от ръчни скорости към стептроник -въпроси
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара
от ръчни скорости към стептроник -въпроси
ми колеги това ми е въпроса какво е нужно освен самите скорости с лапите и има ли някакви конструктивни пречки за манипулацията . маторя е м52б20
- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
И аз исках да я правя тая работа ама се оказа голям филм. Освен скоростите ти трябват още диференциал, кардан, педали, конзолата със скоростния лост, радиаторчето за охладане на скоростите, може да трябва и таблото да се смени (моето може да показва P R N D 4 3 2, за стептроник няма да стане), най-вероятно има и други работи. Най-трудното според мен е да намериш някой който да я направи.
Блока за управлението на автоматика
Километража със съответната индикация за автоматика
Окабеляването с буксите
Радиатора (с охлаждането на маслото)
Диференциала (различни предавателни числа)
Кардана (не съм 100% сигурен, но мисля, че дължината е различна)
-------
Окабеляването с буксите
-------
Последна промяна tsb_bg на 01 Юни 2009, 13:40, променена общо 1 път
- DAEL
- Дакела
-
- Кара: 02 525dA & 07 E90 N46B..
- Мечтае да кара: F-22 Raptor
- Детайли за колата: Стоковица със Стептроник и кожена гарнитура.
tsb_bg написа:Блока за управлението на автоматика
Окабеляването с бъксите
-------
100% и кардана.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
- shnitzera
- ентусиаст
-
- Кара: Е60 525d
- Мечтае да кара: това ,което кара

май верно е така ,не бе питам ,щото гледам се мъдри един стептроник в продава за 600 лв ,а мен ме чака комплект съединител ,лагер на първичен вал ,семеринги ,масло и като тегля чертата отивам с работата на 1000 + лв . и ми мина тая муха през главата ....ама май само с минаването ще остана

аз пак и тука да си питам някой да знае как се връзват подгревите на седалките ?
предложение
Този стептроник за 600 лв е моя и само искам да направя коментар, към колегата които се съмнява дали е читав, нищо му няма и работеше много добре.
Причината да го продавам е че си купих нова кола, старата ми изгоря, не искам да ми се насъбират части, и за това цената е такава. Ако мислите че на цена 1000 ще го продам по лесно веднага ще му вдигна цена.
Към колегата които се интересува към него имам кардана, нов диференциал не трябва, имам педалите скоростния лост жилата лапите, общо взето ми е целия комплект.
Причината да го продавам е че си купих нова кола, старата ми изгоря, не искам да ми се насъбират части, и за това цената е такава. Ако мислите че на цена 1000 ще го продам по лесно веднага ще му вдигна цена.
Към колегата които се интересува към него имам кардана, нов диференциал не трябва, имам педалите скоростния лост жилата лапите, общо взето ми е целия комплект.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
табло няма нужда да сменяш то си ги има индикациите може би прекодиране ще иска ще трябва да смениш блока за управление (еку-то)
да пускаш инсталация за кутията кардан нов ще ти трябва една ламарина има между кутията и кардана комплекта лоста със жилата и конзолата педал и още джунджурии с две думи Голям х** - Весела къща не се хващай и ако все пак се пробваш успех
да пускаш инсталация за кутията кардан нов ще ти трябва една ламарина има между кутията и кардана комплекта лоста със жилата и конзолата педал и още джунджурии с две думи Голям х** - Весела къща не се хващай и ако все пак се пробваш успех
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Re: от ръчни скорости към стептроник -въпроси
shnitzera написа:ми колеги това ми е въпроса какво е нужно освен самите скорости с лапите и има ли някакви конструктивни пречки за манипулацията . маторя е м52б20
ново еку , еку за кутията може би нова инсталация на мотора , кардан задължително друг маховик че на ръчните скорости е демпферен ако не се лъжа таблото требва да се прекодира да за да покаже скоростите там и дифа на автоматика трябва да е друг по-дълъг , направо я продавай и купувай автоматик , ще спестиш време
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Кире как ще те нахраним тебе бе братчето ми
за центъра автомата си е Лукс, ама малко Е38 автомат не ми се връзва много за градска кола като цяло
а зимата автомата си е минус, но ще го разбереш като доиде зимата и скокнеме нагоре по витоша

за центъра автомата си е Лукс, ама малко Е38 автомат не ми се връзва много за градска кола като цяло

а зимата автомата си е минус, но ще го разбереш като доиде зимата и скокнеме нагоре по витоша

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2