прочети... и не давай няколко стотин лева...
2. Фреон R12 е стария и все още се намира - просто някои майстори искат да изкарат някой лев отгоре за смяната или наистина не могат да го намерят... новият е R134
3. Има доста теми - давай с търсачката - пълнят, допълват от стария, дори сменят с новия без ремонти по компресора ... намери и прочети... и не давай няколко стотин лева...
dokie написа:1. Да не си ходил при Антон там при многото сервизи на княжево?
1.Да,там при многото сервизи. Незнам как се казваше човека,пълен такъв баше.Имам визитка на Румен Руменов

2.Каза че няма от стария и не бил знаел къде да ме прати.
3.Пробвах с търсачката,ама не намерих подобен случай на моя,поне се научих как да си сменя филтара...ако има такъв
- dokie
- ентусиаст
-
- Кара: BMW e39, VW Golf, Audi
- Мечтае да кара: Е60 М5
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... sc&start=0
Виж тук> и пробвай с различни ключови думи:
фреон
клима
климата
пълнене фреон
и т.н.
Виж тук> и пробвай с различни ключови думи:
фреон
клима
климата
пълнене фреон
и т.н.
- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
вчера си напълних моя след като смених разни о-пръстени, защото изпускаше от тях. мойта също се оказа, че е с р12 и понеже е много кът яко спекулират с ценат и ми казаха 90лв на кило, а е34ките с р12 събират близо 1.9 кила което значи към 160-170лв. после се оказа, че има някъф заместител на р12 който също е безвреден като р134, а и е на прилична цена
за сега всичко си е ок, духа яката работа студено, но ще пиша впечатления след лятото как се е представил този заместител 

- boiko_andreev
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с Климатика
За да се смени фреон12 със фреон134 са необходими следните промени:
сваля се компресора от колата
източва се маслото
зарежда се ново масло което работи с фреон134 /около 18лв. литър/-ще го заредиш и ще ти остане доста
монтира се компресора на колата
вакуумира се системата
зарежда се с фреон134

сваля се компресора от колата
източва се маслото
зарежда се ново масло което работи с фреон134 /около 18лв. литър/-ще го заредиш и ще ти остане доста
монтира се компресора на колата
вакуумира се системата
зарежда се с фреон134

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ма момчета, на колегата може просто да му е изгорял някой бушон... що трябва да е обезателно изпуснал фреона... а и ако го е изпуснал ще трябва първо да го "надуят" с оцветители за да се види от къде "изкача" и след това да се реши какво да се прави... По-миналото лято и аз влизах в подобен филм и се оказа бушон, някъде около 10-ти (не помня вече) и за това, че "майстора" ми поправи климатика ми зеха 15 лв. и то с усмивка, а аз ги дадох без да гъкна, защото човека каза: "Тия пари са за знанието, не за работата..." та такааа... успех с климатика колега 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

SlipKnoT написа:вчера си напълних моя след като смених разни о-пръстени, защото изпускаше от тях. мойта също се оказа, че е с р12 и понеже е много кът яко спекулират с ценат и ми казаха 90лв на кило, а е34ките с р12 събират близо 1.9 кила което значи към 160-170лв. после се оказа, че има някъф заместител на р12 който също е безвреден като р134, а и е на прилична ценаза сега всичко си е ок, духа яката работа студено, но ще пиша впечатления след лятото как се е представил този заместител
Мм, този заместител и на мен ми го предлагаха, но след като прових за него в нет-а се отказах - оказа се, че това си е чист Р134 с някави добавки, ама щом си сложил вече, карай да върви...
"If everything seems under control, you're just not going fast enough"
predel написа:Ма момчета, на колегата може просто да му е изгорял някой бушон... що трябва да е обезателно изпуснал фреона... а и ако го е изпуснал ще трябва първо да го "надуят" с оцветители за да се види от къде "изкача" и след това да се реши какво да се прави... По-миналото лято и аз влизах в подобен филм и се оказа бушон, някъде около 10-ти (не помня вече) и за това, че "майстора" ми поправи климатика ми зеха 15 лв. и то с усмивка, а аз ги дадох без да гъкна, защото човека каза: "Тия пари са за знанието, не за работата..." та такааа... успех с климатика колега
еми днес ходих в друг сервиз( в непосредствена близост до този сервиз

- SlipKnoT
- devildriver
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: McLaren F1
Peicho написа:Мм, този заместител и на мен ми го предлагаха, но след като прових за него в нет-а се отказах - оказа се, че това си е чист Р134 с някави добавки, ама щом си сложил вече, карай да върви...
възможно е, но няма логика, защото ми взеха по малко пари отколкото, ако ми бяха напълнили климатика с р134. човека трябва да е на загуба когато слага този заместител.. незнам

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2