е34 загрява,въпрос?

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 02 Юни 2009, 17:03

penio написа:
Pavlinius написа:Според майсторите тече от радиатора и казанчето . Стана дебела работата. Някакви идеи ? Предложи ми нов радиатор + казанче за 280лв . Това да не е някой ментак ? 2-ра ръка някой да предлага ?

Ами не е лоша цената, втора ръка не взимай щото ще даваш два пъти пари за едно и също нещо. По магазините по-миналата година като го сменях моя вървяха по 320-380 лева.

ПС: Цената на вносителя е 120 лева, но от него не можеш да си купиш (се ла ви), но може да се попазариш малко с майстора.

и кво му е на радиатора втора ръка?карам с такъв от новия фейс 520 за 50 лева като нов,чист без отлагания и окисляване,бетон е!!виждал съм от ментетата които са на цена до 250-80 лева спукани траби,течащи разширителни казани и кво ли не още ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от metatron » 02 Юни 2009, 17:20

моя радятор го взех миналата година есента за 250 и съм доволен

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 03 Юни 2009, 12:23

Намерих радиатор Behr за 315лв. Някой има ли впечатления от тази марка радиатори ? Знам, че Behr е хубава марка, ама специално за радиаторите им нищо не съм чувал ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 528iA

Мнение от IAV » 03 Юни 2009, 12:59

Pavlinius написа:Намерих радиатор Behr за 315лв. Някой има ли впечатления от тази марка радиатори ? Знам, че Behr е хубава марка, ама специално за радиаторите им нищо не съм чувал ?

ми оригиналния на колата ти е същата марка!

ентусиаст
Аватар
Кара: bmw 328-turbo
Мечтае да кара: ГОЛФ 3

Мнение от kirililiev » 03 Юни 2009, 16:53

Pavlinius написа:Намерих радиатор Behr за 315лв. Някой има ли впечатления от тази марка радиатори ? Знам, че Behr е хубава марка, ама специално за радиаторите им нищо не съм чувал ?

http://www.gurneyflap.com/Resources/BMW ... ne%201.jpg

виж кво пише на радиатора :mhihi: :mhihi: :mhihi: ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 03 Юни 2009, 18:42

Мерси колеги. Май ще сменям, нямам избор .
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 03 Юни 2009, 22:47

Голям филм в таз тема ... за колегата дето е пуснал темата мога да кажа 4е са го прекарали яко с таз кола, макар че ако е дал малко пари за нея с разликата в цената на една хубава може да си я оправи като нова. Тези коли са ефтини защото са счупени иначе в добро състояние са безценни и едва ли някой ще продаде някоя перфектна. И аз като я зех нищо не разбирах и попрецаках това онова по съвети на малоумници които много знаят ама се научих и сега не ме е..бе. Ако те кефи колата ще си я оправиш и ще си я караш като пич няма да съжаляваш, хубава машина е ако се грижиш добре за нея иначе става пълен кенеф.

Колкото за съвети промий системата хубаво, откачи тръбите на парнто, натикай един градински мъркуч в едната и му дай газ, да издуха всичко, после направи така и с останалите кръгове, свали термостата, ако имаш друг, смени го, виж клапите на парното в ред ли са, стават ли за нещо, виж вода губи ли ... пробваи ако искаш с чиста вода без термостат, да я затвориш и виж, като я форсираш дали бълбука в казанчето. Ти щом си я карал дълго без да загрее и после го е направила, значи нещо става в последствие , примерно губи по малко водичка и като изгуби достатъчно, прави балон зад термосата и не го отваря и следва загряване. Пък това че е имало няква пумия вътре, значи че наистина са я подържали като руска кола. Толкова от мен по въпроса сигурно нещо съм изтървал, да спомена, но то се пак следи температурата и водата, как са и някви гаражни майстори дето примерно "само те могат да ти опраят колата" хич недей слуша.

П.С. Имам един 3.0 мотор от една 7-мица ако искаш да си прайш експерименти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 03 Юни 2009, 22:58

ако мотора е М30 имаш ли му бобината
драсни ми едно ЛС с цена за нея плс
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drmirchev » 03 Юни 2009, 23:52

Ми трябва да я има по принцип нищо не е сваляно само радиатора го няма но идеята ми е целия да се продаде. А и не знам колко пари да ти искам за нея не съм се интересувал как вървят.

Потребител
Аватар

Мнение от Aleks1974 » 24 Юли 2009, 2:50

penio написа:Не може само с антифриз, трябва половината да е вода.
Антифриза им по-лоши топлоотвеждащи свойства от водата и може да позагрява малко а и тормози двигателя, понеже е с по-голям вискозитет. Това го знам от обща култура и от книжката за експлоатация на автомобила (50:50 вода/антифриз).

Също така е и пробивен.колега! Ако е чист има голяма вероятност
та ти разяде маркучите или да ти протече някой от радиаторите!!!

Предишна

Назад към E34